De ce nu a avut nectar anul acesta salcamul ?

Creat de yb, Mai 30, 2012, 09:43:30 AM

« precedentul - următorul »

cornelioandanciu

Domnule Ursulescu, ce spuneti dumneavoastra despre plantele modificate genetic este foarte grav,puteti sa spuneti  sursa de unde ati gasit aceste informatii?Ca daca albinele mor daca viziteaza plante modificate genetic este extrem de grav! Ar trebui sa gandim o strategie sa luptam pentru interzicerea OMG .(organisme modificate genetic).In numele profitului unii isi permit sa se joace de-a Dumnezeu si sa creeze OMG,in toata istoria umana nu s-au mancat OMGuri, ce se va intampla in viitor?Care va fi impactul asupra omului si asupra mediului inconjurator?Cine poate garanta ca OMGurile sint sigure?
Va salut.

Eugen B

Domnu Ursulescu vreau sa eu sa va spun vreo 2 chestii.
1. In Banat au fost zone in care s-a facut salcam ca a fost vreme buna, la mine de exemplu nu a fost si nu aveam cum sa fac atata miere, si nimeni nu a facut aici in zona, in plus am avut albina foarte multa dar degeaba. Si anul acesta daca va fi tot asa va fi multa albina, dar degeaba daca nu este cules.
2. In general aveti drepatete , dar nu in totalitate.
Multe lucruri sunt pur teoretice, practica ne arata multe lucruri foarte diferit.

mosunick

Postarile de mai sus imi amintesc de un email pe care l-am primit, cu un experiment facut intr-o padure:
Au pus doi oameni de bine doi stiuleti de porumb in picioare pe o placa de lemn, si le-au lasat in padure.
Dupa ceva vreme, unul din ei era consumat in proportie de cca. 85% iar celalalt aproape de 0% (aproape neatins).
Ipoteza de lucru: Cel neconsumat era modificat genetic.
Concluzia: Daca animalele padurii stiu sa deosebeasca un organism modificat genetic si nu il consuma, stiu ele ce fac. Numai noi, oamenii nu stim sa le deosebim cand le consumam, si astfel ne producem rau prin ceea ce consumam.
Revenind la albine, as adauga ceva la emailul respectiv: E foarte posibil ca albinele sa "simta" ca structura de ADN/ARN naturala (aia lasata de Dumnezeu) e modificata, si sa nu o accepte in "lantul trofic".
Am mai auzit discutii despre albinele care stau pe spatele frunzelor si a florilor de Floarea Soarelui modificata genetic, flori pe care nu le cercetau...
Sanatate!
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

Eugen B

Ar fi multe discutii stiintifice si filozofii. Pana una alta anul trecut am fost la o floare care era modifica. Albinele ieseau slab la cules. Proprietarul era f fericit ca vin stupari. A facut ceva studiu si zicea ca si la astea modificate albinele creste productia cu peste 20%.

alex 62

Apropo de porumb,corect experimentul cu padurea ,nici rozatoarele nu se prea omoara cu el,nici gargarita deocamdata nu a intrat in el,cred ca asta a fost si ideea.oltul a dat mai bine la ha decat dk-ul,la mine a fost o incurcatura si acum fac experimente gen padurea in fiecare zi...nici coceni nu le plac la animale...ciocani cum le-o zice.

alex 62

Ce e mai rau,ca s-ar putea nici rotatia culturilor sa nu mai corespunda.deci dupa o planta mod.genetic merge o..........?tot o prasitore dar tot asa sau cereale paioase.

teoalbina

Citat din: Eugen B din Ianuarie 22, 2015, 10:40:46 PM
Ar fi multe discutii stiintifice si filozofii. Pana una alta anul trecut am fost la o floare care era modifica. Albinele ieseau slab la cules...
Am fost si eu acum 2 ani la un lan de rapita modificat genetic. Am ramas si cu impresia ca mi s-au depopulat stupii sau ca s-au facut stropiri. Desi lanul arata excelent productia a fost aproape de zero. Dupa ce i-am mutat la salcam, totul a revenit la normal.

ursulescu

 D-lor Cornelioandanciu , Eugen B: OMG sunt o realitate, banuiesc ca ati auzit de Monsanto, are un profit de multe ori mai mare decat bugetul Romaniei. Semnez mereu petitii la nivel international a diferitelor organizatii ecologiste, cea ce va recomand si d-voastra. Daca vreti sa schimbam lumea, sunt de acord, doar ca nu vad cum! Probabil nu faceti pastoral, in 2014 au fost depopulari masive in toata tara la floarea-soarelui, dar nu doar la floare. Multe cauze, printre care si OMG-urile, inclusiv cele ramase dela rapita.
Productia de miere la salcam, asa cum am aratat in postare s-a facut in conditiile in care nicio stupina vecina nu scos nimic.
E necesara o noua tehnologie apicola urgent, trebuie luati toti factorii care distrug albinele si contracarati pe rand. Problematica complexa si greu de realizat. Trebuie totusi sa incercam. Daca nu facem nimic, mai vorbim peste 3-5 ani, sau poate nu mai vorbim de albine.

Eugen B

toata culegatoarea  a venit la dvs. de aia ati avut productie ;). Daca nu cunoasteti  ce a fost la altii nu puteti spune asa ceva. Mai stiu zone in care stuparii su facut salcam dar sunt rare.

ursulescu

#99
Nu trebuie schimbata Carpatina, trebuie facuta selectie pe ea, daca se poate. Daca nu, trebuie cumparate regine din stupine care prezinta garantie. Daca observati nu imi fac publicitate, nu ofer si nu cer nimic, daca ofer o fac gratis. Va spun ca situatia este cel putin complicata in albinarit acum. Zborul albinelor sub 12,5 grade indica categoric probleme cu nosemele. Faceti analize la persoane calificate si veti vedea cata dreptate am. Si diferite virusuri dar si probleme grave la nivel digestiv pot determina plecarea la temperaturi mici (exceptie uneori Caucaziana).
Cat priveste Buckfast versus Carpatina trebuie aplicata tehnologia potrivita rasei. Carpatina suporta lipsa de cules, daca e sanatoasa nu e diferenta la cules fata de Buckfast, e mai putin rezistenta la noseme. Buckfast nu suporta lipsa de cules, e mai rezistenta la noseme, culege destul de bine, e mai putin adaptata la specificul romanesc. Sunt mute importuri de Buckfast care au evolut lamentabil ori chiar periculos (excesiv de rele). Asta foarte pe scurt. Un sfat practic: daca nu controlati situatia prin o buna cunoastere a biologiei si caracteristicilor rasei ori raselor  puneti cantarul. Daca scade mai mult de trei zile, hraniti, inclusiv cu administrare de proteine, indiferent de perioada calendaristica. Si apicultorii occidentali sau americani fac la fel si e bine. Daca aveti solutii mai bune va rog sa le postati. Toti ar trebui sa putem invata, oricand.

yb

Anul asta a fost mai dezastruos ca 2012 la salcim , cred ca toata lumea-i de acord . Dar ce le-a apucat frate cu roitul intr-un an asa slab ?Am divizat 3 preventiv inainte de salcim ,dar am cules de prin pomi mai abitir ca-n anii cei mai buni . Si inca ceva : am pierdut 3 matci din roii secundari ...cam pre multe ratacite sau papate de prigorii...Ce credeti ?

Kov iulian


Stiati ca acum in toamna incepe o campania masiva de plantari pomi ?

Credeti ca veti vedea asociatii apicole sa se implice in asta ?   :sad: :sad: :sad: :sad:

Se vor cultiva toate tampeniile de pomi si probabil nici unul melifer .

dan sebastian

Nu contează ce vor planta. Important e să refacă pădurile. Nu cred că se va întâmpla așa ceva. Fratele meu e profesor universitar și acum 3 ani a plantat împreună cu studenții 10 ha de pădure la ieșirea din Tg.Jiu pe terenuri sterpe. Era fericit de câte ori trecea pe acolo văzând că unii copaci ajunseseră și la 2 m inaltime. Anul acesta a început primăria să introducă o conductă exact pe mijlocul palcului de copaci. Au dărâmat cu buldozerele și excavatoarele mare parte din ce au muncit ei. Trist!
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

davcosti

În primul rând PLOILE și-n al doilea rând temperaturile nocturne, care la noi n-au urcat mai mult de 12 grade cât a fost înflorit Salcâmul anul acesta! Nici ziua n-au fost temperaturi prea mari, dar când nu a plouat că a plouat mai tot timpul! Despre roiri ce să mai spunem și albinele căutau un vinovat pentru dezastru și așa au ajuns și la "Mătcile neroitoare selecționate" foarte atent și le-au făcut de petrecanie! :rusine:
http://davcosti.sunphoto.ro/ Tot timpul învățăm!

oroles

La mine începuse sa dea nectar. Au început ploile si fiind cantități mari au "spălat" nectarul. Doua zile a ținut distracția.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani