Stupii mei.

Creat de G. Iulian, Decembrie 15, 2012, 06:58:38 PM

« precedentul - următorul »

dodo79

sunt rosii de sera
pofta buna .

G. Iulian

Posibil, mie mi-a plăcut gustul şi faptul că nu avea multe seminţe, iar mirosul era de roşii ca pe vremuri.

fiug1970

daca in zona semintelor sant de culoare verde,da sant de sera.daca,atunci când se rup cu mana in doua,se vede in sectiune carnea ce pare zaharisita(ca la pepeni verzi,granulata)nu sant de sera,iar ultima:daca când le musti sant moi si dulci nu sant de sera

G. Iulian

Pe ultima am simţit-o bine, eu le-am mâncat cu plăcere.

fiug1970

eu am vazut o pereche de spanioli veniti in vizita la o prietena de la mine din cartier si când au scapat in gradina si au dat de gustul la rosii:musca din una si avea alta/n mana cealalta!!!l/i se scurgea sucul pe tricouri!vecinii care/i vedeau o intreba pe amica:nu au ce sa le dea de mancare?chiar nu mananca nimic din mâncarea noastra???abaia/abia i/au scos din gradina sa nu mai rida vecinii....au spus saracii ca n/au mancat niciodata rosii asa de dulci...si erau niste amarate de rosii Florida....

G. Iulian

bismark

Vad ca te pricepi la rosii, am avut si eu soiul Florida, cresc mari rotunde si multe.Sint foarte gustoase si cind le rupi au bruma.Am pierdut saminta.Am cteva soiuri carnoase si cu putine seminte.Anul acesta trebuie sa fac o noua selectie ca se corcesc. Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

fiug1970

Corect.Cresc in ciorchine7/8 chiar mai multe si nu au riduri,sant rotunde.Era soiul predilect  in fermele de legume de odinioara.De productivitate??erau campurile rosii la culoare !!Namol de rosii....

cipik

Precos a incercat careva? Eu unul numai asa ceva pun ca sa am  rosi timpuri.
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

Vyktor

Vad ca ati terminat cu apicultura,  ati dat o pe zarzavaturi =))
Daca e pe asa hai sa va arat cum arata o rosie din semintele de la mos' Andreiu. Ajung frecvent la o jumatate de kg si au gustul rosiilor din copilarie
Am avut anii trecuti precos, dar nu mi au placut. Sunt bune pentru comercianti, adica sunt frumoase,  rezistente dar mie mi  se par " sintetice" . Anul asta in solar am pus doar "Rila" sau "Rilla" , nu stiu exact cum se scrie,  dar sunt foarte multumit,  inclusiv de gust. :hi:

fiug1970

Pai eu cum n/am stupi :yahoo_cry: :yahoo_cry:.......o pot da pe orice(chiar si pe femei :rotfl: :rotfl: :rotfl:)astea/s rosiile pe care le mancam de copil  =D> =D> =D> 1!!!!!
cate una se apropia la kg.....de la care lua semintele bineinteles.are carnea ca de pepene.nu au forma comerciala,chiar sant inestetice,dar au un gust.......

bismark

Da, acestea sint foarte gustoase pe la noi batrinii le spun ,,dumade,,.Mos Andreiu stie ca si mine cum erau pe vremuri rosiile in gradinile parintilor. Si nu le tratata cu nimic si nici nu le copileau.Am si eu 2 rinduri de acest soi.Pastrez cu sfintenie astfel de soiuri. Asa cum am zis anul acesta voi face o noua selectie de rosii sanatoase si gustoase.Vreo citiva ani am incercat tot felul de soiuri productive dar fara gust.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

G. Iulian

Asa arata rosiile inauntru:

G. Iulian

În timp ce făceam stimularea din perioada asta am realizat că nu am o poză şi din spatele stupinei:

romikele