STIATI CA: MIEREA+ CEAI FIERBINTE= TOXIC?

Creat de Adrian Vasile, Februarie 23, 2013, 11:18:54 PM

« precedentul - următorul »

stefeug

Citat din: romikele din Martie 15, 2013, 11:54:23 PM
Mierea incalzita peste 40 de grade sufera unele transformari, dar e o prostie mare sa afirmi ca e toxica, din moment ce alte produse au o concentratie de HMF cu mult mai mare, dar la care nu se face atat tam-tam.

enzima care transforma fructoza in HMF are activitatea maxima la 60 de grade si incepe sa se dezmeticeasca la peste 45 de grade, temperatura, la care si albinele incep sa paraseasca stupul, daca se atinge. cred ca ar trebui pusa problema daca discutam de mierea medicament sau de miere aliment.
cat priveste laptisorul de matca, mai toata productia apartine chinei. se mai produce un pic in japonia, franta, dar nu acopera nici piata locala. chinezii au selectat o albina a lor, plecand de la cea italiana, pe care au denumita A. m. ligustica var. chinese, de la care obtin cca 1kg in medie pe colonie, intr-un an (deci de vreo trei ori mai mult decat in mod obisnuit), matci care sunt importate inclusiv in Franta pentru productia de laptisor. Si laptisorul produs in japonia este produs tot de mana de lucru chinezeasca, pentru ca pe langa matcile chinezesti mai au si maini chinezesti, care nu sunt egalate nici de alte manute de asiatici hiper-muncitori.
Am un prieten care importa laptisor de matca din germania ( a doua firma ca volum de pe piata romaneasca), iar nemtii il iau tot din china, dar il controleaza si conditioneaza, iar apoi il re-exporta (in cazul acesta vrac!). deci nici ei nu pot ocoli china pentru anumite produse!

Adrian Vasile

Multumim pentru informatii,un raspuns care mai lumineaza lucruriile .:)

pharaonu75

Citat din: Adrian Vasile din Martie 15, 2013, 09:46:40 PM
Ma repet daca am borderourile cu care am cumparat si cumpar in continuare de la apicultorii Romani produse apicole (polen crud, polen uscat,miere, pastura, propolis, laptisor de matca)imi dai toata productia ta de apicole?:) Cu stima.

Citat din: Adrian Vasile din Martie 16, 2013, 12:07:24 PM
...apropo daca Romania (apicultori)nu produc Laptisor de matca atunci ar rebui sa nu se vanda deloc?Parca suntem pe o piata libera cerere si oferta,a trecut vremea cand totul era condus de la centru,daca s-ar produce laptisor in Romania de aici ar cumpara toti care revand produsele apicole...

:uimit: :uimit: :uimit:
Imi da cu virgula... de fapt, imi da cu mai multe virgule!
Si tind sa cred si eu ceea ce spune Bio cu borderourile si cu recunoasterea mierii conrafacute!

Defect profesional... m-am obisnuit sa citesc mult printre randuri si sa inteleg dincolo de litere.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Adrian Vasile

Bun fara laptisor!Am sa lansez in curand un subiect foarte interesant si atunci am sa vad ce ziceti!:) Frumoasa zi am avut azi pe acest forum care sincer ma impresionat placut, mult interes, multi oameni.Ma bucur ca va cunosc pe toti. SEARA FAINA la toti mai astept cpmentarii.

bio

Citat din: Adrian Vasile din Martie 16, 2013, 12:07:24 PM
Ma bucur ca buna dispozitie a reaparut pe forum ,BIO toate achizitiile se fac pe borderouri de achiziti in Romania,si apropo daca te uitai mai atent ce scrie pe produse de cine sunt ambalate ti-ai fi dat seama ca nu ai cum sa cumperi cantitati mici deoarece e un producator mare,si iar apropo daca Romania (apicultori)nu produc Laptisor de matca atunci ar rebui sa nu se vanda deloc?Parca suntem pe o piata libera cerere si oferta,a trecut vremea cand totul era condus de la centru,daca s-ar produce laptisor in Romania de aici ar cumpara toti care revand produsele apicole.Ma bucura orice parere deoarece suntem intr-o tara democrata indiferent daca e pro sau contra.Cu stima.

lasa Vasilica democratia in pace, nu te mai ascunde dupa ea..:)

Vasile tu nu faci parte din fenomenul apicol din Romania...

Pui in vinzare produse importate si actiunile dumitale nu au nimic in comun cu apicultura din Romania.

Importurile dumitale SUBMINEAZA APICULTURA din Romania .

Adrian Vasile

Bio in curand am zis ca pun un alt subiect acolo sa te vad:).Si ai sa iti schimbi parerea radical in ce priveste provenienta produselor(eu am zis ca 80% sunt din Romania,)dar cum am mai zis fiecare cu parea lui e democratie:))))

vali_szabo

Pana la urma.... e toxica mierea din ceaiul fierbinte? :)) =)) of of of..... multa nevoie de a avea dreptate este pe forumul asta. Voi va ajutati aici unul pe altul? Sau faceti concurs care-i mai destept?

Adrian Vasile

Parerea mea e ca mierea nu trebuie incalzita ,eu cred ca ar trebui consumata asa cum e ea lasata de albine fara interventia omului in compozitie sau altele, si cred ca e concurs :P

marian sima

Restaurante din America si alte zone prajeste carne si alte alimente in miere ,ba meniurile acestea intra la delicatese,atunci cum sta treaba cu toxicitatea?
Asa si cu uleiul de masline devine toxic la temperaturi mai inalte si bucatari de la mic la mare i-l folosesc la prajit.

Andrew

salut
nu cred sa fie toxica, sunt multe produse care contin mai mult HMF decat mierea incalzita peste 40grade.  si daca ar fi adevarat foarte multi ar trebui sa aiba cancer din cauza consumului de ceai fierbinte cu miere. Adrian Vasile are o problema cu tot ce are o umbra de a produce cica cancer.

Adrian Vasile

Hello multumesc de raspunsuri,daca e vreo posibilitate sa facem cancer eu zic ca ar trebui sa avem grija, de aceea am dechis subiectul ca voi toti sa va spuneti parerea si sa invatam din ce postati pro sau contra ,cred de asta este un forum, am o problema cu tot ce tine de nesanatos, si apropo multi se drogheaza asta nu inseamana ca trebuie sa o facem si noi apropo de ce a zis MARIAN SIMA,in America sunt cei mai multi obezi,si nu prea stau bine la alimentatie.

Adrian Vasile

Acum ca m-ati criticat ca nu as fi cu apicultori Romani si ca nu ar fi produse Romanesti cea ce e total gresit cum am mai spus 80% din produse sunt Romanesti la mine pe site,PENTRU APICULTORI DIN TRANSILVANIA am sa atasez un link unde gasiti o adresa de mail daca sunteti interesati sa va vindeti productia de polen crud intrati pe mail acele (e persoana care se ocupa de acizitiile firmei) lasati datele de contact telefon si ce ati putea vinde cantitati si felul de polen colectat o sa fiti contactati in cel mai scurt timp.

http://www.apigold.ro/en/cum-cumpar

Sper ca administratorul acestui forum sa ma-nteleaga ca am postat asta aici au fost multe controverse pe acest subiect.
Am sa-l pun si in sectiunea cumparari de la anunturi ,multumesc.

Adrian Vasile

Despre acest subiect , am citit pe internet ca un apicultor a incalzit mierea peste 40 de grade si pe urma a dat-o albinelor ca hrana, toate aceste au murit, deci atentie mare consumati mierea CORECT. NU O CONSUMATI IN BAUTURI calde care au  peste 40 grade celsius.

bucovineanu

Or fi murit acele albine, dar sigur nu au murit din cauza mierii incalzita peste 40 de grade. Nu tot ce gasim pe net este si adevarat.

romikele

Citat din: Adrian Vasile din Octombrie 10, 2013, 02:34:57 PM
Despre acest subiect , am citit pe internet ca un apicultor a incalzit mierea peste 40 de grade si pe urma a dat-o albinelor ca hrana, toate aceste au murit, deci atentie mare consumati mierea CORECT. NU O CONSUMATI IN BAUTURI calde care au  peste 40 grade celsius.

Iar ai început cu prostiile?
Ai citit cam multă literatura SF.
După tine eu trebuia să fiu mort demult, fiindcă de ani buni consum ceai fierbinte îndulcit cu miere...
Mai toxic e sucul (sau berea) din PET-uri decât 1 kg de miere consumată după ce a fost încălzită la peste 40 de grade.