Bio apicultorul, imagini

Creat de bio, Ianuarie 15, 2013, 07:16:34 PM

« precedentul - următorul »

MOTANUL

Acum estimez si eu mai bine ce volum de munca este necesar pt. o stupina atat de mare. Eu recunosc cinstit ca sunt depasit de volumul de munca la 50 de stupi.
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

PricopArthur

Bio, centrifuga folosita in filmul de mai sus e reversibila si ai blocat-o pe radial la extractie?
Miere multă şi inimă curată!

G. Iulian

bio

Citat din: MOTANUL din Iunie 05, 2015, 07:18:00 PM
Acum estimez si eu mai bine ce volum de munca este necesar pt. o stupina atat de mare. Eu recunosc cinstit ca sunt depasit de volumul de munca la 50 de stupi.

....usor-usor o sa-ti faci un sistem de lucru si totul va fi mai usor.

bio

Citat din: mape 48-petru manea din Iunie 04, 2015, 08:27:55 PM
Nenea Bio  :bravo: urmaresc cu placere filmele tale,dar ma si ingrozesc cand ma gandesc la volumul de munca depus
Spune o vorba "albinelor le trebuie sluga nu stapan "

Dimineatza in jur de 6 jumate plec la albine si apar acasa seara de multe ori cind se intuneca si asta zi de zi inclusiv in weekend . Pauza de la masa de prinz are si ~ jumatate de ora de odihna. In rest lucrez lejer fara a ma grabii prea mult .

As putea sa platesc si eu sa munceasca altcineva in locul meu dar sigur rezultatele vor fi mult mai slabe... si in definitiv nu trebuie sa ne fie rusine sa muncim. La anumite lucrari apelez la ajutoare platite .

bio

Citat din: PricopArthur din Iunie 06, 2015, 07:24:26 PM
Bio, centrifuga folosita in filmul de mai sus e reversibila si ai blocat-o pe radial la extractie?

Centrifuga folosita este acest model...http://www.mezpergeto.hu/index_ro.php?content=term_4ker_aut_ro..

...mi-am luat in aceasta primavara si o centrifuga radiala ...acest model http://www.mezpergeto.hu/index_ro.php?content=term_20ker_ro

Plus centrifuga pentru 60 de rame cu ax orizontal care o am ..... si stau destul de bine la acest capitol.

bio

Citat din: G. Iulian din Iunie 07, 2015, 06:59:58 AM
Caturile sunt 1/2 redus?

Da Iulian... sunt caturi de 1/2 redus.

MirceaCalin

Citat din: bio din Iunie 08, 2015, 11:14:01 PM
...As putea sa platesc si eu sa munceasca altcineva in locul meu dar sigur rezultatele vor fi mult mai slabe...
Evident !
Ochiul stăpânului îngraşă vita.

bio

RazvanTi

precoce pustiu' n-ai treaba  :roll: :rotfl: =)) :rotfl:
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

pharaonu75

Citat din: RazvanTi din Iunie 09, 2015, 09:45:54 AM

Si afacerist mai mare decat taica-sau! :wink:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

apicola2015

Un baiat de toata isprava! Felicitari!

bio

Citat din: RazvanTi din Iunie 09, 2015, 09:45:54 AM

Citat din: pharaonu75 din Iunie 09, 2015, 10:49:02 AM

Si afacerist mai mare decat taica-sau! :wink:

Citat din: apicola2015 din Iunie 09, 2015, 09:53:08 PM
Un baiat de toata isprava! Felicitari!

Va multumesc pentru aprecieri la adresa juniorului .... :thanks: . Munca pentru el este ceva normal, este ca o  joaca mai profitabil, ma ajuta mult iar seara il rasplatesc . Fiecare leutz care il cistiga si-l aduna nu cheltuie nimic.

Nu ca il laud... dar, este un copil OK.
....aproape  in fiecare seara jucam sah si  imi cinta ,..ii place Beethoven . A invatat sa cinte la pian  singur cu lectii luate dupa net . Nu este mare profesionist dar imi Încântă sufletul cind il ascult .

G. Iulian

Are şi un exemplu de toată isprava.  :hi:  :hi:   =D>

bio

... se pare ca un bursuc s-a naravit la rame cu pastura si miere si-mi face oarece probleme la ferma.

A ajuns sa imi rastoarne si citeva roinite si sa incerce sa scoata rame in cautare de hrana .

...aveam la ferma ramele claditoare care nu apucasem sa le tai cum le scosesem din stup si cind am ajuns a doua zi erau facute varza, cred ca bursuc.

..aveam rame pentru reforma cu ceva urme cu miere si pastura si a doua zi le-am gasit roase pina la fagure , nu erau roase total ci numai pe o fata a fagurelui unde erau urme de miere sau pastura

Mistret cred ca nu este, ca mi-ar fi mincat si lemnul ramelor nu numai fagurele in totalitate . Ciine, nu cred ca este ca nu prea am ciini pe acolo si nici nu ar fi avut puterea sa rastoarne roinita sa caute de rame .

Naiba stie ce animal o fi cu exactitate... dar macar sa-l aflu pentru cultura mea generala .