Filmulete Stupina Godinesti Gorj

Creat de dan sebastian, Februarie 10, 2013, 04:23:28 PM

« precedentul - următorul »

dan sebastian

Citat din: nicu84 din Martie 18, 2014, 08:50:40 PM
imi puteti spune cum ati curatat ramele de propolis, de sunt asa de curate? frumoase familiile.
Cu dalta. E foarte bine ascutita, si doar cand e foarte cald, vara la peste 35 gr celsius se ia usor. Cand e frig doar stresezi albinele si te alegi cu intepaturi.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

dan sebastian

Citat din: dorindafi din Martie 18, 2014, 09:11:20 PM
:hi: nene dane
parerea mea este ca polistirenul trebue sa fie invelit in nailon pt a nu-l roade albinele
restul deciziilor in organizarea cuiburilor,nr. de rame , puiet ,cite rame cu albine tzi in cuib  itzi apartzin
:hi:
Multumesc de sfat. Chiar daca il rod, nu ma supar ca e ieftin. Prefer asa, pt ca daca iarna arunca pe el ceva pete pot sa il arunc direct. Am de obicei 2 diafragme, una de lemn si una de polistiren, una langa alta. Cea de polistiren e temporara, pana incep sa-l roada. Uneori nici nu o mai gasesc in stup. Orice sfat imi dai e binevenit. Nu ma supar nici daca ma contrazici 100 %. Doar asa poti evolua.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

dan sebastian

Citat din: laur80 din Martie 18, 2014, 09:15:17 PM
Salut,familiile nu arata rau,dar pentru o mai buna dezvoltare, acum, in primvara,eu as fi restrans cuiburile. Pentru primii trei stupi din video as fi scos minim 2 rame/stup.In privinta hranei,cu cat este mai multa in stup,pe rame, cu atat matca oua mai mult,deci, mancare mai multa lasata in toamna. Sanatate! :smile:
Acelasi sfat mi l-a dat si Dl. Daniel Calmus. Eu am o problema ca nu sunt zilnic la stupina. Doar in weekend. Acesta e motivul pt care am tot timpul o rama in plus. Cu hrana am avut niste ani mai grei. Sper ca anul acesta sa fac suficienta miere pt a nu mai fi nevoit sa folosesc derivati de zahar.

PACO

chiar daca treci mai rar tot stransi trebuie sa i tii, pentru orice eventualitate albinele se folosec de ramele care sunt dupa diafragma.

MariusApicultura

Citat din: PACO din Martie 19, 2014, 08:20:35 AM
chiar daca treci mai rar tot stransi trebuie sa i tii, pentru orice eventualitate albinele se folosec de ramele care sunt dupa diafragma.

Asta e si parerea mea, eu tot in weekend pot ajunge la stupi, dar tin familiile mai stranse. Am observat o diferenta in bine fata de anul trecut (erau mai rasfirati).

Numai bine!  :hi:
Istoria isi bate joc de cei care nu o cunosc, repetandu-se!!! 
Insulta e declaraţia înfrângerii!!

Marin2011

Salut ,prea multe rame pentru musca ce o ai in stupii aia ma baiatule ,mai scoate din ele ca sunt prea rasfirati ,sanatate.

dan sebastian

Urmatorul videoclip vine chiar la fix. Unchiul meu nu stramtoareaza niciodata familiile de albine si priveste ce familii are.
http://youtu.be/Y5MLBbpJMGw

dan sebastian

Fiecare face cum crede ca e mai bine. Eu arat exact ce fac si nu filmez doar stupii buni. Sunt la rand. De curiozitate, am vrut sa arat si cum evolueaza o familie de albine care nu a avut parte de stramtorare. Cred ca intervenim mult prea mult iar natura are si ea rostul ei in evolutie. E iernata pe 12 rame exact ca atunci cand i-a luat catul in octombrie.
http://youtu.be/Y5MLBbpJMGw

bio

Sal, Dane...
..pentru a face albinele  singurele curatenie in stup ridica stupul de partea din spate cu 2-3 cm si in maxim o saptamina de vreme frumoasa va fi curat .

Eu la pavilioane am din co9nstructie inclinarea spre exterior data la stupi .... se m-ai intimpla ca din cauza terenului sa nu-mi iasa manevra  dar inainte de a pune colectoarele cu o saptamina imi arunc ochii in stupi si vad pe ce parte nu au dat afara mizeria din stupi si la aceea parte ridic stupii cu ajutorul unor cale de 2-3 cm inclinind stupii spre exteriorul pavilionului si in citeva zile este curat luna in stupi.

dan sebastian

Multumesc de idee. Stupul pe care l-ai vazut, cel nou e prevazut cu fund detasabil. Cel vechi, murdar nu avea aceasta posibilitate, era cu fund fix.

popa georgian

mai dane la toate ma asteptam .... dar ..... ce ai avut cu manerul ala de l-ai pus invers?

dan sebastian

Daca te referi la stupul verde, sa sti ca e montat bine. E un maner facut cadou de un prieten, de la niste cutii de lazi militare. Rezista la 500 kg. la 90 de grade se opreste ca intra cei 2 pinteni in lemn.

popa georgian

pintenii trebuie sa prinda pe placa de metal pentru a nu deteriora lemnul.
ps 99% din stupi ii am cu manere de cutii militare :cool:

dan sebastian

Tablita de ce grosime trebuie sa aiba ?

dan sebastian

https://www.youtube.com/watch?v=hi62QDtBDyI
Ieri si azi am largit cuiburile. Anul acesta a dat nectar si corcodusul, ceea ce se intampla mai rar. In 2 sau 3 zile va inflori prunul.