nelu68

Creat de nelu68, Februarie 19, 2013, 09:31:08 PM

« precedentul - următorul »

nelu68

De Luni 07 aprilie am plecat cu pavilionul in camp la cultura de rapita ,miercuri am pus stupul cu 7 rame acoperite cu albine si 5 rame cu puiet, pana seara a bagat 600 gr ,a doua zi vreme rece ,vant si ploaie alternand cu vreme calda cateva ore pr zi, asta seara era la egal cu consumul,rapita inflorita cam 30 la suta.

nelu68

Maine as vrea sa fac tratament cu furetto cumparat de la targ la Bucuresti,dar sa vedem cum va fi vremea. Rapita inflorita:

pistol28

Se strica vreme rau de tot............................
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

cipik

Citat din: nelu68 din Aprilie 13, 2014, 09:51:33 PM
Maine as vrea sa fac tratament cu furetto cumparat de la targ la Bucuresti,dar sa vedem cum va fi vremea. Rapita inflorita:

Faci tratamente in cules??????????
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

nelu68

Cipik,actiunea amitrazului dureaza 15 zile dupa aceea dispare daca am facut un tratament pe 14 si unul pe 22  cu 6 kg plus de nectar ,pana la extractie mai este ,nu vedeti cum este vremea ,o zi cald 3 rece nici nu se stie daca voi extrage, oricum chiar daca ,asa cum am mai spus dispare in 15 zile ,asta ne-a spus un doctor de la icda,la o sedinta a apicultorilor calaraseni

dodo79

Citat din: nelu68 din Aprilie 23, 2014, 11:38:42 AM
Cipik,actiunea amitrazului dureaza 15 zile dupa aceea dispare daca am facut un tratament pe 14 si unul pe 22  cu 6 kg plus de nectar ,pana la extractie mai este ,nu vedeti cum este vremea ,o zi cald 3 rece nici nu se stie daca voi extrage, oricum chiar daca ,asa cum am mai spus dispare in 15 zile ,asta ne-a spus un doctor de la icda,la o sedinta a apicultorilor calaraseni
daca citeai prospectul vedeai ca tratamentul se face in martie.acum majoritatea acarienilor sunt in puietul capacit de trantor.spor

nelu68

Dodo 79 ai dreptate in martie nu am avut cu ce sa fac, am asteptat targul de la Bucuresti sa cumpar acel furetto.Pana acum rugam un coleg sa-mi faca tratamentul, in martie cand l-am rugat nu avrut sa vina ,mi-a zis sa mai lasam cateva saptamani,asa ca am abandonat ideia, mai am asteptat putin si acum fac cand vreau eu.Anul acesta se putea face un tratament ff eficace si in ianuarie cand nu era puiet in stupi.De acum incolo fac cand vreau eu.

dodo79

parerea mea este sa nu mai faci tratament pana in toamna.caturi pline sa ai.

dany 1

Salutare  NELU :hi:
Apropos  de  tratamentul  eficient in  ianuarie, eu  l-am  facut  la  inceputul lui  februarie.  Am  prins  o  zi  buna  si  am  aplicat  un  singur  tratament.  Am  intentionat  ca   de   la sfarsitul  lui  martie  sa  le incep  pe  cele  3  tratamente  ,  insa  din  cauza  ploilor  nu  am  apucat  sa  fac  decat  unul.
Vreau  sa  precizez  ca  un  tratament  facut cat  mai  devreme   cu  simt  de  raspundere,  si  in  lipsa  puietului  face  cat  cele  3  din primavara.
Sanatate  multa!
Doar adevaratii  campioni  au  puterea  de  a  se  ridica  si a  merge mai  departe. Daca  ai  cazut  ,  ridica-te si  vei  castiga!!!

pistol28

Citat din: dany 1 din Aprilie 25, 2014, 04:04:24 PM
...............................................................
Vreau  sa  precizez  ca  un  tratament  facut cat  mai  devreme   cu  simt  de  raspundere,  si in  lipsa  puietului  face  cat  cele  3  din primavara.
.................................................

:ok: =D> =D> =D>
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

nelu68

In continuare vreme rece,vant foarte puternic si taios ploaie, nici nu cred c-o sa mai facem ceva la rapita ,inclin sa cred ca era mai bine sa nu fi plecat in camp, acasa este mai adapost si puteam sa le mai dau sirop, oricum diferenta mare dintre stupii de acasa si cei din camp nu este,dar acum o mie de vorbe nu fac un ban .Dupa prognoza meteo si urmatoarele zile va fi tot asa ,daca nu se va indrepta vremea cred ca si salcamul va fi compromis ,dar poate nu va fi asa.Daca nu ,urmatoarea la amorfa pe malul Dunarii sau floarea soarelui.In legatura cu tratamentele am spus mai inainte de ce am procedat asa. Acum sa va spun cum am facut tratamentul cu Furetto: la 150 ml gaz lampant am pus 9 ml Tactik pentru 90 de stupi si am dat cate un jet de fum pe stup.
      Acum va intreb daca am facut bine, fiind pentru prima data cand lucrez cu acest aparat.                                                                                                                       

RazvanTi

taktik se face 6% adica 6ml taktik si 94 ml gaz rezulta 100ml solutie.
tu acolo ai facut o concentratie apropiata de 7si ceva%
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

nelu68

Razvan Ti multumesc, pe viitor asa am sa fac.In legatura cu vremea se pare ca m-am inselat . In 5 zile am avut un spor de 14 kg plus 6 dinainte ,total 20 kg. Cred ca joi vineri si sambata extrag mierea.