Stupii mei.

Creat de G. Iulian, Decembrie 15, 2012, 06:58:38 PM

« precedentul - următorul »

G. Iulian

Mulţumesc, la fel şi ţie Dodo.

G. Iulian

Salcâmul a dat miere anul acesta. Mă duc joi să vedem şi cât a dat. Între timp a înflorit salcioara şi glădiţa care se găsesc din abundenţă pe dealul de lângă sat. Planta din poza a doua nu ştiu cum se numeşte dar este foarte multă pe dealuri.

pistol28

salvia pratensis

Citat din: G. Iulian din Mai 26, 2015, 07:09:46 AM
...................................................
Planta din poza a doua nu ştiu cum se numeşte dar este foarte multă pe dealuri.

http://aob.oxfordjournals.org/content/100/2.cover-expansion
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

G. Iulian

G. Iulian

Si ME-urile mele fiecare la un alt nivel:

G. Iulian

Astăzi o zi de muncă plină. Am făcut al patrulea ME şi al doilea MER şi am băgat cele 18 mătci primite:  la roiurile făcute pentru mine şi înlocuite câteva mătci care nu au mers cum trebuie la câteva familii. Am şi 8 roiuri la care s-a împerecheat matca pentru un prieten reuşită 100% După toate astea m-am apucat de extras miere de salcâm - am reuşit să mai extrag la 9 familii şi au mai rămas 11 familii pentru marţi după zilele de sărbătoare ce urmează, prilej să mai stăm şi cu familia  :hi:  :hi:  :hi:

G. Iulian

Azi am fost să rup clăpițele la cutiile pentru mătci. Tot azi un debut in apicultură:

Și cel mic dar care mai are de așteptat debutul.

pistol28

Viitorul este asigurat, să vă trăiască urmaşii iar   :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: să îi facă viaţa frumoasă şi prosperă.
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

G. Iulian

Mulțumesc! Eu sunt a patra generatie de stupari din familie, dar m-am apucat târziu, la 36 de ani tocmai motivat de dorința de a avea și copiii mei posibilitatea de a consuma produse apicole. Momentan vãd cå îi place atât mierea cât și albinele.  :hi:  :hi:  :hi:

dodo79

Sanatate.
La ce pret se poate vinde un ME de 3/4.
2 corpuri 18-19 rame puiet?
numai bine si butoaie pline

G. Iulian

Eu zic ca o familie tot o familie ramane indiferent de sistemul de stup avut. Având în vedere numărul mare de rame de puiet cred că poți cere și 600 dacă gåsești clientul potrivit. Dacã un roi ME pe 7-8 rame din care 5 cu puiet este 250 ron faci variante. ME-urile mele sunt la inceput: am trei pe un corp cu mătci de anul acesta ce urmeazã sã le dau drumul în corpul doi și al patrulea pe două corpuri.
Eu deocamdata peste cuibul format din doua corpuri 3/4 am să pun etaje de 1/2 gata construite.

G. Iulian

Anul acesta am păţit ceva curios: am cumpărat 18 mătci să pun la roiurile formate cu 5 zile înainte. Am introdus mătcile după ce am rupt botcile iar după 2 zile le-am rupt clăpiţa la cutiile de introducere. După alte 4 zile ca la carte m-am dus să verific rezultatul şi în primă fază la prima vedere am găsit 2,3-4  botci, sincer m-au încurcat pentru că nu ştiam din ce au mai tras botci, am luat ramă cu ramă şi am găsit ouă şi am dat şi peste mătci la toţi. Din 18 doar 1 nu a fost primită deci sunt mulţumit mai ales că am trecut de la dezamăgire totală la procentul ăsta de reuşită    :hippo:

G. Iulian

dodo79

Am cumparat 4 matci.toate primite plus doua imperecheate la mine.alea utmeaza sa vedem daca sunt acceptate.
Am iesit cu 8 din iarna .am mai cumparat 8.
Acum am 29 cu roi cu tot

G. Iulian

Azi am fost la Luncaviţa-Tulcea (tata este de aici) să le arăt copiilor broştele ţestoase din rezervaţie şi am găsit pădurea plină de stupari în aşteptarea înfloririi teiului. Încerc să pun nişte poze: