Toma Sergiu

Creat de Toma Sergiu, Iulie 04, 2012, 06:01:34 PM

« precedentul - următorul »

Toma Sergiu

Nea Stefan am inceput de anul acesta cu 4 roi , iar acum in anul urmator 2013 doresc sa amenajez o locatie la 2 km se satul meu si acolo sa imi desfasor activitatea intr-un numar mai mare de stupi! E greu acuma la inceput eu fiind si elev in ultimul an de scoala, dar dupa terminarea liceului doresc sa plec in strainatate la niste rude pentru a strange ceva bani iar dupa ce revin in Romania sa investesc in aceasta pasiune care o am de mic copil, si in alte afaceri profitabile .  Numai bine!!!  :hi: :hi:

Domnule Niculita va multumesc frumos pentru incurajari si cuvinte de lauda si eu va doresc numai bine si toate dorintele dmv sa vi se indeplineasca ! Sanatate! :hi: :bzz:

Toma Sergiu

Buna seara! Am si eu o nelamurire la un stup am gasit 2 zile la rand cate 5-10 albine moarte pe rampa de zbor si la intrare in stup iar pe fundul stupului 1-2 , eu m-am gandit in felul urmator ca albinele nu au suficient oxigen si vin in fata urdinisului chear daca subarul era deschis 5 cm , astazi am marit distanta de aerisire si astept rezultate ! Dumneavoastra ce parere aveti ? Multumesc!

(PS: stupul e vertical cu fund AV si folie deasupra )  :thanks:

bucovineanu

Nu e nimic anormal. Atat in timpul verii cat si in timpul iernii o parte dintre albine mor de batranete. Vara mor in afara stupului, sau sunt scoase imediat afara. Iarna mor in stup si sunt scoase afara in prima zi calda, cand albinele incep sa faca curat in stup. Acum cateva zile a fost cald si albinele au inceput imediat curatenia. Lasa-le in pace pentruca acum au nevoie de cat mai multa liniste.

Toma Sergiu

Ok va multumesc pentru raspuns !!! Stiu ca in perioada asta ele au nevoie de liniste si mereu am evitat sa nu deranjez ;)  :hi: :thanks:

dorindafi

Citat din: Toma Sergiu din Decembrie 06, 2012, 10:47:42 PM
Buna seara! Am si eu o nelamurire la un stup am gasit 2 zile la rand cate 5-10 albine moarte pe rampa de zbor si la intrare in stup iar pe fundul stupului 1-2 , eu m-am gandit in felul urmator ca albinele nu au suficient oxigen si vin in fata urdinisului chear daca subarul era deschis 5 cm , astazi am marit distanta de aerisire si astept rezultate ! Dumneavoastra ce parere aveti ? Multumesc!

(PS: stupul e vertical cu fund AV si folie deasupra )  :thanks:
=))  mai sergiule mai lasat fara cuvinte
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

Toma Sergiu

Nea dorindafi am ramas eu fara cuvinte cand am gasit astazi inca vro 30 de albine moarte iesite din stup ...... cred ca sunt si eu capabil sa imi dau seama cand albina moare de batranete  ;)
Albine inca se aud in stup am ascultat cu un furtun chear nu stiu care e problema ;)

dorindafi

ei bine eu zic ca ai impachetat cuibul cu multa albina batrana , uzata care acuma i-a venit sfarshitul

voi ceilaltzi ce zicetzi , hai sa linishtim omul ca vin sarbatorile   :hi:

,,. cred ca sunt si eu capabil sa imi dau seama cand albina moare de batranete  ;)''   = deacord cu tine .  dar daca e uzata  :roll:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

relutu

Sigur de batranete mor.Daca faceau infart erau vinete =)) ^:)^

tassevasi

In aceasta perioada mor f  multe albine numai daca nu s-a facut  cum treb tratamentele in toamna .
   Va spun ce a patit un vecin de-al meu de virsta inaintata , anul trecut de sf  Nic.
Ia murit 5 fam si urma si a 6 , eu am fost la el sa-i urez la multi ani si era tare necajit , in final  din a 6 fam i-am salvat cele ce a ramas in cutie ,pe fund erau f multe moarte , au fost  infestate f f rau cu  paduchi ,se vedeau la urdinis .
  Acum de fiecare data  cind fac la mine  fac si la el , anul acesta e  f bine ,fata de anul trecut .
  Numai bine .

Toma Sergiu

Da intradevar la stupul care am problema e albina multa uzata dar si cel mai puternic, a inceput sa se linisteasca treaba , si cred ca totul va fi bine ! Multumesc pentru explicatii!!! O iarna usoara va doresc !  :hi:

dorindafi

sa vazut fiind cel mai puternic deoarece avea multa albina de toate varstele
acum ca teai linishtit spune - mos Niculae a trecut pe la tine ori il trimete pe fratele mos craciun  ?
:hi:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

Toma Sergiu

Da a venit si pe la mine dar a mai venit si altcineva daca aveti facebook puteti viziona

http://www.facebook.com/photo.php?v=534662086562768&set=vb.268224859873160&type=3&theater 

Pagina officiala a satului meu creata de mine daca doriti sa dat un like pagini o gasiti la acest link

http://www.facebook.com/VardRomania !!! MULTUMESC!!!!  :thanks:

Toma Sergiu

Turta de zahar by Toma Sergiu .......  :) :P

Toma Sergiu

Buna seara !!! As avea o intrebare sau mai bine zis o problema de rezolvat . Am stupi dadant pe 10 rame fund AV si folie deasupra pe toata suprafata ramelor + material textil pe folie , Problema e in felul urmator pana acum 5-6 zile in loc de material textil am avut polistiren extrudat a facut un condens de toata frumusetea pur si simplu erau picaturi de apa pe toata suprafata foliei am schimbat polistirenu cu material textil gandind ca voi scapa de umiditatea in exces din stup dupa 3 zile in zadar la fel ca inainte noroc ca am avut pe rame sub folie cateva ziare care au tras umezeala in ele si albinele nu au nimic , subarul de la fund e tras mai mult de jumate fiind ca in zona mea au fost si -22 grade C noaptea . Acum intrebarea mea e : Cum impachetati voi stupul de nu aveti asa umezeala mare ? Am vazut si cateva filmulete / poze si sunt cateva picaturi dar minuscule in schimb la mine cate doriti !!!! Va rog un raspuns .  ^:)^

dorindafi

intoarce folia [ o fanta ] in partea din spate opus urdinishului de 3/4cm  :hi:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092