Impozitarea tractoarelor

Creat de emilavram, Martie 15, 2012, 08:08:51 AM

« precedentul - următorul »

mape 48-petru manea

Aceasta masura face parte din " modernizarea statului"

emilavram

Da adica trecerea la boi si cai  =))

D006

..OFFF..!! si radiasem tractorul din circulatie ca ma sresau cu taxe de 470 Ron ca plimbam de citeva ori pe an albinele de colo colo pe drumuri publice.

.....si cu numere de primarie  stiam ca estede 10 ori mai mici taxa de numar galben..:(

D006

mi se par corecte deoarece eu la o camioneta de 3500 kg. , platesc 400 lei impozit iar la o dacie papuc 220 lei

D006

Citat din: dragos2006 din Martie 15, 2012, 06:08:02 PM
  mi se par corecte deoarece eu la o camioneta de 3500 kg. , platesc 400 lei impozit iar la o dacie papuc 220 lei
..:))..Dragoshe esti ruda cu Razvan..??..sau care era sef la guvern cind s-ar fi dat aceea OUG sau cum ii spune..

..eu la Mangalia ca la primaria de acolo, am trecut tractorul, nu am avut de platit nik pentru anul 2012 pentru ca il am radiat din circulatie din 31 dec 2011 si mi-au spus ca am impozit 0 ..  sau poate m-am dus sa platesc la impozite inainte de aparitia respectivei OUG...

..in plus, eu am un tractor cu care merg pe drumuri publice, primavara 15 Km pina intru pe balta si toamna inca 15 Km la intoarcere cred ca este cam mult sa dau ceva de ordinul sutelor de RON.... in rest toata vara merg cu tractorul pe Balta Ialomitei, pe drumuri care sunt considerate drumuri tehnologice care sunt in grija societatilor care lucreaza pamintul in zona....  -- acum, se mai compara Dragoshe tractorul meu cu camioneta ta..?..:)

...acum naiba stie ce si cum va fi..dar din pacate, se pare ca va fi din ce in ce mai greu....iar pulimea este dezbinata.

cristian87

Citat din: dragos2006 din Martie 15, 2012, 06:08:02 PM

a fost oare vre-o imbecilitate PDL cu care sa nu fie Dragos de acord imediat
nu cred

chestia asta loveste exact in micii fermieri acre au un tractoras  de pe vremea CAP cu care lucreaza 5-10 ha . Daca are si un ciur de combina se poate duce cu ele la fier vechi si castiga mai mult decat sa lucreze pamantul cu ele.
ce se urmareste - nimic altceva decat sa distruga taranimea semisubzistenta care face " evaziune fiscala " neplatind taxe pe produsele agricole pe care tot ei le consuma .
Urmarea- ajungem ca americanii se fim toti legati de raftul de supermarchet.Dam cu cardul si mancam toti pe datorie de la marile lanturi internationale.in america fermierii nu produc decat un singur lucru- unul cartofi, altul; ceapa altull, cereale , trebuie sa se adune trei-  patru sa poata face o tocana din productie proprie. Asta se vrea si la noi.

zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

D006

ce este mai bocna : gheata sau creierul unora ?

Aici vorbim de impozit local perceput de primarii . Eu platesc acesti bani la o primarie PNL... 
  Impozitul pe proprietate exista oriunde in lume !

cristian87

si ce daca tu platesti la primaria pnl? hotararea a fost data de guvern si se aplica de primarii
Oricum ce importanta are unde platesti tu taxa  sau ce forma are ea ca e locala sau nu
E normal sa platesti pentru autoutilitare pentru ca ai posibilitatea sa faci transport cu ele si deci sa castigi bani-  1 leu la km sa iei si tot te scoti.tractoarele au numere galbene de primarie deci ai o libertate de miscare limitata. Cele rutiere au numere normale si alt regim.

Impozitarea tractoarelor tot la primarie se face.  Pana acum se considerau utilaje agricole si se platea ceva modic in functie daca functiona sau nu , de ex tatal meu avea tractor. In anul in care nu a mai lucrat cu el a platit impozit ceva in jur de 10- 20 lei cand l-a folosit a platit mai mult
Acum  proprietarii trebuie sa plateasca la cilindree deci platesti pentru un tractor de 2000 cat pentru un gipan de ultima generatie . Pentru o combina care are 3000 si lucrezi cu ea o luna platesti cat pentru un X6.

care are ghiata in creer prietene ? eu sau cretinii tai portocalii? sau sati mai fi ramas tie niste zapada de astaiarna?

D006

orice om normal la minte tine un utilaj pentru a face bani , in ziua in care nu-l mai folosesti il da la fier vechi si se apuca de numismatica .

emilavram

Citat din: dragos2006 din Martie 15, 2012, 11:51:03 PM
  orice om normal la minte tine un utilaj pentru a face bani , in ziua in care nu-l mai folosesti il da la fier vechi si se apuca de numismatica .
Nu e chiar asa din pacate bani din agricultura  nu face prea multi ca doar nu ia spaga cu tractorul :) .
Da un impozit mai mic e ok dar sa platesti, cit pentru un jipan e absurd .

cristian87

Citat din: dragos2006 din Martie 15, 2012, 11:51:03 PM

baiat -stiu ca la voi e saracie lucie dar in Ardeal fiecare gospodar tine sa aiba lucrul lui si sa nu apeleze cu caciula in mana la nimeni.Care nu are tractor are cal. In astfel de sate nu ai la cine sa te duci cu tractorul sa muncesti decat poate pe la venetici.
Sunt pe aici sate in care mai toti gospodarii si-au adus din germania tractorase , combine , etc cu care isi fac treaba.
Am un prieten de exemplu care are un Porche intr-un singur piston fabricat prin anii 50. Altii si-au comparat jucarii chinezesti, pe scurt oamenii pe aici stau mai putin cu paharul in mana si muncesc mai mult.
Pe astia ii loveste hotararea de guvern a decervelatilor pedelisti , nu pe latifundiarii cu mii de hectare .

D006

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:   vai de capul tau !  daca vrei sa vezi tehnologie de ultima ora si fermeri care nu-si pun problema  impozitului pe proprietate vino in zona mea .  La mine in zona acele SH uri cu care se lucreaza la voi la noi de mult sunt la fier vechi.

cristian87

Oricat pretene -Ardealul e cu cel putin 50 ani inaintea regatului din orice perspectiva.
Or fi si pe la voi ferme ca de' e campie numai ca majoritatea nu-s ale romanasilor ca v-au cumparat strainii aproape si cenusa din vatra, iar ce nu au cumparat inca vor cumpara in urmatorii cativa ani.
  Am fost acum trei ani pe la voi. Am intrat in Focsani parca si nu am gasit un supermarchet sa fac niste cumparaturi mai hotarate. Altadata am cerut intr-un magazin destul de central cateva rude de salam ca eram intr-o excursie si vanzatoarea a facut niste ochi imensi  cica nu are atata salam de un fel ca la ei se cumpara numai cu suta de grame .
  Unde te uiti prin satele voastre cai fara hamuri , carute cu ruda de doi cai trase de unul singur, cate o baba cu vaca pe sant si copii mucosi .  Da si imi plac fetitele cu ate rosii in urechi in loc de cercei- asta chiar denota civilizatie. Plus crasme pline de femei bete.La noi doar tiganii intra in crasma cu familia, la voi e traditie sa se macheasca barbatul cu femeia la crasma si sa se bata pe drumul spre casa.

tassevasi

Cristian tata ,nu inteleg atitudinea ta , dar prevad ceva .
  Continua ca numai asa  ajungi  unde doresti .
    Numai bine .