• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

CUM PASTRATI RAMELE CLADITE PESTE IARNA? IN CE CONDITII?

Creat de apicraiova, Iunie 21, 2012, 03:28:07 p.m.

« precedentul - următorul »

G. Iulian


PACO

mai repede trebuie ferite de soareci decat de gaselnita, din septembrie-octombrie, cand se incepe strangera cuiburilor pana primavara cand incepem sa le folsim, gaselnita nu mai are spor.

sandupop

Citat din: morozan simion din August 24, 2013, 04:25:15 p.m.
,,POLIGLOT,, nu inseamna,, BILINGV,, , iar daca ar fi sa ma autocaracterizez fac parte din categoria celor care uraste uraste discriminarea , rautatea ura fata de rasa umana indiferent de cultura, religie apartenenta politica si culoare . Fiecare om are dreptul la opinie , viata, munca cultura , educatie etc indiferent de limba si culoare. I-mi place sa respect fiinta umana asa cum este ea pentru ca de peste 45 de ani traiesc intr-o comunitate in care 30% sunt sasi si 50% magiari. traim ne respectam, cooperam si ne ajutam reciproc, ne respectam cultura si luam parte la toate evenimentele indiferent ca sunt romanesti, unguresti sau nemtesti.
Iar referitor la poliglot ma refeream la faptul ca rasa sau rasele de albine pe care la aveti cunoscand mai multe limbi citesc mai multe literaturi de specialitate si datorita acestui fapt au inceput sa devina imune la diferite produse.
Mi de scuze daca a reiesit nationalism din ce am prezentat eun nu-mi place sa insult si sa jignesc pentru ca nici mie nu-mi place sa fiu insultat si jignit.
sper ca am fost destul de explicit !
va doresc numai binne.

Eu imi cer scuze ^:)^, pentru ca nu am inteles mesajul dvs., mi s-a parut rautaciosa faza aia cu inmultitul familiilor de albine in livada de nuci..... , asa am inteles eu... In privinta conservarii ramelor cu ajutorul frunzelor de nuc,.. sunt intru totul de acord, e o metoda traditionala fara chimicale, am auzit de ea, in plus cel care o foloseste pune si catreva frunze uscate de tutun..... :stop_the_war: :stop_the_war:
Nu trageti!! ...Sunt incepator.

cornelioandanciu

Eu am stupi multietajati, unii dintre ei pe patru, altii pe trei corpuri.Astfel pentru iernare ii las pe doua corpuri, corpul de sus plin cu rame pline, corpul de jos plin cu rame goale, sub el fundul, sub fund al treilea corp plin cu rame goale.Asta o fac in luna octombrie, sau la sfarsitul lui septembrie.Asa ca apucati-va de stuparit pe ME, ca sa nu mai aveti batai de cap gen lada (n+1)! in unu. :hi:
Va salut.

morozan simion

asa este, si tutunul este foarte bun pentru ca in cazul in care stupul a fost infectat de brauloza, tutunul o trateaza pelanga faptul ca in aceeasta perioada nu da voie niciunei insecte sa intre la rame, nu le place si cu atat mai mult nu-si pregatesc locul unde sa ierneze
sa auzim de bine

ioanardelean55


Sa ne fie cu iertare dar sa vorbim de o infestare cu BRAULA la ora asta mi se pare ceva anormal ., adica e ceva asemanator cu paduchi de om ,au disparut de mult si au ramas purici ,nu zic ca nu mai sint si exceptii (la om ) dar la albine ? !!!!stiind ca varachetul omoara si braula .!!!

mape 48-petru manea

Citat din: ioanardelean55 din August 25, 2013, 12:02:33 p.m.

Sa ne fie cu iertare dar sa vorbim de o infestare cu BRAULA la ora asta mi se pare ceva anormal ., adica e ceva asemanator cu paduchi de om ,au disparut de mult si au ramas purici ,nu zic ca nu mai sint si exceptii (la om ) dar la albine ? !!!!stiind ca varachetul omoara si braula .!!!


Asa este de cand a aparut varooza siam tratoto a disparut braula ---mai bine ramaneam numai cu braula

ioanardelean55


PARINTELE

Nu stiu daca este o metoda buna, dar sigur o metoda BIO nu este.
Eu am folosit acid formic împotriva GASELNITEI.
Ramele sunt pe şipci intr-un dulap vechi (sifoner), iar in trei vase de ceramica (castronele) am pus acest acid, amplasandu-le deasupra ramelor. Usile le-am inchis etans.
Manipularea lui cere o protectie a muncii(masca, manusi, etc.

emil.oltean

In aer liber,suspendate.Cel mai mare dusman al moliei este frigul.Fara sulf si alte  chimicale.

roi_ag

Noiembrie 22, 2013, 12:01:48 a.m. #70 Last Edit: Noiembrie 22, 2013, 12:07:14 a.m. by roi_ag
Citat din: emil.oltean din Noiembrie 21, 2013, 11:51:43 p.m.
In aer liber,suspendate.Cel mai mare dusman al moliei este frigul.Fara sulf si alte  chimicale.


Si inainte de frig ,sunt curentii de aer chiar la 35 grade !!!
Eu ii tin in corpuri suprapuse cu sita jos si sus , 8-9 rame in corp ,afara in plin soare si vara !!!

emil.oltean

numai sa te feresti de furtisag Lucica.Sa nu-i tii aproape de stupina.Cind nu au mancare afara se cam dau pe la faguri,asta toamna mai ales

roi_ag

Ii pun in corpuri etanse . Intradevar in toamna asta au c-am dat roata dar am dat-o pe faptul
ca este primul an cand am Buckfast si dupa spusele unor colegi de forum ,de cand au albina asta
toamna stau cu urdinisele reduse la minim.