Filmulete Stupina Godinesti Gorj

Creat de dan sebastian, Februarie 10, 2013, 04:23:28 PM

« precedentul - următorul »

dan sebastian

0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

bismark

O fi scos vre-un profit ca dupa asa un chin si cit au platit pe drum nu prea am vazut sa ia bani multi pe miere.Interesant felul de a extrage in mijlocul stupinii fara sa fie roi in jurul lor.Eu am cam 50 m pina la cabana de extractie si daca scap un pic usa deschisa am  festelit-o.Am avut si eu cindva astfel de albine galbene dar s-au corcit.Interesanta centrifuga cred ca are un secol.Chinuiti mai ales in bouvagonul din care ia dat jos politista.Am vazut si ceva salcim, inseamna ca, creste si la ei, in rest numai plante de cimp.Interesant, cu respect  ^:)^
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

dan sebastian

Trebuia sa vezi daca merge subtitrarea. Eu vorbesc cursiv engleza. E tragica faza. Mierea de la respectivul munte era cea mai buna din tara pt proprietatile medicinale folosite in tratamentele naturiste. Masivul era la 5.000 km de casa. Cine avea succes acolo isi facea cu banii din miere de pe o luna, casa. Kg de miere era 49 centi la dolar (juma de dolar). A plouat 5 zile la rand si nu a reusit sa faca suficienta miere. A fost obligat sa vanda toti stupii cu 15 dolari stupul (1600 dolari toti, cu cort si tot ce avea), si s-a intors si cu datorii acasa. Tragic !!!
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

bismark

Am inteles si eu un pic.Am vazut ca scoteau la maxim,nu lasa nici un pic de miere si la plecare au cumparat saci cu zahar cred.Totusi la dezastrul acela familiile se refaceau repede.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

dan sebastian

Au plecat acasa fara stupi. I-a cumparat tipul cu motocicleta. Costul pt.a-i aduce acasa era prea mare. Tot ce facuse in timp de 17 ani a pierdut in sezonul respectiv. 120 familii a reusit sa faca din 10 pe parcursul celor 17 ani. A pierdut tot si s-a intors si cu datorii.
E bun proverbul nostru cu pomul laudat (sa nu te duci cu sacul la pomul laudat).
Ma gandesc ca daca engross mierea aia era cea mai scumpa din China, la procesator jumatate de dolar kg. cu cat se vindea miere normala la ei si cum puteau supravietui cu banii respectivi.

cristi75

era 45 centi pe juma de kg, peste tot in documentar se folosesc masurile englezesti
nu le/a cumparat mierea pt ca era amestecata cu ce au colectat pe drum. din cauza supraproductiei pretul la miere facea apicultura nerentabila la ei acasa.Anul trecut iesisera pe minus si au vrut sa dea lovitura pe muntele ala.
ce mi/a placut e ca la un momentdat colecta batranul laptisor de matca
anul asta vreau si eu sa incerc

iulian61

La multi ani!Se poate cu B pana la 4250kg dar iti trbuie un atestat,nu situ exact cum este dar intereseazate.

dan sebastian

Pe cartea de circulatie nu zice nimic de atestat. Atestatul trebuie luat de unde ? Pt categ E trebuie sa fac curs care este 900 lei, iar daca vreau si c + e 2300 lei.

elvis

asta cu atestatul e reglementare noua dar astia cu scoalade soferi habar nu au ca am intrebat eu
"cu totii stim ca sunt anumite lucruri imposibil de realizat, pana cand apar unii care nu stiu asta si le realizeaza"-einstein

oroles

Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

dan sebastian

Se refera la cei cu firme, transport persoane etc. Nu vazui unde zice xa nu am voie sa remorchez rulota de 650 kg dupa masina de 3,5 tone.

ionel07196555

(5)Valabilitatea administrativa a permiselor de conducere, pe categorii de vehicule, este urmatoarea:
a)5 ani pentru permisele de conducere eliberate pentru vehiculele din categoriile C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, Tr, Tb si Tv;
b)10 ani pentru permisele de conducere eliberate pentru vehiculele din categoriile AM, A1, A2, A, B, Bl si BE.
(51)In cazul pierderii, furtului sau al deteriorarii permiselor de conducere ori al schimbarii numelui titularului, autoritatile competente elibereaza, dupa caz, un duplicat a carui valabilitate nu poate depasi valabilitatea administrativa a documentului inlocuit sau alt permis de conducere.
(52)Eliberarea unui nou permis de conducere cu o noua valabilitate administrativa se realizeaza la expirarea valabilitatii documentului, dupa efectuarea examinarii medicale prevazute la art. 22.
.
) permisele de conducere eliberate pentru categoriile A, B, C sau D sunt valabile pentru categoriile A1, A2, B1, C1, respectiv D1;

g) permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile pentru triciclurile cu motor avand o putere de peste 15kW, cu conditia ca detinatorii permiselor sa aiba varsta de 21 de ani impliniti.

(3) Persoanele care poseda permis de conducere categoria B au dreptul de a conduce ansamblurile de vehicule prevazute la lit. f) pct. 3 din anexa nr. 1, in cazul in care ansamblul depaseste 3.500 kg, numai daca fac dovada ca au absolvit un curs de formare in cadrul unei unitati autorizate de pregatire a conducatorilor de vehicule.

dan sebastian

Din definitia data in manualul de legislatie din 2014, categ b inseamna 3500 + 750 kg.
1 masa totala maxima autorizata nu depaseste 3500 kgzi mai putin de 8 locuri pe scaune
2 ansamblu format din vehicol categ b tragator si remorca care nu depaseste 3500 kg
3 ancamblu de autovehicole a caror masa totala maxima admisa nu depaseste 4250 kg format dinautoveh tragaor din caeg b si remorca care nu depaseste 750 kg.

ionel07196555

As vrea si eu sa fie cum a scris tu sa agat rulota dupa duba la o cursa , la a doua sa pun remorcuta de 17 stupi

iulian61

Cred ca la serviciul circulatie din IPJ primesti explicatia necesara