Bio apicultorul, imagini

Creat de bio, Ianuarie 15, 2013, 07:16:34 PM

« precedentul - următorul »

MirceaCalin

Scuze de off-topic dar mi-a venit în minte un banc vechi:

Un tip tot venea la un magazin si cumpăra cantităţi din ce în ce mai mari de biscuiţi.
La un moment dat, la întrebara vânzătorului ce face cu atâţia biscuiţi răspunde:
- Compot !
- Şi cum procedaţi ?
- Păi pun un rând biscuiţi, un rând zahăr, iar biscuiţi, iar zahăr şi, în final, completez cu apă
- Şi-ţi iese ceva ?
- NU, da' mai încerc.

cipik

Cel mai bine il pui cu miere, se conditioneaza perfect. Acum vin si eu o intrebare: In loc de miere se poate pune zahar invertit? Asa se revine tot la amestecul polen-zahar.
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

pharaonu75

Zaharul pudra se punea in ideea absorbirii din umiditatea polenului. Cu mierea sau zaharul invertit nu rezolvi mare lucru, in plus polenul se dizolva.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

cipik

Daca se dizolva este si mai bine, se inglobeaza in turta.
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

pharaonu75

Daca vrei sa folosesti polenul pentru turte, nu este nicio problema. Daca vrei sa il vinzi sau sa il faci cadou, foloseste metoda congelarii, in pungi, cutii, casolete sau PEt-uri inchise ermetic.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

bio

Cred ca cel mai bun amestec s-ar realiza cu polenul proaspat amestecat cit mai repede dupa recoltare cu miere....si sa fie administrat famililor de albine la sfoirsitul iernii inceputul primaverii ca prima turta proteica.... nu am incercat aceasta metoda

Nu am incercat metoda care o aminteste Cristel...
Citat din: Cristel din Ianuarie 30, 2015, 09:24:51 AM
Foloseste cineva metoda de pastrare a polenului descrisa de Malaiu: recipiente pastrate la temperatura camerei, in care se pun un strat de polen, unul de zahar pudra, alternativ, ultimul strat fiind de zahar pudra? Se pastreaza bine in acest fel? E mai usor de administrat in turte (se presupune ca polenul isi pastreaza structura la fel de bine ca si cel congelat)?
Multumiri

.. dar cred ca este o metoda destul de buna.

Eu cum am recoltata polenul parte il usuc si parte il pastrez in lazi congelator.... si apoi cum apar clienti vind din ambele sortimente de polen. Primavara folosesc polen care il mai am nevindut , se intimpla sa fie sau uscat sau crud si din ce am pe moment aplic tehnologia specifica  si fac prima turta proteica.

bismark

Daca polenul dupa ce la-i colectat il usuci si cu prima ocazie de extractie il amesteci uscat cu mierea nu mai ai nevoie niciodata de turte proteice servindu-le miere cu polen la punga,, nu popcorn artificial,, care poate sa-ti aduca si necazuri si costa si mai mult toate ingedientele.Polenul fiind uscat mai trage din apa din miere si ramine conservat si moale dupa ce mierea sa cristalizat.Este foarte buna  si pentru efortul fizic,da multa energie in muschi.E bun si pentru Ionel cind da la tirnacop :razz: :razz:Cu respect ^:)^
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

bio

Nea'Bio este bunic de ceva timp..
Nepotica mea:

G. Iulian

Să-ţi trăiască "bunelule"  :) !

pharaonu75

Sa-ti traiasca!
Cat de curand iti face si cel mic una! =)) =))

filip

Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

G. Iulian

tassevasi

:) Foarte  draguti nepoteii , sa va traiasca !!

romikele

Sa va traiasaca, sa cresca mari si sanatosi si sa fiti mandri cu ei!

bio

Citat din: Gheorghevici Iulian din Ianuarie 31, 2015, 05:11:10 PM
Să-ţi trăiască "bunelule"  :) !

..Iulian, m-a mingiat la suflet "bunelule".. sunt de loc tot din Galati si mi-ai adus aminte de copilarie cind ma duceam la bunici .