PNA 2014-2016

Creat de costelinni, Noiembrie 22, 2012, 10:58:55 AM

« precedentul - următorul »

romikele

Citat din: bucovineanu din Februarie 24, 2014, 06:23:24 PM
Si atunci care e rolul asociatiilor si al sindicatului, care au participat prin reprezentanti la negocieri?
Rolul e de observator... observa cum statul baga mana cat mai adanc in buzunarul apicultorului, fara sa poata face ceva.
Totul vine de sus in jos... de la sarpele cu ochelari.  :sad:

Programul este bun pentru cei care l-au facut, nu pentru apicultorul simplu.

yulian

Un exemplu simplu...de cate ori m-am dus sa cumpar ceva de la apicola Deva, tanti aia se face ca ploua cand trebuie sa imi dea bonul fiscal, oare de ce? Evident, de fiecare data l-am cerut..dar...  :nono:

D006

Așa se procedează cand faci afaceri pe banii altora .

bucovineanu

Si tocmai ma pregateam sa ma inscriu intr-o asociatie si sa intru in sindicat. M-ati descurajat complet.  :smile:

romikele

Asteptati sa ia fiinta asociatia "Apiardeal"  :) :hi:

romikele

Prezentare PNA 2014-2016.
Forma nu e finala, dar nu cred ca vor aparea modificari majore.

romikele

Citat din: dragos2006 din Februarie 24, 2014, 08:12:46 PM
...
App. cine are 141 si 112 in delulare nu poate cumpara material biologic !

Citind cu atentie materialul (draftul) noului ghid, se poate vedea la punctul 8.2, litera d, ca:
Citatapicultorul poate să achiziţioneze mătcile, roiurile pe faguri şi/sau familiile de albine prin Program până la data semnării oricărui contract de finanţare/decizie de finanţare pentru acordare de ajutor financiar nerambursabil din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), semnat cu o autoritate contractantă, precum şi în perioada de monitorizare a contractului

Asadar cei care deruleaza masuri de sprijin prin FEADR au posibilitatea de a achizitiona si material biologic.

tynatwine

Buna ! Unde pot face cursul pentru apicultura in Cluj ? Apoi, proiectul trebuie facut pe persoana fizica sau juridica ?

romikele

bee_lover

Deci toti cei cu programe in derulare nu vor putea deconta material biologic.  :)

albinasebes

Daca cei cu programe in derulare nu mai pot deconta material biologic atunci vor fi foarte putini cei care vor deconta. Teoretic mai multi bani pt acestia.
Pe alta parte nu va mai renta sa accesezi programe care cer multe hartii pt bani putini, ex. m 141, si sa nu poti beneficia de PNA.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

D006

Am auzit un zvon ca cica cine nu are adeverinta de la registru agricol de pana la 15 aprilie nu mai beneficiaza de PNA pe anul acesta !  poate cineva confirma sau infirma acest zvon ?

albinasebes

Multe detalii pt a ingreuna decontarile prin pna, nimic nou.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

romikele

S-a aprobat ghidul pentru PNA 2014 - descarcă
Se pot face achiziții, dar nu înainte de a prezenta la asociație (în ordine cronologică) adeverința de la primărie, ordinul de deplasare în pastoral vizat (pentru achiziția de stupi), după care cererea de solicitare și la urmă facturile de achiziție...