Stupii lui Gabriel26do

Creat de gabriel26do, Noiembrie 25, 2012, 09:30:04 AM

« precedentul - următorul »

gabriel26do

Salutare. Nu m-am suparat, daca ma suparam te sunam sa-ti spun, Eu le am izolate prin interior lateralele, in plus am stupii foarte aproape unii de altii iar soarele nu incalzeste lateralul stupului, doar fata.Eu am lasat cuibul unde a fost facut de albine. O sa te sun, cred ca simbata.
SunPhoto     YouTube

gabriel26do

sa vedem ce o iesi...
SunPhoto     YouTube

gabriel26do

SunPhoto     YouTube

apivasmob

Citat din: gabriel26do din Ianuarie 19, 2014, 10:37:29 AM
sa vedem ce o iesi...
Ce vreti sa faceti? aci ,colector de pol? de fund sau .....?
Sanatate tuturor apicultorilor

gabriel26do

ha ha ha , nuuuu, topitor solar pentru ceara
SunPhoto     YouTube

SPYKAL

Iar l-ai pus pe nașu' la muncă?!! Îl exploatezi la maxim după câte constat  =)) =)) =))

fiug1970

Citat din: apivasmob din Ianuarie 19, 2014, 03:08:23 PM
Citat din: gabriel26do din Ianuarie 19, 2014, 10:37:29 AM
sa vedem ce o iesi...
Ce vreti sa faceti? aci ,colector de pol? de fund sau .....?
un topitor solar,daca am inteles bine...
nu era mai bine sa folosesti metal in loc de lemn?lemnul se prelucreaza mai bine dar ca si receptor si emisor de caldura...nu/i prea stralucit,fiindca o sa fie nevoie de temperatura ridicata.Sau izolezi lada cu vata minerala si o imbraci in totalitate cu tabla vopsita in negru?

gabriel26do

daaaaa.l-am pus la munca poate mai slabeste. am facut din lemn pentru ca d-asta am si am vazut la cineva si functioneaza perfect. o sa pun niste foto dupa ce-l termin. fundul l-am pus, este etans chiar.
SunPhoto     YouTube

gabriel26do

nu stiu cum e vremea in tara dar la noi cred ca sint 12 -13 grade sigur. am vazut albine afara in parc.
SunPhoto     YouTube

SPYKAL

Citat din: gabriel26do din Ianuarie 19, 2014, 03:22:29 PM
daaaaa.l-am pus la munca poate mai slabeste. am facut din lemn pentru ca d-asta am si am vazut la cineva si functioneaza perfect. o sa pun niste foto dupa ce-l termin. fundul l-am pus, este etans chiar.
Il izolezi cu polistiren si pe deasupra tabla zincata nu?

gabriel26do

nu cred ca il izolez, dar o sa-l inchei foarte bine iar la partea de sus unde o sa vina pama cu sticla de geam o sa pun un cheder ingust de 1 cm si o sa fie destul de izolat fiindca la toate inbinarile are si aracet.
SunPhoto     YouTube

SPYKAL

Citat din: gabriel26do din Ianuarie 19, 2014, 03:30:40 PM
nu cred ca il izolez, dar o sa-l inchei foarte bine iar la partea de sus unde o sa vina pama cu sticla de geam o sa pun un cheder ingust de 1 cm si o sa fie destul de izolat fiindca la toate inbinarile are si aracet.
Si eu am in lucru topitorul solar dar il voi izola pe dedesupt si pe lateral cu polistiren (pentru mai multa siguranta), il voi imbrăca cu tabla zincata, iar ca sticla pentru capac voi folosi un geam securizat de la un autobuz. Mi la adus un prieten. Este putin cam mare (1/1m) dar sper ca nu va fi nicio problema. Tocmai din acest motiv il voi izola cat mai bine. Suprafata este destul de mare asa ca....ramane de vazut. Voi atasa si poze la momentul respectiv. Ma bate gandul sa il fac in asa manieră incât să pot pune ramele pe verticală. Nu stiu dacă este bine dar voi lua in calcul toate variantele bune. Este vb de transferul de caldura pana la urma nu?

gabriel26do

asa este. daca nu are spatiu pe unde sa intre - sa iasa aerul se face efectul de sera si o sa mearga sigur. eu l-am facut pentru 2 rame 1/1 .
SunPhoto     YouTube

SPYKAL

Citat din: gabriel26do din Ianuarie 19, 2014, 03:51:20 PM
asa este. daca nu are spatiu pe unde sa intre - sa iasa aerul se face efectul de sera si o sa mearga sigur. eu l-am facut pentru 2 rame 1/1 .
Vedem noi ce va iesi. Oricum subiectul rămâne de discutat și la târgul de la Slobozia, nu? Abia aștept. Este primul târg de anvergură pe anul acesta.

gabriel26do

ne vedem la slobozia atunci...
SunPhoto     YouTube