bogdan

Creat de bogdanab, Februarie 24, 2013, 12:30:36 AM

« precedentul - următorul »

dorindafi

atunci nu te speria ca shtiu ele ce fac  :hi:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

bogdanab

app , ieri aduceau polen alb , nu stiu de la ce ar putea fi ?

bogdanab

cartile mele de studiu ... de cate ori le citesc descopar cate ceva nou ...

dragos1994

Foarte bine. Continua cu teoria (aceasta fiind piatra de temelie in apicultura), dar din experienta proprie te sfatuiesc sa imbini teoria cu practica, iar de fiecare data cand te intalnesti cu o situatie in care nu stii ce sa facii cel mai bine te informezi (carti, forum) inainte de a face ceva gresit.  :welcome:

bogdanab

metoda simpla cum fixez eu rama sa pun sarma mai usor ...

alexandrufl

Sa fii sanatos si tu si albinele tale alaturi de cei dragi!  :welcome:  Frumoasa stupina dar cred ca mai frumoasa-i locatia! Padure,..corn, alun, fericitule!
Cred ca nu ai inceput cu capse la insarmat! Dupa parerea ta care sunt avantajele?
Populatie...multa, oameni...putini!

bogdanab

multumesc pentru urari ,

e primu an cand am pus capse la ramele mici , ca si avantaj cred ca nu mai taie sarma in rama , o sa vad cum se va comporta in timp ... 

referitor la locatie da e o zona frumoasa dar e putin mai tarzie vremea si in aceasta iarna am iernat albinele mai jos langa Mures , urmand sa le duc inainte de salcam la deal

bogdanab

cine are stupina in apropierea padurii sa fie cu atentie la urs in perioada asta , unde tin eu albinele a dat atacul la 2 stupine mici , ursul a facut ravagii si nu s-a mai putut recupera aproape nimic din pacate ... norocul meu ca le-am iernat la mures ca poate intra si la mine  :sad:

bogdanab

hranitoare ...

bogdanab

zilele trecute  ...

bogdanab

desi a fost cald azi mai mult a fost cu ploaie ,

ieri am intors gratiile la urdinis si acum albinutele merg in sir indian de la vechea lor intrare ...

Daniel70

Salut Bogdan.
Spune-mi te rog, cu ce lipesti lateralele de la hranitor ? Eu pentru a nu curge siropul din hranitor le-am confectionat din dulat de brad in care scobesc cu o panza de abric cu raza adecvata. Ma chinui , nu am ce-mi trebuie pentru a realiza hranitoarele mai usor. Varianta ta este mult mai simpla.  Ai folost silicon ? Este daunator albinelor ?

bogdanab

salut , eu le lipesc cu aracet de lemn d3 la toate imbinarile si nu imi curge , singura problema mai apare daca sunt noduri in leaturi acolo mai pun cu ceara daca e nevoie

bogdanab

dupa ce m-am inspirat din pozele puse de colegi pe forum am reusit sa-mi fac si eu cateva colectoare de polen , multumesc celor care isi impartasesc o parte din experienta lor aici

bogdanab

Saptamana trecuta am incercat prima data marea cu degetu si am incercat sa cresc matci cu ajutoru cutiei nicot intr-un stup orizontal si sa pun in practica ce am citit de la colegii de pe forum. Din pacate matca a fost eliberata prea repede din cutie si nu a oat in celule  si am zis sa incerc cu pickeru care l-am cumparat oadata cu cutia .Spre surprinderea mea (nu am avut incredere ca voi reusi ceva fiind prima data ) a luat cateva botci in lucru , sper sa reusesc pana la capat si sa am primele mele matci imperecheate.