• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Propunere model nucleu!

Creat de Porfy66, Februarie 21, 2013, 09:49:02 p.m.

« precedentul - următorul »

NiKoN

Am gasit pe net un model rusesc de nucleu 4in1 foarte ingenios. Va invit sa-l analizati!

Нуклеус на 4 матки
Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!

orbanstefan64


dredd

are avantajul ca rama poate deveni plianta si este crescuta intr-un corp 1/1. cunosc un apicultor care ierneaza astfel cateva zeci de matci, in interior, pe care le vinde iarna si primavara

stefanescu

Orban are un tip de nucleu cu 3 rame 1/1 mult mai destept decat cel rusesc. Ia vezi pe saitu lui.
O zi liniștită și cât mai puțini proști în preajmă (măcar să ne dorim!)

pharaonu75

Citat din: pharaonu75 din Februarie 27, 2013, 12:49:45 a.m.
Porfy, ce se mai aude pe frontul de NE despre acest nucleu? Ce model de podisor/hranitor ai adoptat????
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)
Sun Photo     YouTube

Porfy66

Iarna e un sfetnic bun! :))
Eu merg cu pasi mici si rari... :)) Anul asta mi-am facut zece astfel de nuclee cu trei compartimente... si am pus ramele la crescut..  Am 30 de rame crescute la salcam cu celule perfecte. Voi pune si ceva poze cu ce am facut pana acum!
In iarna aceasta ma voi hotari ce model de hranitor/podisor sa imi fac.
:hi: :hi: :hi:

dan sebastian

le dai sirop la punga sau miere cristalizata ?
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

lefter

daca impartim acest nucleu in patru compartimente ,ramele nu au toleranta stau nemiscate,cred ca aici este o problema cine a folosit acest nucleu 1 sau 2 sezoane il rog sa spuna  parerea

MIHALACHE

Da asa este,am facut rame cu laterala de 35mm.

lefter

profy,la ce rezultat ai ajuns cu hranitorul ,podisos sau in interior .

teoalbina

Citat din: Obombo din Februarie 22, 2013, 02:33:07 a.m.
Cred ca ar fi bine sa faci doar cateva de proba si sa le testezi cel putin un an. Eu am facut acum vreo doi ani cateva si nu prea am fost multumit de rezultate. Ramele erau jumatati de 1/1 model italian si problemele pe care le-am avut au fost doua:
- jumatatea de rama nu se aseaza bine in nucleu, se inclina intr-o parte pentru ca-i lipseste jumatate de umar, dar asta n-ar fi chiar asa de grav.
- cand sunt imbinate si asezate intr-un stup normal, cu fagurii plini de toate alea, cedeaza la mijloc, cu toate ca au fost montate cu capse si aracet. Pentru a evita lucrul asta am fost nevoit sa le leg in partea de jos.

Poate ca rama Hofmann e mai rigida si daca e si 3/4 cedeaza mai putin dar e bine sa incerci intai. Cu fagurii construiti si plini, ca doar ramele goale stau lipite ca e o placere.

Am folosit astfel de rame (jumatati de rame stas 1/1) si nu am avut astfel de probleme. Ramele ce e drept au fost tip Hofmann iar in ceea ce priveste imbinarea lor pentru a fi folosite ca rame intregi, musai sa le prinzi in partea de jos cu o agrafa in forma de U pe care eu am confectionat-o dintr-o sarma mai groasa si un pic otelita. Din pacate am renuntat la ele intrucat era nevoie de multa albina ... am folosit compartimentare in 2 (doua) a unui nucleu care in mod normal poate fi utilizat si pentru intretinerea unui nucleu pe 6 rame stas. Varianta compartimentarii in 3 mi se pare mai convenabila. In ceea ce ma priveste eu sunt foarte multumit de rama mini plus care este echivalentul a 1/4 din rama stas. Nucleele respective sunt cate doua pozitionate de o parte si alta a unei diafragme care compartimenteaza un corp de magazin de 6 rame, prin scoaterea diafragmei putand intra 12 rame mini plus sau 6 rame de magazin. Prin suprapunerea a 2 caturi se poate ierna in conditii excelente (echivalentul a 6 rame stas). Vezi foto