Tratament varachet primavara!

Creat de Stangaci, Martie 29, 2012, 11:43:38 PM

« precedentul - următorul »

Mihai Sergiu

dupa tratament se vede pe fundul stupului cum se misca, in toamna am avut ocazia sa vad si pe toracele albinelor varroa dar dai un search pe goagal :D si vezi exact cum arata
Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!

marius_vfp

salut , romikele . pai nu cred ca cineva imi baga in stup acarienii dar avand in vedere ca nu sunt singurul din zona care are albine (si imi cunosc vecinii cat de grijulii sunt fatza de albinele lor, iar numarul pierderilor pe timpul acestei ierni in zona mea a fost destul de numeros  ) incerc sa mentin oarecum numarul acarienilor cat mai scazut , avand in vedere ca anul acesta am sa merg doar pe inmultire si nu pe productie nu stiu in ce masura am sa daunez , tratamentul a fost doar de 2 picaturi la un dadant pe 10 rame deci nu prea toxic .

cristi , da varroa se vede cu ochiul liber are aproximativ 0,8 -1 mm putin oval , directia de deplasare e pe lateral , a nu se confunda cu paduchele albinelor care nu e atat de daunator acela merge normal
in foto paduchele la stanga  varroa la dreapta

http://stuparitul.3xforum.ro/post/4496/1/aici_gasiti_totul_despre_paduchele_albinelor/  textul nu imi apartine
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva