Bio apicultorul, imagini

Creat de bio, Ianuarie 15, 2013, 07:16:34 PM

« precedentul - următorul »

bio

Fiind citeva zile ploioase si neputind ajunge la albine am m-ai bagat in lucru 1000 de rame..

bio

Dupa ce am capsat de mi-au sarit capacele m-am bagat la perforat..

bio

La sfirsit de operatie .....s-a adunat ceva rumegus de la atitea gauri... :wink:

bio

Deoarece turatia din fulii este cam mare ... ma ajut de convertizorul de frecventa sa dau motorului care actioneaza burghiile doar 40 Hz in loc de 50 Hz cum are curentul la reteaua Enel..

Porfy66

Cat timp iti ia ca sa le insarmezi?
Spor la treaba ca la 1000 de rame iti trebuie ceva spor...
:hi: :hi: :hi: :hi:

bio

Citat din: Porfy66 din Iunie 20, 2014, 09:27:51 PM
Cat timp iti ia ca sa le insarmezi?

...

Sal, Profy..... tocmai aici este shmecheria , cu insirmatul, ca de aia am tras sa termin de perforat cit mai multe ca miine si poimiine sotia este libera . =))....si ea este iute de mina la insirmat .... bineinteles ajutata si de utilajul care il am special pentru insirmat rame.

Mai insirmeaza si prislea, ...mai insirmez si eu... si daca nu plec miine si poimiine la albine, cu echipa amintita mai sus trag nadejde sa le am insirmate pina duminica seara.-- cu toate ca de ele as avea nevoie abia cind infloreste floarea soarelui.

dodo79

Citat din: bio din Iunie 20, 2014, 09:49:05 PM
.-- cu toate ca de ele as avea nevoie abia cind infloreste floarea soarelui.
FA le lipiti acuma sau doar inainte de a le folosi ?

bio

... fagurii i-as lipii si miine dar nu mai am faguri artificiali pina pe 26 luna asta cind imi ajung 100 kg de fagure de la unul din producatorii cu care lucrez.

Daca, lipesti fagurii mai inainte cu ceva timp de a-ii baga la cladit ....daca tii ramele in pozitie orizontala, este bine sa tii ramele cu partea cu sirma in jos si fagurele sa fie deasupra--cred ca intelegi ce spun..:)).. si sa ii tii intr-un spatiu racoros ca sa nu se intimple ca din cauza caldurii fagurele intre sirme sa se onduleze .

La ferma mai am intr-o camera racoroasa ~ 3-400 de rame cu fagure pe ele astepind cuminti sa le vina rindul .

Mi s-a intimplat sa imi ramina rame cu fagurii lipiti de la un an la altul si i-am pastrat destul de bine in magazia de rame in rafturi in pozitie verticala.

dodo79

Citat din: bio din Iunie 20, 2014, 11:09:13 PM
... fagurii i-as lipii si miine dar nu mai am faguri artificiali pina pe 26 luna asta cind imi ajung 100 kg de fagure de la unul din producatorii cu care lucrez.

Daca, lipesti fagurii mai inainte cu ceva timp de a-ii baga la cladit ....daca tii ramele in pozitie orizontala, este bine sa tii ramele cu partea cu sirma in jos si fagurele sa fie deasupra--cred ca intelegi ce spun..:)).. si sa ii tii intr-un spatiu racoros ca sa nu se intimple ca din cauza caldurii fagurele intre sirme sa se onduleze .

La ferma mai am intr-o camera racoroasa ~ 3-400 de rame cu fagure pe ele astepind cuminti sa le vina rindul .

Mi s-a intimplat sa imi ramina rame cu fagurii lipiti de la un an la altul si i-am pastrat destul de bine in magazia de rame in rafturi in pozitie verticala.
multumesc de raspuns.
eu fagurii lipiti ii tin doar pe verticala.

bio

Matci MAIDANEZE carora nea Bio le da sa minince jaratec...

bio

Incepe floarea-soarelui sa se deschida...

De fapt este destula floarea-soarelui inflorita dar nea Bio nu se duce niciodata la lanul de floarea-soarelui care infloreste primul...

Fac repede o revizie sumara la familii si extrag tot ce pot... adica magaziile si marginashele plus ultima taiere la rama claditoare .
Este ca un fel de echilibrare ...ca fiecare familie sa intre in culesul de la floare cu miere cit mai putina in stup.

Intii pregatesc materialele...car la pavilion tot ce am nevoie .

bio

Magazii de rezerva...izgonitoare,...rame cu fagure artificial...hranitoare...

bio

Unele familii au fost mai "harnice" si avem ce linge....

bio

De la unele familii cite un magzin...de la altele DOUA..:))..si de la alte familii niK..  :sad:

pharaonu75

Lumeeee, lumeeee! Si-a tras Bio alta masina: Logan break. Sau MCV cum ii spun unii!
Coreeanu' mai traieste?
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube