Stupii mei.

Creat de G. Iulian, Decembrie 15, 2012, 06:58:38 PM

« precedentul - următorul »

G. Iulian

Azi am unificat un stup fără matcă dar cu provizii considerabile cu unul care avea matcă (stupul a fost bezmetic în primăvară) dar nu s-a dezvoltat foarte bine, s-a retras pe ramele de etaj.

Marius-ursulakhe

Citat din: Gheorghevici Iulian din Iulie 30, 2014, 11:45:49 PM
Mă întrebam de ce nu mi-a căpăcit decât 5 din cele 16 botci luate în creştere, aveau altă treabă.  :)
Iulian depinde foarte mult si cum este facut stupul finisior
Eu inainte sa bag botcile in iel am luat magazia si am mai scos si 3 rame din stup, stupul fiind pe 12 rame albinele au ramas pe pe noua +rama cu botcile si am dat in fiecare seara sirop in jur de 200 ml si din 21 startelul mi-a luat in lucru 16 iar finisiorul mi-a finalizat 15 botci
Deci eu zic ca conteaza foarte mult cat este de populat si finisiorul si hranirea sau stimularea

G. Iulian

Ai dreptate Marius. Eu unul nu am nevoie aşa mare de mare de mătci acum, am vrut să văd paşii, să fiu pregătit pentru la anul. După transvazare am verificat a doua zi numărul de botci luate în creştere şi a după am plecat în concediu 6 zile, deci nu am pretenţii la mai multe din prima. Mai încerc luni a doua oară şi sunt acasă să mă ocup mai mult de ele, la anul am să am experienţă să imi cresc mătci pentru mine.  :hi:  :hi:  :hi:

G. Iulian

Cateva poze de la un roi de anul acesta cu primadona in primplan.

G. Iulian

Azi am inceput sa fac revizia dupa floarea soarelui. Toate roiurile de anul acesta stau bine la capitolul puiet la ora actuala, mai trebuie la patru sa mai completez ceva rezerve. Sambata primul tratament cu varachet si incep stimularea. Timp frumos tuturor.  :hi:  :hi:  :hi:

bismark

Cred ca e puiernita de-a mea :razz: astea fata mult. Zilele trecute am luat un roi din marul vecinului care avea un butoi de miere cred, ca era dintre primele roiuri plecate.A fost o operatie pe creier cu succes neprevazut.M-am facut numai miere din cap pina in picioare dar am umplut doua lazi de albina.Avea o birdanoasa de matca ca am crezut ca-i umflata cu pompa.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

G. Iulian

Nea Gică, nu e de la tine asta, dar parca e înfiată  :D .

G. Iulian

Aşa arată stupina mea pe beeOrganizer.ru :

G. Iulian

Ruşii au dat iar drumul la site.  :yes:  :yes:  :thanks:

G. Iulian

Nea Gică am pus ultimul must dat de tine la rece... medicament curat nu altceva, mai ales pe caldurile  astea  :nod:   ^:)^   :thanks:

G. Iulian

Astăzi am făcut şi primul tratament cu varachet.

bismark

Cu sifon sau apa minerala e mai bun ca e prea dulce. Anul acesta via e compromisa, asa ca putin must voi face. Si la cei care o stropesc e urita rau.Am citeva soiuri care au rezistat fara stropeala, stii ca nu servesc decit natur(bio) dar la anul o sa trec putin la vinul de aronia si bineinteles si must. Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

bismark

Nu fac acum tratamente ca sint ful cu puiet si nu are rost sa stric varachetul. Si nici nu l-am cumparat.Eu tratamente fac in octombrie -noiembrie cind nu mai am mult puiet.Acum sint la vopsit si revopsit cutii noi si vechi,fac capace si sa pun tabla pe ele.Cu respect

G. Iulian

Am vecine puiet ca am 30 din 40 matci de Anul acesta 8 de anul trecut si doar 2 de acum doi ani. Eu dupa ultima extractie fact doua tratamente si dupa fac 3 in septembrie - octombrie si nu am probleme. Si prospectul spune ceva asemanator.  :hi:  :hi:  :hi:

G. Iulian

Vecine, fiecare cu metodele lui. Eu am ajuns la concluzia că nu inventez eu apicultura şi merg pe drumul celor cu rezultate, asta nu înseamnă cu nu ai dreptate şi tu.