Filmulete Stupina Godinesti Gorj

Creat de dan sebastian, Februarie 10, 2013, 04:23:28 PM

« precedentul - următorul »

dan sebastian

0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

dan sebastian

0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

Aurelian A.

Nu era rau daca dadeai zapada mai tare din fata stupilor,se topea mai usor  :)
"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga

dan sebastian

Zapada era calcata de mine in picioare  de 2 saptamani si era inghetata. Nu era afanata. A avut peste 60 cm anul acesta. Nici dupa pranz cand s-a incalzit nu am putut sa o iau. A plouat insa noaptea mult si sper ca s-a mai dus. In ultima saptamana a fost cald pt februarie. O sa incerc sa fac un filmulet astazi sau maine cand ajung la stupina.

dan sebastian

dan sebastian

dorindafi

:hi: nene dane
primul stup pe care lai arat =
1 -rama mica shi goala , 2 rama mare shi goala , 3 rama cu puiet capacit dar shi ea fara miere
intrebarea e : dce nu ai verificat cuibul mai departe atita timp cit ai vazut ca nu este miere pe rama cu puiet shi ce-a dinaintea ei ?
stupul doi = prima rama cu miere , restul nu ai mai controlat .
eu ash fi luat o rama cu miere shi o dadeam la unul fara miere
in perioada asta nu conteaza numarul de rame in stup ci familia cit mai restrinsa pe puiet shi papica

bine s-au rau asta e parerea mea   :hi:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

mmacreanu

pachetul de apifonda ce ce crezi ca il are langa el?
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

dan sebastian

Pentru ca daca nu le-as fi dat apifonda imi mai crapau de foame inca 10 - 20. Hrana nu au, asa ca nu mai am ce cauta. Eventual ceva finante sa pot cumpara hrana. Acum traiesc din inertie si eu si ei.

balasbebe

Colegule, lasa turtele pentru la vara, pentru roi. Acum au puiet si le trebuie apa. Un sirop 1/1 le ajuta mai mult decat turta. Faci cum vrei dar mai sunt si incepatori pe aici, care trebuie sa invete, eventual din greseli. Turta se da cand albinele trebuie sa stea linistite in stup, sa nu se agite. Acum cara polen asa se poate da linistit siropul.

bucovineanu

antiopa din ardeal

Nu credeti ca este periculos?
Daca rezervele sunt pe sfarsite se pune problema completarii de hrana pana cand albinele gasesc in natura nectarul necesar supravietuirii. Si asta mai dureaza o vreme cel putin in zona noastra, de la alun doar polen, podbalul cred ca are ceva nectar, cu siguranta insuficient, sa mai fie ceva de la ghiocei sau alte flori, nesemnificativ parerea mea. Siropul 1/1 reproduce cel mai apropiat concentratia nectarului pe care albinele il aduc de pe flori, si in stup aparand semnalul unui cules, regina impulsionata de albine, intensifica ponta. Daca nu esti aproape de albine cel putin o data la 3-4 zile ca sa completezi cu ceva sirop 1/1, familia ,,crapa de foame" dupa parerea mea. Cu alte cuvinte ca sa scapi de belea e de preferat sa pui totusi turta care e la indemana deasupra ramelor sau, la familiile mai mari (peste 4 rame bine populate) sirop 2/1 din zahar invertit neaparat cu un strop de protofil pentru miros la care e bine sa fie facuta si o ,,carare' ca albinele sa realizeze repede prezenta hranei. Parerea mea.

dan sebastian

In ultimele 2 saptamani vremea a fost nefavorabila. A fost frig si a plouat mult. Le-am dat saptamanal doar turte. Ieri am pus si cate 100 gr. in hranitoarele celor puternici concentratie 3 la 1. Sunt doar 8 gr. dar nu mai ingheata noaptea

dorindafi

lasa siropul ca nu-l ia , zona montana , curentzii reci de aer
baga turte   :hi:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

MariusApicultura

Citat din: dan sebastian din Februarie 23, 2014, 11:54:03 PM
Pentru ca daca nu le-as fi dat apifonda imi mai crapau de foame inca 10 - 20. Hrana nu au, asa ca nu mai am ce cauta. Eventual ceva finante sa pot cumpara hrana. Acum traiesc din inertie si eu si ei.

Apropo de finante, de ce nu faci tu turtele..te duce mult mai ieftin.
Exemplu de turta: o parte miere, patru parti zahar pudra ...si o halesc numai decat.  :)  :wink2:

Eu am dat de 2-3 sapt pe langa turte proteice si sirop 2/1 (pentru stimulare) in hranitor si a fost luat. Siropul 1/1 nu cred ca il ia pentru ca am incercat anul trecut si nu l-a luat.

Bafta!  :hi: :hi:

Istoria isi bate joc de cei care nu o cunosc, repetandu-se!!! 
Insulta e declaraţia înfrângerii!!