• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

PNA 2014-2016

Creat de costelinni, Noiembrie 22, 2012, 01:58:55 p.m.

« precedentul - următorul »

almasel2011

Citat din: balasbebe din Noiembrie 24, 2012, 09:20:18 p.m.
S-a accesat doar 15% si peste tot vezi numai stupi. Ce inseamna dublu, adica 30% pentru stupari? Dar inca 85%, sa fie oare de cinci ori mai multi stupi? Oare  o sa fie bine pentru albinute? Eu cel putin ma gandesc cu groaza. Vom renunta de buna voie,  sau vom profita sa nu mai facem productie, sa vindem albine, ca doar asta se cere.


Vor supravietui doar cei care se vor adapta mai bine conditiilor... nu se stie care. Cu siguranta ca stuparii "facuti peste noapte" nu o sa supravietuiasca mai mult de 3- 5 ani. Asta inseamna bani pierduti si energii consumate aiurea.
Nihil sine Deo.

silviu

Din cate am citit eu istorie,si nu am citit putina,asa se dezvolta lumea.Apare o oportunitate,lumea sareb pe ea,investesc,se zbat,dar castiga cei perseverenti,cu chemare,cu simtul afacerii respective etc.Nu e nici o problema ca se primesc bani de la guvern sau UE.Decat sa-i fure cine trebuie...,sa incerce cat mai multi dintre cei care cred ca au chemare.Va fi un pic de jungla cativa ani,nu se stie cati,si pe urma nu fara unele probleme se va aseza lumea.Vofr ramane in joc cei puternici.Cined vor fi aceea?Nu se stie,sper ca vom vedea.
                Cu stima,
                         Chis
"Dumnezeu nu ne cere minuni.Acelea le face EL."
     Arhm.Arsenie Boca

romikele

Câteva idei desprinse din discuțiile de la MADR, în fișierul atașat:

albinasebes

deci nu se mai dau bani pentru biostimulatori, dar pt inoirea lazilor datorita uzurii in pastoral, se vor mai da?
oricum si anul trecut cu biostimulatorii a fost o teapa mare. preturile au crescut, ca doar se deconteaza, dar la urma s-a primit mai minic.
praf in ochi.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

romikele

Masurile care nu sunt trecute in pdf-ul de mai sus, raman in linii mari neschimbate, deci se vor mai deconta si lazile de stupi.
Cand voi intra in posesia draftului cu modificarile sugerate la intalnire, il voi posta aici.

viorel55

Atentie !
Propunerile din fisierul postat de romikele se refera la PNA 2014-2016.
In PNA din acest an raman valabile regulile de anul trecut,prevazute in H.G. 235/2011.
Deci,si in 2013 se deconteaza biostimulatori,stupi degradati cu ocazia deplasarilor in pastoral,obligatoriu cumpararea de medicamente etc.

Florin-braileanul (FlorinI)

ATENTIE!!!!!!!!!!!!!!!!

in fisierul de mai sus a lui romikele, se vorbeste de ceva bani pentru polenizare
ce frumos suna
dar una din conditii este sa aveti contract de polenizare
deci?
nu vedeti sparla?
contractul de polenizare este un contract de prestari servicii
si doar ce se chinuie minunaatii guvernant sa introduca IMPOZITUL forfetar pe prestarile de sevicii
si iacata cum deveniti fara sa vreti impozitati

intotdeauna s-a dat cu o mana si s-a luat cu doua

spor la polenizat
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

romikele

Oricum, nu vad cum vom putea scapa de impozitare, cu asa guvernanti.

Pe de alta parte, ca uitasem, trebuie precizat ca initiativa Legii Apiculturii e o initiativa Parlamentara, nu a MADR-ului.

D006

Care deputat sau senator a venit cu acest proiect ?

romikele

Cred ca initiativa e a unui grup, ca tema data de la Bruxelles.
Dar parerea mea e ca nu asta e important, ci ca legea sa iasa in forma cea mai avantajoasa pentru apicultura si apicultori, iar asta depinde de eficienta grupului de lucru in a cuantifica informatiile de la toate formele asociative si de la apicultorii neafiliati.

kiloz

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 19, 2013, 03:12:16 a.m.
Care deputat sau senator a venit cu acest proiect ?

Tu pui asemenea intrebari? Tot te invirti in bucuresti de prin ministere si ai uitat sa intrebi! Mare-mare greseala,este de neiertat! Dar inca nu este tirziu sa ceri identificare printro adresa directa de la  ministrul agriculturii. :yahoo_cry:
Sa fii drept si scrie adevarul.

D006

Parerea mea este ca aceasta lege nu este impusa nici de Brixelese , nici de un grup parlamentar . In plus nu este nevoie urgenta de asemenea lege. A, ca cea veche este o panarama sunt de acord dar asta nu inseamna sa ne grabim sa inlocuim un rau cu altul.

filip

Legea veche avea art 17.produsele obtinute din apicultura sunt scutite de impozit.Ceva baieti destepti sunt gata sa renunte la ea doar pentru a obliga apicultorii sa se asocieze iar produsele decontate prin PNA sa fie gestionate in propria ograda.Lucrurile au luat o intorsatura nedorita,una sa dorit alta a iesit.Acum e greu de explicat ca se pierde sila PNA si prin modificarea legii apiculturii.Cine renunta la fonduri UE in ultimii ani nu o fac de nebuni.ANAF+ul e cu ochii pe orice societate,SRL ,etc.Si sanctiuni se aplica pana la 5 ani in urma.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

romikele

Nu amestecati legea cu PNA-ul

Analizati materialul atasat, cu observatiile celor prezenti la discutii.
Proiectul pe PNA trebuie transmis la Bruxelles pana pe 14 aprilie. Legea mai poate astepta, atat cat e nevoie sa se coaca. Evident ca nu poate astepta la infinit...

filip

Aiurea-n tranvai,LEGEA NOUA a APICULTURII a fost propusa de cei care au drep tinta PNA-ul si Fondurile UE.Ori acum se doreste decuplarea acestora pentru a nu iesi in evidenta complicitatea.PNA-ul si Fondurile UE erau vizate de cei aflati in ASOCIATII,restul nu puteau accesa.Ori ce sau gandit baietii ,nu e bine.Hai sa schimbam legea apiculturii si astfel obligam pe toti sa fie inscrisi in ASOCIATII.Nu conteaza ca pierdem art 17 din vechea lege,conteaza ca e mai usor sa smenuim banii pe PNA si cei din Fonduri UE.Ori dupa ce a fost un esec propunerea de lege,acum o dau din colt in colt.Nimeni nu-i vinovat de ce se va intampla.Inclusiv Romikele doreste batista pe tambal.Daca toti recunosc ca PNA a fost un esec ,se continua tot printr-o propunere de esec.Eu cel putin o sa sa-mi spun parerile public si le sustin cu argumente.Acum cau sprijin parlamentar ca o asemenea porcarie de lege sa nu treaca.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)