Bio apicultorul, imagini

Creat de bio, Ianuarie 15, 2013, 07:16:34 PM

« precedentul - următorul »

bio

Citat din: MirceaCalin din Aprilie 18, 2015, 07:28:26 PM
BRAVO nene Bio !!!
Ai organizare bună şi mediu grozav şi la... îndemână
BRAVO !!!

... si munca la nivel maxim.

Pacat ca si aceasta primavara este la fel de schimbatoare si rece ca cea de anul trecut si ne incurca la lucru...

bio

Citat din: happy din Aprilie 18, 2015, 06:26:05 PM
.....
Trebuie sa vizitez Fetestiul ,cred ca arata bine cand infloreste mustarul!!! :yes:

... daca i-ti place coriandru programeaza plimbarea  dupa 1- 5 iunie ca sa te rasfeti si cu ceva coleandru. Am in apropiere de stupina si citeva zeci de ha cu coriandru, ..este prima data cind am pe balta coriandru si abia astept sa vad cum se comporta la secretia de nectar.

A mai fost coriandru pe balta si acum vreo 20 de ani... din ce mi-a spus seful de ferma care l-a cultivat,.... dar nu am gasit nici un apicultor care sa-mi spuna daca da netar. Din ce am eu experienta coriandrul de Dobrogea este cam sensibil la secretia de nectar .

bio

Citat din: b.a din Aprilie 17, 2015, 11:52:28 PM

izgonitoare as vrea sa incerc si eu. si suflanta cred ca o sa va mai utila in loc de perie  ptr ca asa cum se prezinta albinele din clipul postat vor fi intr-adevar rele....

Albina este ca orice  albina...poate fi nervoasa din multe motive. Eu cred ca abia terminase de tras papica din hranitor plus  ca am tras cam brutal salteluta si s-au suparat...

Sunt multumit de izgonitoare... dar cind omul se plictiseste --in cazul meu--...hai sa incerc si suflatoarea .

bio

Citat din: b.a din Aprilie 18, 2015, 12:17:42 AM
...si Doamne fereste daca trece unu' pe langa o stupina pusa pe hartza si il lasa pe om fara cal la caruta noi ca apicultori il despagubim si ajungem si cu o reclamatie si eventual cu un proces pe civil la instanta. inainte acum multi zeci de ani daca se intampla un caz din acesta tragic stuparii din comuna solidarizau si plateau omului paguba. dar azi>? eu va intreb ce face ACA ptr membrii ei inafara de faptul ca nu ia nici o atitudine fata de utilizarea imidaclopridului sau thiametoxamului care sunt neonicotinoide extrem de toxice ptr albine si ptr care ministerul agriculturii din Romania a obtinut derogare sa foloseasca si in 2014 si in 2015 si in 2020 daca se va putea,a pesticidelor si insecticidelor cum e deltametrinul de care pomeneati d-voastra. Oare nu ar trebui imputata culpa in asemenea cazuri cu repercursiuni din cauza agresivitatii sistemice a albinei si asupra producatorilor Bayern,Syngenta,asupra importatorilor si distribuitorilor de asemenea substante si de ce nu asupra Ministrului agriculturii? practic vedem cu totii cum se modifica comportamentul albinei dar teoretic nimeni din Ministerul Agriculturii din Romania nu e interesat sa finanteze un studiu de impact asupra modului in care este afectat ecosistemul prin utilizarea iresponsabila a acestor substante care pana la urma vor ajunge tot pe masa noastra.

B.A. .....ai dreptate .

MirceaCalin

Citat din: bio din Aprilie 18, 2015, 08:49:17 PM

Evident !
Asta se vede din filmări !
N-ai cum să ai catralioane de familii dacă nu depui şi muncă multă.

mosunick

Bio, imi place suflatorul tau. Ne zici si noua sursa de achizitie?
Danke!!!
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

bio

Citat din: MirceaCalin din Aprilie 18, 2015, 09:07:46 PM
Citat din: bio din Aprilie 18, 2015, 08:49:17 PM

Evident !
Asta se vede din filmări !
N-ai cum să ai catralioane de familii dacă nu depui şi muncă multă.

...in citeva zile voi vinde ~ 200 de familii si apoi voi avea un program mai lejer.

bio

Citat din: mosunick din Aprilie 19, 2015, 08:01:27 AM
Bio, imi place suflatorul tau. Ne zici si noua sursa de achizitie?
Danke!!!

... :smile: si mie imi place suflatorul ca am uitat de matura .... =)). Nu mai trebuie sa matur ca suflu si cistig timp. La pavilioane, de exemplu rindul de stupi de jos il am la ~ 1 cm de podea si acolo nu puteam interveni cu matura dar cu suflatorul scot tot afara in 2 secunde.
Sa nu mai spun acasa este o placere "sa matur" trotuarele cu el... de 10 ori mai repede decit cu matura si face treaba buna .  Pina sa-mi iau suflatorul se saturase nevasta-mea sa mature la trotuare ... asa cu suflatorul "matur" eu la foc automat si de multe ori chiar feciorul cel mic al meu care are numai 11 ani --spun  asta sa arat ca este un utilaj usor de folosit .

Suflatorul l-am luat anul trecut de BLAK FRIDAY de la Ruris... este bun ..... dar doresc sa-mi iau alt suflator, alta marca, care are si functia de aspiratie si costa cu peste 10 mil mai mult decit asta .
...daca te intereseaza suflator care doar sufla,... fara functie de aspirare ...si sa fie SH ca al meu,.. stam de vorba .

Florin94

Nenea' Bio uitati aici primul apilarnil din viata mea ,astazi am transvazat niste familii in noile lazi si una facuse o palma de trantori pe diafragma

maximotgv

Citat din: Florin94 din Aprilie 19, 2015, 07:24:17 PM
Nenea' Bio uitati aici primul apilarnil din viata mea ,astazi am transvazat niste familii in noile lazi si una facuse o palma de trantori pe diafragma
Cum l-ai recoltat?

Florin94

Citat din: maximotgv din Aprilie 20, 2015, 09:36:08 AM
Cum l-ai recoltat?
prin stoarcere

Mihai Sergiu

Nea Bio ati colectat polen anul acesta?
Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!

bio

Bravo Ionut..Bravo...

bio

Citat din: Mihai Sergiu din Aprilie 21, 2015, 10:19:23 AM
Nea Bio ati colectat polen anul acesta?

sal Mihai...

... din pacate nu am avut posibilitatea sa montez colectoarele.
Atit datorita faptului ca vremea este foarte rece in zona mea.... de simbata incoace albinele au stat mai mult in ghem si cind a fost ~ 10 grade afara ce albina a zburat a luat-o draq la ce vint bate pe balta. Am la stupina destul adapost,  dar albina daca iese nu sta la urdinis mai isi face curaj si citiva metrii mai sus si o ia vintul si o duce la Bucuresti.,.,. =))...

Si chiar daca vremea era buna.... nu puteam pune colectoarele  ca o sa vind ceva familii zilele acestea si  as fi influentat dezvoltarea familiilor de albine.

Florin94

Citat din: bio din Aprilie 22, 2015, 08:59:23 PM

Bravo Ionut..Bravo...
Florin *