furnici pe rame.

Creat de orfan.george, Martie 27, 2012, 01:00:14 AM

« precedentul - următorul »

orfan.george

am deschis un stup cu rame la pastrat cu miere pe ele si am vazut cateva furnici pe ele. cu ce sa le tratez sa nu mai vina furnicile k daca sunt cateva acum peste cateva zile sigur vor fi multe.

balasbebe

Ai pus stupul pe un cuib de furnici. Muti stupul, altfel nu ai nici o sansa. Chimic nu ai voie, iar in plante gen frunze de nuc, nu mai cred.

Bătrânul

Cumpara din magazinul de fitosanitare " Muscatox " sau " Furnitox " , inmoaie cu apa la consistenta laptelui batut si unge jur imprejur suportii stupului. Acelas solutie daca aplicati pe tocurile ferestrelori si usilori in casa nu veti avea muste in casa tot anul ( valabil si pentru tintari ) . Mentionez apasat ca sfaturile mele sint aplicate de mine de ani de zile. ( nu doar citite de undeva).  :hi:

Nelly88

da si tu cu vaselina pe stup... :P

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: Nelly88 din Martie 27, 2012, 08:46:29 AM
da si tu cu vaselina pe stup... :P
Pe stup si pe supotii de la stupi,insa si sfatul de la Batranul este foarte bun,deci trebuie sa-l incercam,Multumim! Pace! %%- :thanks:
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:catalinborcan@yahoo.com  http://foreverapi.sunphoto.ro/

andrei_georgian

muscatox am testat si eu anul trecut, si chiar are efect impotriva mustelor, incercati cu incredere :wink:
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma.

orfan.george

multumesc pentru raspunsuri

jonny_it

Citat din: orfan.george din Martie 27, 2012, 01:00:14 AM
am deschis un stup cu rame la pastrat cu miere pe ele si am vazut cateva furnici pe ele. cu ce sa le tratez sa nu mai vina furnicile k daca sunt cateva acum peste cateva zile sigur vor fi multe.

Cel mai bine e sa lasi chimicalele si furnicile in pace. La familiile normale funicile nu intra in interiorul stupului. Si oricum dupa ce se mai incalzeste pleaca singure.
Cea mai buna metoda daca vrei sa scapi de furnici in stupii cu albine e sa ai grija sa nu aiba access la mancare, adica picaturi de sirop/miere pe podisor sau in locuri unde albinele nu au access.
Se stie ca unde sunt fusnici nu apare molia cerii, adica daca am niste rame goale si au 2-3 celule cu miere pe care furnicile o mananca sigur molia cerii nu isi face aparitia in ramele din stupul respectiv.

Stupii cu rame  goale sa tin cat mai aproape de sol pentru a permite furnicilor sa intre si astfel sa nu existe riscul de aparitie a moliei cerii.

Insecticidul de orice fel nu are ce cauta in apropierea albinelor!

:hi:

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: jonny_it din Martie 27, 2012, 08:13:35 PM
Citat din: orfan.george din Martie 27, 2012, 01:00:14 AM

Cel mai bine e sa lasi chimicalele si furnicile in pace. La familiile normale funicile nu intra in interiorul stupului. Si oricum dupa ce se mai incalzeste pleaca singure.
Cea mai buna metoda daca vrei sa scapi de furnici in stupii cu albine e sa ai grija sa nu aiba access la mancare, adica picaturi de sirop/miere pe podisor sau in locuri unde albinele nu au access.
Se stie ca unde sunt fusnici nu apare molia cerii, adica daca am niste rame goale si au 2-3 celule cu miere pe care furnicile o mananca sigur molia cerii nu isi face aparitia in ramele din stupul respectiv.

Stupii cu rame  goale sa tin cat mai aproape de sol pentru a permite furnicilor sa intre si astfel sa nu existe riscul de aparitie a moliei cerii.

Insecticidul de orice fel nu are ce cauta in apropierea albinelor!

:hi:
Salutare! Am sa incerc si eu reteta ta cu doi stupi si cu rame pt rezerva sa testez treaba cu furnicile sa vad ce se intampla!Merci se pont,Pace! %%-
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:catalinborcan@yahoo.com  http://foreverapi.sunphoto.ro/

orfan.george

furnicile sunt intr un stup doar cu rame cu miere de anul trecut. nu este populat cu albine.

bucovineanu

De obicei furnicile se cuibaresc deasupra podisorului sub saltelutele de impachetaj. Dupa ce se inlatura aceste saltelute pleaca si furnicile. Asa cum a zis si jony, in stupina nu are ce cauta nici un fel de insecticid. Albinele sunt foarte sensibile la orice insecticid si e pacat sa le omoram cu buna stiinta.

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: bucovineanu din Martie 28, 2012, 05:36:27 PM
De obicei furnicile se cuibaresc deasupra podisorului sub saltelutele de impachetaj. Dupa ce se inlatura aceste saltelute pleaca si furnicile. Asa cum a zis si jony, in stupina nu are ce cauta nici un fel de insecticid. Albinele sunt foarte sensibile la orice insecticid si e pacat sa le omoram cu buna stiinta.
Aveti perfecta dreptate, eu unul nu o sa folosesc insecticide pe langa stupina chiar de srie ca-s biodegradabile,etc,s.a.m.d,Pace! %%-

orbanstefan64

am mai scris undeva :anual de 3 -4 ori dati sub stupi  cu var praf !!!!
:hi: :hi: :hi:

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: orbanstefan64 din Aprilie 02, 2012, 08:51:07 PM
am sa incerc si metoda asta.pana acum dadeam doar bordurile de sustinere cu var,multumim! Sanatate!

stefan1

Citat din: orbanstefan64 din Aprilie 02, 2012, 08:51:07 PM

Da, praful de var sau praful de creta alunga furnicile. VVarul oricum e bine sa se dea pe oglinda stupilor, fiind si un dezinfectant.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)