Filmulete Stupina Godinesti Gorj

Creat de dan sebastian, Februarie 10, 2013, 04:23:28 PM

« precedentul - următorul »

dan sebastian

Am uitat eu 2 caturi timp de 1 an, dar cineva le-a gasit mult mai repede !
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

MirceaCalin

Frustrant !!!
Eu am păţit-o cu vreo 8 rame 1/1, din păcate...
:mad:

oroles

Asta vara am avut nevoie de un stup. Am fost la cineva care avea niste stupi de 10 ani sub un sopron. Inauntru avea rame cladite. Ma credeti  ca nu era una atinsa de găselnită!? Si nu le-a facut nimic.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

stefan1

Am un cat neprotejat care de 20 de ani sta in gradina cu faguri intacti! Nu stiu nici eu cum sa explic asta. Ramele sunt putin mai lungi si de aceea nu le-am mai folosit. Nu le-am protejat cu absolut nimic.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

tinumaftei

Urechelnite sunt in zona?
Daca sunt colonii de urechelnita dispare toata gaselnita!

dan sebastian

Sunt urechelnite berechet. Prefera însă să mănânce oua sau larve de albine si nu găselniță.
E ceva normal ca găselnița să execute orice ceara neprotejata. E vina mea că nu le-am pus în primăvara.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

tinumaftei

In lada in care sunt urechelnite nu va fi nici o gaselnita!!!

dan sebastian

Ramele le țin la rezerva, nu în stupi. Nu am stupi 3/4 ci dadant normal cu rama de jumătate. Caturile au fost afectate pt ca nu le-am găsit la timp.

Paraschivescu Teodor

Salut Dane ce ai mai facut ai avut zbor azi la albine ca afost frumos si temperaturi cu plus

dan sebastian

Eugen B

Dane daca vrei sa nu se lipeasca pasla de propolis cand se incalzeste pune un material subtire intre rame si pasla.
Eu am ceva material cum este maieul. Eu pasla o pun peste podisor .
Cum de a ramas fara miere acolo in cuib? nu am ascultat si cu sunet , doar fara

dan sebastian

Răspunsul nu-l stiu. Curios cum s-a depopulat de la 7 rame la 1 in 2 luni.

Eugen B

Ai gasit unde este albina moarta? sau pur si simplu a plecat din stup si nu sa mai intors.
E posibil ca sa fi fost multa albina batrana si cand a iesit afara sa nu se mai fi intors.
Se mai intampla cativa stupi sa se depopuleze, poate matca nu a pontat in toamna si albina a fost batrana majoritatea. Si eu mai gasesc cativa stupi anual care se depopuleaza, dar exista sigur explicatii logice, matci batrane sau de calitate slaba.
La mine la stupii care s-au depopulat nu am gasit albina moarta in lada.
E bine daca avem doar 2-3 stupi asa, cine are toata stupina este ceva problema

filip

Eu inclin sa cred ca a fost un furtisag lent.
Mierea a disparut dar nu se vede in plus cantitate de albina.
Nu cred ca ar trebuii sa-ti faci griji. :hi:
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

dan sebastian