Filmulete Stupina Godinesti Gorj

Creat de dan sebastian, Februarie 10, 2013, 04:23:28 PM

« precedentul - următorul »

dan sebastian

In Tg.Jiu, langa autogara a inflorit teita deja. Prea devreme, parerea mea.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

dan sebastian

Vreau sa fac un sistem de incheiat corpuri de stupi. Am gasit ceva filmulete dar astept ceva idei. Eventual daca s-a mai discutat problema pe forum doresc un link. Multumesc !
http://youtu.be/HF6DEWimWo0
http://youtu.be/VQrVspB6b0w
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

oroles

Eu zic ca sistemul e bun doar daca construiesti stupi toata ziua.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

dan sebastian

Cred ca e util, si nu costa o avere (nu am decat 32 de cutii de incheiat). Vreau sa le fac cu simt de raspundere, lupite cu D4, 24 de ore in presa. Apoi oi mai face si ceva capace. Astept si alte sfaturi. Multumesc !

Paraschivescu Teodor

daca reusiti sa faceti dispozitivul astept si eu ceva detalii constructive .Todeauna e nevoie de ceva care sa ne faca munca mai usoara,mai ales cal veti volosi toata viata nu doar pentru acest lot de cutii.

dan sebastian

Ieri am fost la stupii din pastoral, la munte.
Cine știe ce e in poze si de ce ?

ciucur

La carte scrie ca la stupii dusi la padure (brad, molid) dupa o perioada poate apare 'Boala neagra'. Poate cei care au mai avut astfel de situatii pot da mai multe detalii.
Nici nu se vede foarte bine in poze.

Nimic nu se pierde, totul se transforma.

filip

@dan sebastian,
am si eu o intrebare:
Din stupii cu probleme ai facut roi artificiali recent pe care i-ai dus in pastoral alaturi de cei din care i-ai facut?
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

dan sebastian

Roii ii am pe vatra la Godinesti, 9 buc. Nu sunt imaginile de acolo. Azi dupa ce termin programul ii voi vizita pt marcarea matcilor.
In pastoral am facut 2 roi pe care ieri i-am facut cadou sefului meu, care vrea sa aibe polenizare pt livezile pe care le detine. Roii provin dintr-un stup care avea cateva botci, la munte. Sunt ok, matci imperecheate. Albina moarta de ai vazut-o este la familiile foarte puternice. La vreo 10 - 15 fam am observat mortalitatea respectiva. Mi s-au parut a fi trantori toti.

filip

Am intrebat deoarece am vazut recent acest fenomen.
Roii facuti artificial datorita timpului ploios nu au iesit din lada,cand culegatoarele s-au intors pe vechea locatie au fost percepute ca intruse si lichidate.
Se stie ca culegatoarele nu pleaca cu gusa plina in camp,la intrarea in stup nu au ce prezenta (gusa plina) sa fie acceptate.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

dan sebastian

Nu e cazul. De la o singura familie am facut cei 2 roi.
Eu banuiesc ca ar fi lichidat trantorii din cauza lipsei de cules. Am vazut ca au descapacit chiar trantori nemetamorfizati complet si i-au scos la urdinis.
Tratamente le-am dat, ieri a fost al doilea.
Varoua e sub control.

dan sebastian

Zona nu e poluata deloc, nu exista niciun fel de cultura exceptie faneata si padure, se vede caprioara din ultima poza care era in curtea unei vile. Viespea din alta poza era ceva de speriat. Nu era gargaune, dar era foarte mare. Nu am reusit s-o omor desi am apucat s-o palesc cu papucul. Rezistenta. Avea tupeul sa intre direct in stup cu toata paza de la urdinis.

dorindafi

nu e cules si omoara trintorii
viespea daca intra lejer in stup reuseste din doua motive : temperatura scazuta s-au familia slab populata
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

RazvanTi

Foamete.
ce ai acolo e kilareala de trantori. nimic altceva.
pe aici s-a intamplat inca de pe vremea salcamului.
:wink2:
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

mape 48-petru manea

"Macelul trantorilor " ---de la salcam pana acum am dat cam 5 l sirop pe familie + nuclee de inperechere + roiuri artificiale + nervi ,etc. ))/