• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Situatii neintalnite in alti ani

Creat de bucovineanu, Octombrie 07, 2012, 02:42:30 p.m.

« precedentul - următorul »

bucovineanu

In acest an am intalnit si eu situatii cu care nu ma intalnisem. Una asemanatoare cu ce a prezentat Stefan la alt topic.  La o familie am gasit botci de salvare desi regina era prezenta. Botcile erau dispuse pe 2-3 rame la marginea suprafetei de puiet. La un moment dat regina batrana a disparut si a ramas o regina de salvare care a ros botcile. Nu am lasat-o sa se fecundeze, am inlocuit-o cu una imperecheata dintr-un nucleu.
Alta situatie anormala. La alta familie albinele depuneau oua, desi in familie mai exista puiet normal de la regina care disparuse anterior. La inceput am crezut ca sunt oua de la regina tanara care se fecundase. Dar am gasit oua in 2 corpuri, desi corpurile erau separate de gratie Hanemann. Am introdus o regina fecundata care a fost acceptata fara probleme. Faptul ca albinele incepusera sa oua a fost confirmat prin capacirea bombata bombata a unei parti din puiet. Am distrus acel puiet in doua randuri si treptat totul a intrat in normal.
Daca in prima din situatiile prezentate am banuit ca regina nu era apta, fiindin al treilea an, in cazul al doilea nu am explicatii.

dorindafi

la mine anul asta am avut multe regine care nu s-au intors de la babardeala
posibil sa le afecteze shi schimbarile climatice  :roll:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092