Bio apicultorul, imagini

Creat de bio, Ianuarie 15, 2013, 07:16:34 PM

« precedentul - următorul »

mosunick

Citat din: bio din Mai 04, 2014, 06:48:39 PM
Citat din: mmacreanu din Mai 03, 2014, 10:36:04 PM
....

harnicie mare in ograda :) ... ti-ar tb un dispozitiv de filmat mai bun ...

Sal colegu... ai mare dreptate,  mi-ar prinde bine un dispozitiv de filmare mai bun, dar intii sa-mi perfectionez tehnica filmarii si voi rezolva cit mai multe aspecte..

Privitor la harnicie ce sa spun...... daca albinelor nu le este teama sa transpire nici mie nu-mi este teama sa transpir muncind .

Apropoo de munca si transpiratie..  ... imi aduc aminte de o faza petrecuta acum ~30 de ani in urma :
-- lucram la I.P.O. Tulcea si impreuna cu tot echipajul navei ne intorsesem acasa dupa mai multe luni petrecute in larg . Numai tin minte daca in schimbul acela a fost si nea Traian, achizitorul de la Baicoi, dar sigur i-si aduce aminte faza.
La intoarcere fiecare i-si lua ce gasea "pe afara" si considera ca este OK .
Radio-transmisionistul navei si-a luat pentru famile  =)) un vibrator-- scula electrica  =)) .
Ca si-a luat vibrator, treaba lui si a nevesti-sii ...  dar dupa citeva zile cind ne-am intilnit, ne povestea si se mindrea cu ce futaiuri ia tras nevesti-sii . Futaiuri cu scula electrica... sarea nevasta-sa ca dr5acu ca o gidila tare jucaria aia. Dar el se mindrea ca in mintea lui el si-a regulat nevasta .

Cam asa este si la albine... nu poti avea satisfactii daca vrei sa-ti futi nevasta cu scula altuia.

Mare hatru... =)) =)) =))
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

antiopa din ardeal

Citat din: bio din Mai 04, 2014, 06:20:18 PM

Ramele claditoare le tai cam la 2 saptamini ca sa pot aduna si ceva apilarnil...
..numai ca sarja aceasta le-am taiat la o saptamina ca saptamina viitoare o sa inceapa si salcimul si o sa am de munca cu extractia mierii de la rapita si nu am timp si de rama claditoare si de extractie .
..si citeva zeci de kg de ceara la o taiere de rame claditoare imi sunt de mare trebuinta.
............
...nu sunt adeptul taierii ramei claditoare dupa capacirea trintorilor pentru a scapa de varooa. Ma costa mult mai putin un tratament anti-varooa pe familia de albine decit sa las albinele sa consume miere si polen sa creasca larvele de trintor sa le capceasca.
Daca am cerere de apilarnil serioasa las ramele claditoare pina la momentul optim de recoltare ca atunci merita hranirea lor .

Sa nu se inteleaga ca am ceva contra  trintorilor ... sunt si ei folositori familiei de albine .
Ramele claditoare din familiile fff bune nu le tai , le las chipurile pentru a fi chipurile mai mare concentratia trintorilor "selectionati"....

....putem discuta mult despre prezenta trintorilor in familia de albine , despre rolul si avantajele ramei claditoare in stup.....dar ma opresc aici.
Si eu trebuie sa-mi completez cunostintele despre apilarnil, ceva banuti in plus sunt intotdeauna bineveniti. Prin urmare voi fi ochi si urechi la explicatiile dv. (sper sa reusesc sa consult si bibliografia)
Pe ramele claditoare am vazut si ceva puiet capacit. N-ati verificat cu furculita de descapacit infestarea cu varroa? Eu asa procedez si in cazul in care nu se vede nici un parazit la 3-4 familii luate prin sondaj, nu fac tratament in aceasta perioada.(timp pierdut, cheltuiala cu subst. folosita, si nu in ultimul rand un deranj fara rost pentru albine) :hi:

octav

Stie cineva cum se poate descarca de la bibliografie cartea?
http://jimm69.sunphoto.ro

Fa cat mai multe greseli cu putinta, dar tine minte un singur lucru; nu fa de doua ori aceasi greseala. Si te vei dezvolta ---
OSHO - Curajul Placerea de a trai periculos

bio

bio

..se rezultatul unei zile de munca, munca albinelor, .... =))..

..ca din imaginile filmate se vede naspa ...:(

dodo79

Citat din: bio din Iunie 03, 2014, 09:03:45 PM
..se rezultatul unei zile de munca, munca albinelor, .... =))..

..ca din imaginile filmate se vede naspa ...:(

La mai multe
cum stai cu mierea?

bio

Sal, Dodo...

Off,.....de miere ce sa-ti spun .

... miere mai putina in acest an fata de alti ani... ... dar bine ca sunt sanatos . :smile:

BODOKI

dumstan

Ziceti-mi si mie,.. cam cat polen da o familie medie intro zi, daca folosesti colector Salaj.  La pomi, la poliflora, rapita, etc.

mosunick

Sal Bio!
Daca te rugam frumos, ne zici si noua din ce material ai facut nucleele pe 3 rame si cum lucrezi cu ele (cum ii formezi)?
Daca ai niste fotografii sau schite ar fi si mai bine...
Ce hrana folosesti deasupra ramelor? E amestec cu hrana proteica?
Imi place metoda ta de imperechere, si cred ca se dezvolta mult mai bine roii astfel formati.
Sanatate si spor sa ai!
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

bio

Citat din: dumstan din Iunie 04, 2014, 04:53:40 PM
Ziceti-mi si mie,.. cam cat polen da o familie medie intro zi, daca folosesti colector Salaj.  La pomi, la poliflora, rapita, etc.

.....daca i-ti dau productia pe zi, i-mi este teama ca cineva sa nu inmulteasca cu 365 de zile cit are 1 an si apoi sa inmulteasca cu 1 milion kg cum a vazut in Plafar si sa se creada apoi ca cei care produc polen sunt milionari in Euro.
Dinm pacate nu este chiar asa...

Productia de polen ar fi de citeva Kg pe an, dar este la fel de nesigura ca si cantitatea de miere, deoarece este influentata de multi factori.
..plus ca recoltarea de polen influenteaza mult viata familiei de albine.
Familia de albine merge cu frina de mina trasa... =))
Cind pui colectoarele sa nu stai linga familia de albine ca sigur le vei da jos imediat cind vezi cum chinui familia de albine... :sad:

bio

sal Mosunick,...sunt cam obosit...incerc sa-ti raspund direct pe mesajul tau..:)

Citat din: mosunick din Iunie 04, 2014, 08:49:09 PM
Sal Bio!
Daca te rugam frumos, ne zici si noua din ce material ai facut nucleele pe 3 rame si cum lucrezi cu ele (cum ii formezi)? ...nucleele le-am facut din OSB si scindura de 2,5 cm
Daca ai niste fotografii sau schite ar fi si mai bine...Foto am sa-ti fac ...schite nu am deoarece totul planul este facut in cap si pus in practica imediat-- roinitele le-am facut singur..
Ce hrana folosesti deasupra ramelor? E amestec cu hrana proteica? deoarece nu am hranitoare pentru nuclee folosesc hrana solida in care nu lipseste de cele mai multe ori Fumidilul B- cu toate ca Fumidilul ar fi mai eficient in sirop..Recomand totusi hranitorul cu ceva  sirop
Imi place metoda ta de imperechere, si cred ca se dezvolta mult mai bine roii astfel formati.Roii se dezvolta la fel ca in alte metode, numai ca apropierea dintre ele face mai accesibila desfiintarea nucleelor unde nu se imperecheaza matca plus cind lucrez la nuclee nu fac kilometrii deplasindiu-ma de la un nucleu la altul
Sanatate si spor sa ai!

dodo79

Citat din: dumstan din Iunie 04, 2014, 04:53:40 PM

daca nu te superi nea nelu pot scrie eu ca cel mai mult la rapita am strans 240 gr pe zi/2 familii medii.
sunt zile cand am scos de la aceleasi familii doar 140.depinde de timp.
la sistemul meu de poliuretan am 2 gauri laterale in colector(ptr matca si trantori) pe unde bagau albinele polen si in cuib.asa se impaca si ele si nu trebuie sa le tot schimb urdinisul. :hi:

bio

Citat din: dodo79 din Iunie 05, 2014, 10:17:39 PM
...
daca nu te superi nea nelu pot scrie eu ca cel mai mult la rapita am strans 240 gr pe zi/2 familii medii.
sunt zile cand am scos de la aceleasi familii doar 140.depinde de timp.
......

...Nu ma supar... :razz:..

..cred ca si colegul Dumstan a inteles ca nu i-am dat un raspuns cu rautate... dar la polen ca si la miere nu seama o zi cu alta.

Cam atit polen am facut azi ....

Aurelian A.

Ai facut vreo 2 3 grame :rotfl:,frumos,spor in toate,asteptam si poze cu butoaile de miere  :P :hi:
"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga