• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

iulian61

Creat de iulian61, Decembrie 10, 2012, 11:14:57 p.m.

« precedentul - următorul »

Cristel

Oare, nu spuneau autoritatile de partid si de stat ca institutiile statului vor colabora intre ele si omul nu va mai fi pus pe drumuri pentru lucruri de care ele dispun? Nu ar fi fost mai simplu daca omul facea declaratia in registrul agricol de la primarie -privind numarul de familii- si de aici totul sa mearga snur, intre institutii? Intreb si eu. De ce au salariile marite daca tot bietul contribuabil trebuie sa alerge - da declaratia, ia adeverinta, fa o copie, mergi 50 de km pana la judeteana... Daca tot e pe propria raspundere, puteau sa faca o departajare intre cei care sunt profesionisti si cei amatori : pana in 75 de stupi merge pe simpla declaratie pe proprie raspundere iar peste 75 de stupi doar daca sunt declarati si la primarie.
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

tavy

Daca se dau amenzi.... o sa-i inregistrez si eu, acum problema, nu stiu unde este OJZ-ul. Daca este cineva pe aici din arges, imi poate spune si mie unde-l gasesc sau pe ce site sa inregistrez..... Multumesc!

iulian61

Ianuarie 23, 2018, 10:37:21 p.m. #137 Last Edit: Ianuarie 23, 2018, 10:48:33 p.m. by iulian61
Pt dl din Arges OJZ este la Stefanesti undeva pe langa pasarela. Biroul unic pt cetateanul platitor de tot mai multe taxe este o iluzie pt credulii ce suntem.Ordinul dl Daea ne adauga noi cheltuieli(nu aveam destule) asa ca dl care tot incercati sa ne puneti tot mai multe in spate aveti grija ca roata este inventata de mult si se tot invarte de atunci.Sa aveti iernare usoara!

MOTANUL

Bineinteles ca la minunata primarie Cernica nu e nimeni sa semneze adeverinta. Si ca nici in viitorul apropiat nu a o sa fie ca e persoana ocupata madam secretara.
Sun la ANZ sa vedem ce spune.
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

iulian61

Salut! Am si eu o intrebare pt cei care fac pastoral: ce contine trusa medicala pe care o luati cu dv?

dorindafi

depinde  ce promleme avem fiecare
eu iau la mine = paracetamol sinus si pastile contra balonarii din cauza  :beer:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

Closcutz

Pt intepaturi pt victime colaterale sa ai aerius sau daseltta  :wink2:

dorindafi

Citat din: Closcutz din Februarie 03, 2018, 12:44:59 a.m.
Pt intepaturi pt victime colaterale sa ai aerius sau daseltta  :wink2:

total gresit , sa ai  TAMAIE   =))
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

Eugen B

Daca e cineva alergic nu au nici un foloses pastilele respective, un coleg de al nostru a primit de la doctor injectii cu adrenalina. Fiecare face ce vrea si crede ce vrea, parerea mea e ca pastilele alea sunt pentru alergii usoare nu reactii alegice la intepaturi. Cine vrea se poate interesa la doctor

MOTANUL

Asa este. Pastila respectiva (Aerius) e un antialergic usor. O persoana cu sensibilitate la veninul de albine are nevoie de un antiinflamator puternic (eventual direct in vena in cazuri severe).

Stiu de un apicultor caruia cu salvarea in curte i s-a oprit inima de vreo 2 ori destule secunde...
Si la zeci de intepaturi rezista fara probleme. Doar ca in cazul in care va povestesc au fost sute.

Adica depinde mult de gravitate.
Cazuri grave: salvare - tratament intravenos (nu e timp de pierdut cu Aerius)
Cazuri medii: medrol 32 mg sau  Xyzal
Cazuri usoare: Aerius sau Dasselta
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

iulian61

Injectia cu adrenalina nu ar trebui sa lipseasca din trusa medicala a noastra.Am fost nevoiti sa o folosim in urma cu trei ani si a fost ok si cu ceva timp in urma am folosit si furtunasul din trusa auto pana a sosit salvare cu medicul care a injectat pe vena hemisuscinat si a luat la spital pe cel intrat in soc anafilactic.

stefanm

In cazul intepaturilor de albine :
1.)daca e doar enem (umflatura) la locul inepaturii , nu e niciun pericol, trece dupa cateva ore
2.) daca avem edem ,prurit ( mancarime) si urticarie ( eruptie cutanata de aspectul musacaturilor de urzici) luam antihistaminic ( Aerius, Xizal, Borenar etc) si musai sa facem Hemisuccinat de hidrocortizon 100-200 mg i.v.
3.) daca avem eruptie urticariana si edem glotic ( astupatura in gat) , musai sa facem si Adrenalina 1 % 0.5 ml in perfuzie , im, sau chiar sublingual daca nu putem altfel.
In situatiile 2 si 3 e musai sa se mearga de urgenta la o unitate spitaliceasca sau la cel mai apropiat punct de prim ajutor.
E foarte bine sa avem la noi un antihistaminic ca sunt situatii cand oamenii sunt doar speriati  si daca le servim un antihistaminic poate fi suficient.
cea ce stiu e ca nu stiu nimic! Socrate

iulian61

cald pe la mine,albinele aduc polen

iulian61

Salut! Cum se prezinta rapita in sud?

iulian61

Cum stati cu pregatirile pt pastoral?