• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Recurs la istorie

Creat de D006, Decembrie 18, 2012, 11:16:32 p.m.

« precedentul - următorul »

cornelioandanciu

Citat din: dragos2006 din Decembrie 21, 2012, 01:12:34 a.m.
Ai auzit de Cultul eroilor ?

Am auzit.Suna cam asa:"Orice e de vanzare, depinde ce pret are!" Am incheiat citatul aproximativ. L-am citat pe un anume domn, ale carui postari le citesc cu mult interes.
Va salut.

stefan1

  Impresionanta povestea, d-le Chis! Din pacate foametea a fost una din armele folosite de Stalin nu numai cu dujmani ci chiar cu propriul popor. In primii ani ai razboiului, cand se retrageau din fata nemtilor, rusii confiscau de la proprii cetateni toate alimentele gasite, lasandu-i in prag de iarna fara nici un mijloc de a-si tine viata. Nemtii au fost obligati sa dea din propriile rezerve alimente populatiei ocupate, ca sa nu moara in masa.
  Cu prizonierii si deportatii rusii s-au purtat si mai inuman, incalcand orice reguli internationale referitoare la prizonieri. Am vorbit cu oameni care au supravietuit, dar dupa experiente incredibile. Imi povestea cineva cum prindea sobolani. Nu existau in lagar, ca nu aveau ce manca, dar mai erau in satele la fel de sarace din jur. Dupa ce strictetea supravegherii a mai scazut, deportatii mai puteau merge in satele vecine. A imaginat niste capcane si reusea uneori sa prinda cate un sobolan. Zice ca atunci era sarbatoare. Il aducea in lagar si a aranjat cu bucatareasa, si ea deportata, sa i-l gateasca, dar pe noapte, ca altfel i-ar fi luat din el si alti colegi. Asa numai bucatareasa primea ceva! Era singura carne pe care o mancau.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

silviu

  Da este adevarat,mi s-au povestit si mie astfel de cazuri.
Tata imi spunea ca dupa terminarea razboiului rusii care au trecut prin Romania il intrebau:Ce ati cautat aici?La noi este saracie.La voi in fiecare casa este un magazin".
  Si tata nu a dus-o foarte rau pentru ca era tinichigiu,cunostea si cizmarie putin deci avea liber ziua din lagar sa caute tabla si materiale,mergea prin Odesa,iesea pe camp,facea diferite obiecte din tabla sefilor si primea mancare mai buna si mai multa.Dar multi au ramas pe acolo.
"Dumnezeu nu ne cere minuni.Acelea le face EL."
     Arhm.Arsenie Boca

orbanstefan64


scfpfa

albine

scfpfa

albine

scfpfa

Doua documentare ce insumeaza aproximativ 2 ore de "recurs la iastorie".Sper ca veti avea rabdarea sa urmariti cu atentie argumentele spuse acolo.Si mai sper ca nu am sa fiu luat la ochi de "baiat rau"
albine

silviu

Le-am vazut mai demult timp.Este inca o enigma a aistoriei noastre,pe care nimeni nu incearca sa o desluseasca,dar multi incearca sa o conteste.Si eu ma intrebam inca de cand invatam la scoala "Formarea poporului si limbii romane" cum a fost posibil sa ne romanizam chiar asa de repede,si in in conditiile in care numai o mica parte din Dacia a fost sub stapanite romana.Imi place sa cred ca trunchiul limbilor latina si daca este comun.Din pacate foarte mult timp pe la noi a fost civilizatia lemnului si lenul arde foarte repede.Avem scrieri putine despre Daci in izvoarele contemporane.In istoria bizantina am citit ceva mai putin pana acum si se pare ca si istoricii nostrii sunt cam ramasi in urma la acest capitol.
  Teoria actuala a izvoarelor poporului si limbii romane este tributara inca Scolii Ardelene,care cu un merit deosebit pentru telul lor de afirmare a latinitatii in formarea noastra,se pare ca totusi a exagerat unele probleme.
In orice caz este o mare,enorma provocare pentru istoricii seriosi ai neamului.Eu i-as propune domnului Giurascu sa mai lase politica si sa studieze acest lucru.Sau unor istorici tineri care nu sunt tributari unor anume idei.
               Cu stima.
                            Chis
"Dumnezeu nu ne cere minuni.Acelea le face EL."
     Arhm.Arsenie Boca

dedu

Parerea mea personala este ca dupa Mica UNIRE a lu Cuza Voda sirul mandriilor militare sunt: Plevna-Marasesti, Budapeste(Bela Kun)-Tiganca-Chisinau-Odessa si Cotu Donului....si bineinteles,neimplicarea militara in Cehoslovacia ori in Mures 1990 cand puteam transforma Romania in Iugoslavia(ceea ce voiau unii,nu zic cine ca iar aud ca sunt xenofob deoarece zic adevarul.

Rusinos mi se pare faptul ca la inceputul ambelor razboaie mondiale romanii au mers pe front prost innarmati,la primul razboi mondial,pana la venirea ofiterilor francezi,soldatul roman era carne de tun...erau masacrati,sunt cazuri unde generalii si ofiterii au fost surprinsi consumand alcool si la cativa km departare soldatii erau singuri,omorati de inamici.

De ce cred ca Cotu Donului este o mandrie?Am vorbit cu multi oameni ce au fost acolo,unii au fost legionari cand au fost tineri si mi-au povestit cu lux de amanunte cum a fost acolo: au fost bagati prima data de au luptat in Caucaz,pe urma au format o linie la Stalingrad: italieni-romani-unguri dar datorita faptului ca ungurii si romanii se impuscau intre ei germanii au bagat pe italieni intre ei.La un moment dar au ramas fara munitie.La intoarcere,cateva mii de legionari au ramas sa lupte pentru ca ceilalti sa aibe timp sa plece cu frontul inapoi spre vest(sacrificiul suprem).

Multi zic ca ar fi trebuit sa nu ne fi aliat cu rusii  dar daca nu faceam asta acum exista o Moldova Mare vorbitoare de limba rusa+ ungurii care aveau nordul Transilvaniei(deci,din pacate,soarta Romaniei Mari a fost pecetluita dupa ce Franta a capitulat dupa o saptamana de ''lupte'').

Oricum,parerea mea personala,este ca daca nu erau ungurii acum aveam Romania Mare deoarece ne puteam concentra armata in est dar cand esti atacat din sud-vest-est nu ai prea multe optiuni.
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

dedu

http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

andreiu

Sunt multe lucruri de spus.
Tatal meu are 97 ani. Traieste si inca se gospodareste singur, accepta greu sa fie ajutat.  A facut razboiul ca combatant intr-un regiment motorizat si dupa ce au ajuns la Odesa a primit o permisie de doua saptamani. A venit acasa, a stat cu familia, dupa care, la termenul stabilit in biletul de permisie, s-a prezentat la unitate, dar... regimentul sau nu mai exista. Intretimp a fost nimicit in totalitate. S-a intors din nou acasa si a fost inrolat in batalionul fix din Abrud unde a activat pana la sfarsitul conflagratiei.
Cu privire la filmele postate mai sus, este clar ca adevaruri care au fost mascate, ascunse, incep sa iasa la iveala. Se va dovedi in final ca nu suntem o natie de mana a treia, ci strabunicii Europei, Asiei si Americii. Studiile vor converge in a se adeveri ca actualul teritoriu Carpato-Dunarean a fost matca de formare a primei civilizatii umane, din care, prin roiri succesive, in spirala, a ocupat teritorii din ce in ce mai departate.

Donbazil

Sal'tare!

Da o fila de istorie contemporana nu v-ar interesa?.....

    "In filmul Highlander, nemuritorii își tot tăiau capetele unii altora, pana când rămânea unul singur. Care desigur, neputând sa-si taie singur capul, este declarat câștigător.
    Exact Așa s-a întâmplat si cu Uniunea Europeana. La început erau o grămada de prostănaci, care se amețeau cu idei socialiste: solidaritate europeana, șanse egale, granițe libere, voturi egale in Parlamentul European. Niște idioțenii nerealiste, care s-au prăbușit la prima criza: pentru ca toate drepturile astea nu sunt gratis. Costa - si costa enorm! Pe banii cui? Pai ai firmelor private, desigur: de aceea in toata Uniunea Europeana taxele au sărit pana la cer.
    Duelul de încălzire.
    Primul "nemuritor" care si-a luat jucăriile si a plecat, a fost Marea Britanie. Pentru ca economia britanica se bazează de vreo 200 de ani, pe serviciile financiare si pe investițiile străine: Londra este (alături de Hong Kong si Singapore), cel mai bun loc de pe Pământ, in care poți sa deschizi o firma. Daca englezii ar fi adoptat modelul social european si ar fi crescut taxele - adio investiții străine, adio economie britanica. Așa ca, ia duceți-va dracului cu prostiile voastre socialiste! Noi o sa ne facem uniunea noastră, cu frații americani.
    Măcelul.
    După aia, au fost decapitați rapid "nemuritorii" mai mici si mai tăntălăi (esticii si sudicii): care s-au înghesuit la Bruxelles in decembrie, in speranța stupida ca vor fi scoși din criza de către cei mari. Dar au rămas cu gura căscata: in loc sa le dea, boșii le-au cerut sa scoată ei bani (si anume, vreo 50 de miliarde de euro). Hai repede, pana nu ne suparăm! N-o sa uit niciodată fata uluita a președintelui român, Traian Băsescu, când si-a dat seama ca "prietenii europeni" n-or sa-l ajute cu nimic, ba dimpotrivă, o sa-l afunde si mai adânc, ca sa scape ei. Imbecilii ăștia mici chiar crezuseră in poveștile cu egalitatea. Hahaha...
    Bătălia finala.

La sfârșitul lui decembrie 2011, mai rămăseseră doar doi mari: Angela Merkel si Nicolas Sarkozy (celebrul cuplu Merkozy). Așa ca cei doi au hotărât ca, după Revelion, toate tarile din UE sa introducă in Constituțiile naționale o limita a datoriei. O chestie excelenta, zic eu: pentru ca spulbera toate iluziile socialiste. Adio bunăstare pentru toți (care fost posibila doar prin creșterea deficitului) si adio egalitate: pai din clipa in care ti se ordona ce sa scrii in Constituție, nu prea mai poți fi numita tara independenta.
Dar lovitura de gratie a venit după Revelion. Franța si-a pierdut ratingul AAA, Germania nu. Ratingul, de fapt, a fost doar o formalitate: era clar de multa vreme ca economia Franței trage sa moara, sub povara cheltuielilor sociale, in timp ce programul dur de austeritate impus de Angela Merkel a ținut economia Germaniei pe linia de plutire.
Așa a dispărut cuplul "Merkozy". Franța a fost decapitata: nu mai are nici un cuvânt de spus. Germania a rămas singură, liderul de necontestat al Europei.
Iar Europa sociala, așa cum o cunoșteați, e terminata pe veci.
Adio, Uniunea Europeana. Începe Imperiul Europa!
4 milioane de kilometri pătrați, 500 de milioane de oameni, 16.242 de miliarde de dolari anual.
Niciodată in istorie, vreun stat cu suprafața si populația Uniunii Europene nu a dispărut atât de repede. UE este mai mare decât Imperiul Roman: dar Roma a rezistat 1400 de ani. Uniunea Europeana doar...20 ani. E cel mai mare eșec politic din toate timpurile.
Ce dovada mai buna decât asta, ca Europa sociala a fost un vis stupid, ca protecția sociala este o otrava pentru orice stat si ca socialiștii sunt niște nebuni periculoși care trebuie eliminați cat mai rapid?
Timp de 20 ani, socialiștii au avut pe mână resurse imense si putere de decizie absoluta: praful si pulberea s-a ales!
Deutschland uber alles!"

Si io ca orice nostalgic, am ramas socialist.....Nu prea ma orientez cei-drept....Asta e!....

Sal'tare!

dedu

Aici era o sectie de istorie nu de actualitate dar as vrea sa spun si eu doua vorbe ca si reply la adresa domnului Donbazil...
UE este singura posibilitate ca statele europei sa fie competitive pe plan mondial,este si o alternativa impreuna cu NATO pentru evitarea conflictelor armate intre statele vecine,bineinteles.
Da,este greu in UE,mai ales daca te uiti unde este Germania si unde suntem noi,dar daca ne aducem aminte unde si cum traia romanul in 2004 si cum este acum....parerea mea este ca este cat de cat mai bine acum,cine munceste si pune osul la munca o duce cat de cat bine,sunt sigur de asta.
Suntem un stat unde lucreaza 4 milioane de oameni care se intretin pe ei si cu ajutorul la inca vreo 2-3 milioane care trimit ceva bani din strainatate,acestia tin in spate alte vreo 3 milioane de elevi+1 milion de bugetari+cateva milioane de pensionari+poate si un milion de beneficiari de ajutoare sociale SI MAI ALES MAI TIN IN SPATE MILIOANE DE OAMENI CARE NU MUNCESC,CARE PREFERA SA STEA IN CARCIUMA DECAT SA INCERCE CUMVA SA CASTIGE UN BAN.
Bineinteles,probabil se vor gasi cativa sa zicaȘ ar munci si aia daca ar avea unde....daca ar vrea sa munceasca ar lua pamant in arenda si ar da cu sapa ca i atata pamant nelucrat ori ar face altceva de unde sa scoata un ban dar nu muncesc PENTRU CA ESTE MAI USOR SA STAI.
Deci,nu de la Germania pleaca raul nostru,nici de la tigani ci de la lenesii,betivii si nespalatii ce se gasesc in abundenta peste tot intre Nistru si Tisa.
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

Obombo

Dedule, sunt de acord cu tine 100%.
Si cred ca e prima data :D.

dedu

Citat din: Obombo din Martie 24, 2013, 03:08:01 a.m.
Dedule, sunt de acord cu tine 100%.
Si cred ca e prima data :D.

Daca ''nu ati fost vreodata de acord cu mine'' inseamna ca ma tineti minte deci,spre deosebire de alte persoane,m-am facut remarcat...tot este bine  :wink2:
Pentru cititorii acestui articol: care vi se par cele mai importante evenimente istorice din istoria romanilor de la Christos incoace?Ce domnitor ori lider din istorie preferati(acum ori cand erati copii si invatati asta la scoala)???
Pe mine,personal,Avram Iancu si Mihai Viteazul m-au ''caracterizat'' in copilarie...
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!