Bio apicultorul, imagini

Creat de bio, Ianuarie 15, 2013, 07:16:34 PM

« precedentul - următorul »

tuturicius

Ai facut-o curioasa pe nevasta-mea cu pastura :D De propolis si tinctura tot ea se ocupa.
:hi:

mape 48-petru manea

bismark

:bravo: :bravo: :bravo: Ionele cu asa ajutoare tot sa faci apicultura se vede deja un mare viitor in apicultura.Suces si sa fie sanatos ca de frumos seamana cu tata.Cu respect  ^:)^
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

bio

...  :smile:... multumesc pentru aprecieri..

Nea Gica,..... Prislea, cred ca va ramine doar la stadiul de "ajutor" in apicultura .
Prislea este copil ascultator,  vrednic,... de toata nadejdea si invata foarte bine. I-si doreste sa ajunga medic sau sa imbrace haina militara ... bunicul, tatal, unchi, frate mai mare.... toata linia paterna,  toti sunt militari de cariera .

La urma urmei unde este mai bine decit in armata... :wink2:...

tuturicius

Sa-ti traiasca si sa ajunga ce o vrea el!

bismark

Bravo,Prislea bune ginduri ai si eu tot pe acolo am crescut si m-am educat.Dar atunci era altceva acum si armata nu mai este ce era si despre asta as putea multe sa-ti povestesc.Cu respect  ^:)^
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

gore

Am pus si eu de proba plasele de propolis la 3 stupi, nu toate, dar intr-o luna nu am cules nici 200 grame. Poate ne arata colegul Bio secretul cu plasele de are asa mult propolis, sau mai e si rasa de albina, nu toate rasele propolizeaza la fel.
A gresi este omeneste...totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste."Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun." -- W. Edwards Deming

Paraschivescu Teodor

Sa va traiasca copii si sa va bucurati de iei au andrumatori de nadejde alaturi mult spor an tot ce va doriti
:bravo: :bravo:

bio

Citat din: Paraschivescu Teodor din Februarie 10, 2016, 07:03:11 PM
Sa va traiasca copii si sa va bucurati de iei au andrumatori de nadejde alaturi mult spor an tot ce va doriti
:bravo: :bravo:

Merci, Teodor..:)

bio

Citat din: gore din Februarie 10, 2016, 06:26:26 PM
Am pus si eu de proba plasele de propolis la 3 stupi, nu toate, dar intr-o luna nu am cules nici 200 grame. Poate ne arata colegul Bio secretul cu plasele de are asa mult propolis, sau mai e si rasa de albina, nu toate rasele propolizeaza la fel.

Sal, Gore...
cred ca in cazul tau,  secretul este ........RABDAREA....
O familie de albine aduna ~ 100-300 grame propolis pe an .... si nu aduna in cantitate egala in toata perioada sezonului activ. Sunt perioade cind propolizeaza mai activ .

Ce ai adunat tu...~ 70 grame pe familia de albine intr-o luna este, cred eu, bine . Daca aveai 300 de familii si colectoarele de propolis tot timpul anului pe familii adunai propolis mai mult .

NYK74

La cele din Italia propolisul il recoltez tot cu plasele, le puneam prin August si le lasam pina la împachetare, au perioade cind cară mai tare cum e si normal, in rest într adevăr cum spui tu Bio, timp si răbdare.

Paraschivescu Teodor

Multumesc frumos ancerc sa va pun antebarile aici va deranjez la tel doar daca am o problema majora .

bio

Citat din: Paraschivescu Teodor din Februarie 11, 2016, 06:16:15 PM
Multumesc frumos ancerc sa va pun antebarile aici va deranjez la tel doar daca am o problema majora .

... ma bucura intrebarile colegilor si incerc sa le raspund cum cred eu ca este mai bine in acel moment.

Rog pe toata lumea.... cind avetzi vreo intrebare de adresat, va rog, sa o postati aici chiar daca aceea intrebare este continuuare unei discutii de la  alta tema dupa forum ... sunt multe teme dupa forum care nu le pot parcurge in totalitate din lipsa de timp..:(..
Chiar pe toate subiectele de discutie ale formului nu intru... dar macar pe acest subiect incerc sa parcurg toate postarile .

albinasebes

ce plase folositi pt colectarea propolisului?
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

Florin 25