Gradina mea, din inima Baraganului

Creat de pharaonu75, Octombrie 14, 2011, 07:23:52 PM

« precedentul - următorul »

andreiu

Azi am vazut si la alunii mei mici, primele firicele rosii din varful mugurilor, dar nu au matisori lungi.
Intrebare: in absenta florilor barbatesti va fi posibila fructificarea ?

pharaonu75

Teoretic polenizarea se poate face de la alti pomi, fie prin vant fie cu ajutorul insectelor!
Important este sa fie, prin imprejurimi, alti aluni care sa aibe flori masculine!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

stefan1

Polenul de alun este unul din cele mai fine si care zboara cu usurinta foarte departe. Se vorbeste de o distanta de 500km fata de copacul care-l produce, la care poata ajunge polenul de alun.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

pharaonu75

Astazi am fost la stupina si am facut hranirea de stimulare.
Apoi l-am sarbatorit pe Sf. Gheorghe in avans (tata si sotia) si m-am bucurat de ciresii infloriti!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

marius_vfp

la mine au inflorit abia zarzarii ,

spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

cristi ciuc

La mine......, doar floarea paștelui ))/

pharaonu75

La mine s-au dus caisii, corcodusii, zarzarii, migdalii si chiar si piersicii sunt pe trecute. Sunt in toi ciresii, visinii, merii, perii.
Au inceput sa infloreasca prunii si... rapita!  :D

marius_vfp

m-am uitat in caiet si in 2012  la data de 18 april , ciresii din padure erau infloriti ,acum abia sunt inmuguriti.
sa speram ca vom avea mai buna vreme la salcam nu ca anul trecut , salcamul la noi anul trecut a inflorit pe 7 mai . poate anul asta mai intarzie.

toate cele bune .
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

stefan1

Primele flori de zarzar (piersici si caisi nu stiu sa existe la noi) au inflorit in 12 april, la aceeasi data ca anul trecut, cu toate ca eu aveam impresia ca primavara e mult mai intarziata.
  In poza primele flori de visin, in 17.04
  In a doua alt semn al primaverii
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

pharaonu75

Trandafiri de dulceata

pharaonu75

colectoare de polen

G. Iulian

Nașul îl exploatează pe finu, e bine să nu creadă o clipă că ai stat alături la binele lui ca după ia venit rândul să stea la greul tău.  :D  :D  :D  :hi:  :hi:  :hi:

pharaonu75

G. Iulian

Am văzut că e o colaborare frumoasă, să aveți butoaie pline și saci cu polen.  :hi:  :hi:  :hi:

apivasmob

Referitor la colectoare trantorii pe unde ies di stup?
Sanatate tuturor apicultorilor