Noua mea pasiune

Creat de ciucur, August 17, 2012, 11:14:09 AM

« precedentul - următorul »

ciucur

Nu cred ca sunt egale. Apicomplexul e cu vitaminele, iar Startovitul e cu cobalt pentru ponta reginelor. Sigur ca si vitaminele vor ajuta la ponta reginei.
Drept e ca nici prea multe nu sunt bune.
E un test de al meu, o sa vad rezultatele. Poate nici nu o sa le placa 'prajitura' mea.
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

Cristel

@Ciucur
startovitul se administreaza cand vrei sa roiesti albinele, se spune ca stimuleaza ponta reginei foarte mult. Nu am incercat pana in prezent. Daca nu ma insel, este un produs bulgaresc.
Turta ta este foarte buna pentru ca are polen si miere, asa ca va fi mancata cu placere de albine. Recomandabil este ca turta sa contina in jur de 15% proteina ( un nivel mai mare nu presupune ca nu este "bun "  dar nu este insotit de o crestere semnificativa a puietului). Beefonda si alte minuni nu am incercat, prefer pe cele facute in casa, chiar daca pentru asta trebuie sa mai transpiram nitel (pana ajungem la stadiul lui nenea Bio, sa ne luam malaxor  :)  )
Micile exceptii tin de familia de albine, in general. Nu poti forta o familie de albine slaba, de exemplu.
In plus, daca nu ai certitudinea unui polen sanatos, e de preferat sa pui doar inlocuitori. Daca ai polen infestat, risti sa infectezi toate familiile fara ca scopul sa fie acesta.
Mai poate fi si o situatie in care stimulezi familia de albine dar vremea este capricioasa primavara si nu iti ramane nimic altceva decat sa le hranesti suplimentar pentru ca altfel ar pieri de foame...

"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

ciucur

Citat din: Cristel din Martie 01, 2015, 07:39:54 AM
@Ciucur
startovitul se administreaza cand vrei sa roiesti albinele, se spune ca stimuleaza ponta reginei foarte mult. Nu am incercat pana in prezent. Daca nu ma insel, este un produs bulgaresc.
Folosesc Startovit de cel putin 2 ani. Am vazut ce efecte are. Nu ii las sa roiasca, o sa ii echilibrez.
Din calculele mele turta are aproximativ 14 % proteina bruta (am considerat polenul cu 25% PB, laptele 38% PB, drojdia 40% PB).
Beefonda am bagat deoarece am fost dezamagit de faptul ca se faramita/sfarama. Pun si o poza cu ce am gasit pe sibarul fundului AV sub zona unde am pus turta. Cata or mai fi aruncat, nu stiu.
Anul asta am cumparat polenul. Am deja in plan cel putin 5 colectoare pentru a avea polenul meu.
Am verificat si ce a cazut dupa tratamentul cu Varachet. Cel mai mult, am gasit 3 varroa la un stup. O sa le pun si Mavrirol.

Cristel

Ai o locatie de vis! Ala e dealul Devei? E fantastica zona, cred ca arata superb primavara! Ai albinute harnice, vad ca au adunat deja polen. Sanatate si spor in toate!
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

oroles

Acelasi lucru l-am gasit si eu sub rame. Beefonda e de cacat! Si cand mai vad pe altii ca o lauda. Pun pariu ca nici nu s-au uitat sub rame.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

mape 48-petru manea

Incercati sapuneti beefonda in hranitoare

ciucur

Citat din: Cristel din Martie 01, 2015, 01:13:21 PM
Ai o locatie de vis! Ala e dealul Devei? E fantastica zona, cred ca arata superb primavara! Ai albinute harnice, vad ca au adunat deja polen. Sanatate si spor in toate!
Multumesc de urari. Locatia e la 30 km de Deva. Un catun situat pe un platou la 400 m altitudine intre trei varfuri, Setras (1084 m), Bulzu (708 m), Duba ( 969 m). Din pacate zona e deja supraaglomerata cu familii de albine de toamna pana primavara, recent au venit doua stupine mai mari in zona.
Pe mine dealul Bulzu m-a dus acolo. E cel ce se vede in poza cu stupii. Celalalt cu varful alb de bruma e Setrasul.

ionel07196555

Citat din: ciucur din Martie 01, 2015, 01:30:55 PM

Multumesc de urari. Locatia e la 30 km de Deva. Un catun situat pe un platou la 400 m altitudine intre trei varfuri, Setras (1084 m), Bulzu (708 m), Duba ( 969 m). Din pacate zona e deja supraaglomerata cu familii de albine de toamna pana primavara, recent au venit doua stupine mai mari in zona.
Pe mine dealul Bulzu m-a dus acolo. E cel ce se vede in poza cu stupii. Celalalt cu varful alb de bruma e Setrasul.
Ca si colegu pot sa zic ca ai o locatie de vis pentru albina si cred ca si pentru o cabana de vacanta .
Daca la tine e aglomerat eu ce pot sa zic ca pe o raza de 1Km sint peste 1 000 de stupi si multe case fara vegetatie ca la tine + seceta din vara + supra popularea la culturile agricole .
Eu si citiva prieteni am hotarit anu acesta dupa F.S. sa cautam vatra in alta zona mai de munte decit zona arida din baragan .

bio

Citat din: ionel07196555 din Martie 01, 2015, 02:30:04 PM
......
Ca si colegu pot sa zic ca ai o locatie de vis pentru albina si cred ca si pentru o cabana de vacanta .
.....

Parca,... in pagina lui Ciucur am vazut ca doreste sa-si cumpere o casa undeva intr-o zona "de vis"...

Nea' Ciucur,..?...ce ai m-ai reusit cu aceea proprietate..?

ciucur

Proprietatea ce doresc sa o achizitionez este in vecinatatea celei in care am stupii.
Deocamdata astept. Am promisiuni ca in martie-aprilie se incepe cu actele. Daca nu, renunt si caut altceva in zona.
Astept deja de 3 ani. Indiferent de ce se intampla cred ca o sa raman prin zona. Eu asta am cautat. Cum zicem noi, un loc unde intoarce uliul.
Nu sunt fabrici, nu sunt stalpi de inalta tensiune, e aer curat si totusi usor accesibil (asfalt).

edward_w92

Faina zona ai acolo, "aerisita" case ici colo... cred ca la asa ceva visam multi dintre noi, sa nu ne deranjeze absolut nimeni nimeni.
Oroles, eu am dat iarna trecuta beefonda si n-am avut asa ceva pe fund la stupi, e posibil sa difere si de la lot la lot, sau de la tip la tip....eu n-am dat decat beefonda simpla, fara tymol si alte prostii. aia mi-au luat-o foarte bine. Mai degraba am gasit acum firmituri dupa turtele dulcofruct.

ciucur

Azi am fost la targ la Faget.
Lume multa, vreme placuta, atmosfera frumoasa.
Au fost multi producatori de ceara, cam putini cu centrifuge si alte echipamente apicole din punctul meu de vedere. Ramele au fost cam scumpe - 1,4 ron/bucata.
L-am intalnit pe domnul Lucian Ves, i-am vazut pe domnii Bociu, Grama, 'Donbazil'.

ciucur

...

MirceaCalin

Cine făcea reclamă ramelor de plastic ? Grama sau Viitor Sănătos ?

Din păcate am observat şi eu o slabă reprezentare a centrifugilor la ultimele târguri la care am fost.
Încerc să merg săptămâna viitoare la Blaj; poate o să am mai multe de văzut !

stefanescu

La Iasi au facut reclama cei de la Viitor sanatos. Cred ca recunosc ramele expuse si cred ca tot ei is cei care expun.
O zi liniștită și cât mai puțini proști în preajmă (măcar să ne dorim!)