Stupii mei.

Creat de G. Iulian, Decembrie 15, 2012, 06:58:38 PM

« precedentul - următorul »

G. Iulian

Din păcate nu vin la târg la Slobozia. La Băleni eu am fost în toamnă odată la nea Gică, când se îndreaptă timpul și ies albinele la zbor îi facem o vizită de primăvară.  :hi:

G. Iulian

Iarna în stupină. Pe această cale țin să îi mulțumesc lui nea Vasile (Bucovineanu) în legătură cu atenționarea de gheață la urdiniș după vremea de acum două zile, datorită ploii care a înghețat. Stupii nu au avut de suferit pentru că am fundurile din plasă, dar la 6 din cei 20 era un strat de gheață la urdiniș care bloca total intrarea.

G. Iulian

O poză cu cele 9 lăzi (caturi) care au sosit până acum, una cu un cat separat.

bismark

A venit si iarna asa ca, o cana de vin sta la fiert si dupa o tura pe la dat zapada e bine venita. Vintul bate si o galeata de curent face posibila intrarea pe internet sa vedem ce se mai intimpla.Asa ca, spor la munca celor care isi face de lucru prin atelier.Si eu am dat din pod scindura si asteapta lucru.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

G. Iulian

Iarna

G. Iulian

:)

PARINTELE

la caldurile ce au fost sigur au fortat matcile tinere cu ponta.
acum sigur majoritatea familiilor sunt cu motoarele turate pentru a da caldura necesara puietului si sigur  vor topii singure zapada de la urdinis.
cu respect Iulian
cu respect SPYKAL

G. Iulian

Citat din: SPYKAL din Ianuarie 28, 2014, 07:27:39 PM
Vecine, ce faci cu zapada aia la urdinise? Nu o dai de acolo? :D :P :hi: :hi: :hi:

E poza dinainte de a se face curat la stupi. Eu nu am ajuns la stupi ci amicul meu care are și el o parte din stupi a făcut curat la ei. El a făcut și pozele, l-am rugat eu.  :hi:  :hi:  :hi:

G. Iulian

Citat din: PARINTELE din Ianuarie 28, 2014, 07:50:56 PM
la caldurile ce au fost sigur au fortat matcile tinere cu ponta.
acum sigur majoritatea familiilor sunt cu motoarele turate pentru a da caldura necesara puietului si sigur  vor topii singure zapada de la urdinis.
cu respect Iulian
cu respect SPYKAL

La mine nu au zburat albinele de la 15 noiembrie, temperaturile maxime au fost de 10 grade. Mătcile probabil au început ponta pentru că e sfârșit de ianuarie iar matca cea mai bătrână face 2 ani în mai  :). De topit gheața la urdiniș nu este cazul, una la mână că a fost curățată, și doi pentru că am soclu cu plasă și nu se sufocă albinele așa ușor.

G. Iulian

Poze cu zapada si stupi  :D

G. Iulian

Poza cu viitoarele rame:

PARINTELE

Pune-te pe treaba  Iulian,atat cat mai este zapada afara :hi:
cu stima

bismark

Vad ca si tu ai avut de lucru serios.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

G. Iulian

E zăpadă multă adevărat, dar nu ne dăm bătuți  :)

G. Iulian

O poză dragă mie. Este stupina unui francez dar este același model de stupi cu al unuia din bunicii mei.