nectar

Creat de ion patrut, Martie 21, 2012, 08:17:23 PM

« precedentul - următorul »

marius_vfp

cristian parerea mea e sa actioneazi acum pe seara sa le inchizi si maine pe la 11 -12  stai la panda sa vezi ce si cum se misca , daca sunt albine la urdinis e clar ca nus ale tale , iar daca nu vin albine la furat ,  deschizi pe rand cate 1 stup sa vezi daca pleaca la cules pe camp sau la altul alaturat, acum depinde si cati stupi ai .
spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

ion patrut

eu cand am umblat ieri la stupi am scos acel nectar cu un betisor si la-m gustat este la gust exact ca nectarul din flori usor dulceag daca ar fi furtisag marfa furata ar trebui sa aiba gust de miere nu? cine stie ce se mai intampla de cand cu schimbarile astea climaterice ramanem cu un pas in urma albinelor si nu ne dam seama?

stefan1

Si la mine vad unele albine venind incarcate cu nectar pana seara dupa 18. Chiar nu stiu de unde poate fi, ca salcia inca nu a inflorit (anul trecut din 30.03 a fost cules de salcie, dar temperaturile din ultimele zile sunt mult mai mari ca anul trecut). Nici de furat nu cred ca este vorba, pentru ca activitatea e linistita si participa un numar mare de familii. M-am gandit la varianta ca unul din multii stupari incepatori sa fi hranit familiile afara, cu inconstienta.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

marius_vfp

salut, azi am facut primul control , sunt fericit , toate matcile sunt prezente si au inceput ponta , putin dar au inceputo , am si puiet capacit ,

la stupul in cauza , asta am observat si eu , foarte mult nectar proaspat mai multe rame sunt umplute cu nectar , dar nu imi pot da seama de la ce , totusi din directia din care vin sunt foarte multe salcii pe malul raului aprox 500m . doar un stup a ramas fara strop de mancare , pe seara i-am dat sirop , si lam inchis ,credeti ca am inceput cu siropul cam devreme , stiu ca uzez albina dar nici nu vreau sal vad cum moare de foame , si polen a inceput sa care serios .

spor la treaba la toti famiili puternice .
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

ion patrut

sa fie de bine la toata lumea de unde aduc nectar e curios dar e bine ca aduc si nu duc din stup :bravo: