Bio apicultorul, imagini

Creat de bio, Ianuarie 15, 2013, 07:16:34 PM

« precedentul - următorul »

bio

Citat din: PricopArthur din Decembrie 08, 2013, 08:40:39 AM
Felicitari!
...
Cantecelul este nr 1 !

Cel mic vrea sa se faca lautar.... Toata ziua imi cinta .

fiug1970

Citat din: romikele din Decembrie 08, 2013, 02:14:39 AM
E clar!
Esti indragostit... si ai nevoie de o femeie in varsta!  :razz: :hi:
Gaina batrana... :P.Putin instructaj cu cameramanul,ceva cursuri de regie si o sa iasa totul  :ok:

Aurelian A.

Am inteles,asta incerc si eu sa fac, sa am in cuib rame cat mai bune,nu prea am lucrat cu rama claditoare ceea ce mi se pare o greseala...degeaba bagi  foite la crescut ca nu ti le cladesc perfect daca nu ai rama oarba....au nevoie si de trantori si iti mai strica ramele noi ca undeva tre sa ii creasca.
"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga

Aurelian A.

[/quote]Gaina batrana... :P.Putin instructaj cu cameramanul,ceva cursuri de regie si o sa iasa totul  :ok:
[/quote]
O camera video sa ii luati acum de Mos Craciun la junior :cool:
"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga

bucovineanu

Referitor la tunderea ramelor eu as zice ca tot mai bine e sa topim ramele in totalitate. Prin reciclare se mentim in faguri sporii sau alte bacterii. E ca si cum am folosi aceeasi faguri foarte multi ani.

bio

nea' Bio dezinfecteaza ramele .

..o dezinfectie a ramelor ajuta cred mult.

pentru dezinfectie folosesc FORMOLUL, formaldehida 37 %...
Iernez familiile doar pe ramele de cuib iar restul ramelor le am in magazia speciala pentru rame si acolo fac dezinfectia.

Am citit, cind m-am luat de apicultura, cartea lui Ograda, Bolile albinelor si acolo era bine vazut formolul la dezinfectie plus ca are si o aplicare lejera  si il folosesc cam dintotdeauna.
Plus, despre dezinfectia cu Formol am folosit si ce era in cartea Ceara a lui Volcinski .

Ca tot venii vorba de dezinfectie si stupii, din care pierd albina peste iarna, ii dezinfectez tot cu formol.

Cind folosesc "dezinfectez cu formol" inseamna ca folosesc o solutie de formol...si am mare grija la folosirea lui ca este cam periculos.

istodorescu vasile

daca se poate sa explicati cum faceti tratamentul , de unde se poate procura formol , ce cantitate folositi va multumesc anticipat :hi:

bio

Formolul ma uit pe net si gasesc FORMOL--formaldehida 37%,-- am acum,... si iau odata pe an.

...toamna nu las in stupi decit ramele pe care ierneaza familia de albine. Restul de rame le depozitez in magazia speciala pentru rame .
In cartea Ceara--de Volcinski--se spune ca temperatura ar trebuii sa depaseasca 17 grade sau 20 grade.. si timpul de contact cel putin 7 zile . Eu toamna dupa ce am terminat de bagat ramele in magazie, in niste tavi mari ca suprafata in care am material textil torn ~ 1 litru de formol, imping tavile sub rafturile cu rame si ies din magazie si mai intru primavara urmatoare acolo.
Magazia are usa etansa . Primavara cind trebuie intru iar acolo, trebuie intii sa las usa deschisa multe ore, chiar si 2-3 zile pina sa intru ca daca intru fara aerisire ma ustura ochii si narile..:(

Ramele primavara inainte de a le folosii la largirea familiilor de albine le scot din magazia de rame le las ~ o saptamina la aerisit intr-un sopron betonat apoi le folosesc fara probleme...si fac asta de ani de zile .

..si in BOLILE ALBINELOR a lui Ograda, tin minte ca unde se discuta despre Loca americana sunt dati si niste timpi in care ar fi ceva de ordinul orelor sa dai cu putza la soare, sporii de loca americana. Si daca rezolva sporii locii americane care stim cit sunt de rezistenti inseamna ca formolul este substanta de nota 10.

Usor de aplicat, eficace.... si ieftinache.

bio

..si sa nu se creada ca vorbesc povesti, ....am facut poze la rezerva de Formol care o am pentru primavara.

istodorescu vasile

RazvanTi

adica ai fost la slobozia si ai tacut chitic... :nono:
macar o juma de ora de-o cafea... :sad:
poate altadata.
prezentarea de la finele filmuletului 1 e cea mai tare.
de-aia ai tu asa succes :hi: =))
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

bio

Citat din: RazvanTi din Decembrie 10, 2013, 08:53:35 AM
adica ai fost la slobozia si ai tacut chitic... :nono:
macar o juma de ora de-o cafea... :sad:
poate altadata.
prezentarea de la finele filmuletului 1 e cea mai tare.
de-aia ai tu asa succes :hi: =))

Merci Razvane....am ajutor de nadejde..:)

apivasmob

Sanatate tuturor apicultorilor

bio

..da, pastura..

un produs caruia apicultorii nu prea ii dau importanta .....dar din care se fac ceva bani.

apivasmob

Din 2014 am sa recoltez si eu,dar nu numai.
Sanatate tuturor apicultorilor