• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

oameni si oameni

Creat de albinasebes, Decembrie 23, 2012, 07:40:45 p.m.

« precedentul - următorul »

albinasebes

traim vremuri destul de nesigure. asta e concluzia mea dupa ce de dimineata am fost anuntat ca la cateva lazi mi-au fost aruncate capacele si podisoarele. nu stiu ce au unii de castigat din astfel de fapte, poate vroiau sa fure miere? nu stiu, dar eu sunt in dilema: dupa normele europene trebuie sa amplasam stupina in afara satului, dar aici ne calca hotii si ne vandalizeaza munca si investitiile pe care numai noi stim cum le facem. am incercat sa asigur stupii impotriva furtului, dar nu se poate. aud de tot mai multe furturi de stupi prin zona, cred ca e multa disperare printre apicultorii ce au accesat fonduri si trebuie sa dea socoteala pt bani, dar nu au destule familii de albine. ma gandesc ca tot apicultorii cumpara stupii furati.
este descurajant sa investesti si sa ramai cu ochii in soare. cred ca noua lege a apiculturii ar trebui sa descurajeze intr-un anumit fel aceasta practica.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

popa ioan

oameni de nimica   iernarea se poate face in sat pentru a preveni asa ceva

relutu


prisecarul

nu tin partea hotilor, o viata am luptat impotriva lor, insa, la fel de vinovati sunt si cei care cumpara sau "dau" comanda de furturi.
vinovati mai suntem si noi, pentru ca aceasta comunitate( a stuparilor) este totusi mica si  aceste informatii ar trebui sa ajunga la "urechile" noastre, mai ales ca ar trebui sa se stie pe la asociatii cine  a accesat fonduri si nu prea are ce sa prezinte la urmatorul control.
sunt convins ca un apicultor care se respecta, stie care este pretul corect al unui stup populat si se fereste de "chilipiruri", gandindu-se ca ar putea sa fie si el urmatoarea victima.
iar autoritatile, in baza L 333( privind paza bunurilor) se preleveaza de un articol care prevede ca agentii economici sunt obligati sa-si asigure paza bunurilor.
asa ca, pana la urma tot pagubitul este vinovat!
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!

alvo

"sunt convins ca un apicultor care se respecta,....................."

dar cati din cei care au accesat fonduri europene sunt apicultori?
si mai ales,cati dintre ei "se respecta"?

csv_29

Stai linistit ca Dumnezeu nu doarme si cel care cumpara stupu si stie ca e furat nu v-a avea noroc de el...o parte din pacat o are si persoana care il cumpara!!!

Asa sunt unii oameni in Romania!
Nici nu sti cat nu sti!!

dorindafi

hotzui cu-npacat shi pagubashu cu omie
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

stefan1

Mi s-a intamplat ieri:
Am fost anuntat ca ma cauta un strain, adica ne-localnic. M-a salutat si m-a intrebat daca sunt stupar. Daca am auzit de Evodia, despre care stia destul de multe amanunte. Mi-a spus ca locuieste in Avrig dar e originar din Oltenia, de pe langa Craiova, daca am inteles bine. Acolo are un frate stupar, cu peste 100 de stupi, care are plantate exemplare de evodia. Are si multe plantute mici si vrea sa dea la toti stuparii care doresc. Avea vreo suta de firicele dar mici, de 5 max 10 cm, dar cu radacini frumoase. totusi cred ca a gresit ca a spalat radacinile si nici nu le-a adus in ceva umed ci intr-o punga uscata. I-am spus ca nu prea am unde sa le pun. Mi-a spus ca nu cere nimic pe ele. A venit direct de la fratele lui si vrea sa dea la toti stuparii din zona noastra, ca este un arbore minunat.
  Nu stiu daca o sa mi se prinda, dar m-a impresionat gestul. Nu cred nici ca a vrut sa faca vanzare, ca de la inceput mi-a spus ca nu sunt pe bani. Sa-si intrerupa drumul spre casa, sa piarda timp sa caute stupari si sa imparta rasadul celor care doresc, este un gest de remarcat! El nu e stupar, doar fratele lui, dintr-o comuna din Oltenia. Il cheama Nisipasu. Poate un cititor al forumului il cunoaste. Am scris doar sa-i spun asa un "Multumesc!" chiar daca el probabil nu citeste pe "Apiardeal".   :not_worthy:

  Sa nu suspectati ca e o forma de reclama, ca nu cred ca are nevoie, de fapt nu-l cunosc si nu ma cunoaste si nici nu stie ca eu am facut public gestul lui.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

MirceaCalin

Un gest incredibil pentru zilele in care traim !

Din pacate, comportamentele firesti, omenesti (as spune chiar romanesti) au cam disparut din cotidian sau sunt integrate sub intrebarea "Ce are el de castigat sau de ascuns"...

PS: Nu va faceti probleme: chiar daca era reclama, era una de buna calitate !!!
 :bravo: