lipsa puiet si oua

Creat de stefan38, Martie 13, 2012, 10:03:49 PM

« precedentul - următorul »

stefan38

salutare.azi a fost vremea frumoasa si am facut primul control dupa iernare la cei 8 stupi pe care i am.ma ingrijoreaza faptul ca nu am gasit oua iar puiet capacit fff putin,desi am vazut ca unii au regine.care sa fie cauza?sa fi eclozionat puietul?mentionez ca albina aveau destula .

orbanstefan64

rabdare , nu toate matcile incep sa ponteze in acelasi timp.

johnysibiu

Nu mai mestecati in stup pe frigul asta!

Nu toate reginele incep ponta la fel de devreme, depinde de situatia din familia respectiva. Cat de complet a fost zborul de curatire, starea rezervelor de miere, de pastura, daca au adus sau nu polen din natura etc.

Unele regine regleaza ponta si in aprilie (binenteles cazuri mai rare).

timmy

Salut,Stefane,din ce an sunt matcile?au mancare suficienta?pe cate rame le-ai iernat?

tassevasi

Citat din: stefan38 din Martie 13, 2012, 10:03:49 PM
salutare.azi a fost vremea frumoasa si am facut primul control dupa iernare la cei 8 stupi pe care i am.ma ingrijoreaza faptul ca nu am gasit oua iar puiet capacit fff putin,desi am vazut ca unii au regine.care sa fie cauza?sa fi eclozionat puietul?mentionez ca albina aveau destula .

Din ce zona sunte-ti ??  !! Ca sa stim  daca  ar fi treb  sa oua ,ori  aveti lipsa matca .

dorindafi

Citat din: stefan38 din Martie 13, 2012, 10:03:49 PM
i-a spunene shi noua pe cate rame ai albina in prezent asta in cazul care ai restrans cuiburile
o poza daca ai ar fi shi mai bine
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

stefan38

pai pe unii i-am iernat pe 6rame ,pe altii pe 7,8 rame.sunt din zona olteniei, din craiova.reginele nu stiu  ce varsta au pt ca anul trecut in mai am cumparat roii.posibil sa nu fi strans cuibul bine in toamna.acum sunt toti pe 6 si pe 7 rame.le-am scos ultima rama care nu avea multa albina

dorindafi

mai stefane , 6/7  rame imbracate  de albine pe ambele partzi de sus pana jos  :uimit:
ai zis:
posibil sa nu fi strans cuibul bine in toamna.acum sunt toti pe 6 si pe 7 rame.le-am scos ultima rama care nu avea multa albina
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

stefan38

cand se strange cuibul se scot din ultimele rame care sunt fara albine?la largirea cubului unde se introduc rame?intre ultima si penultima?duminica am inteles ca sunt aproape 20 de grade.o sa ma uit iarasi la ei sa vad daca au aparut oua sau larve si o sa mai scot din ramele care sunt goale.le pot stimula cu sirop in perioada asta?pana acum le-am dat de 3 ori apifonda.

bucovineanu

Cand se restrange cuibul se scot ramele care au miere putina sau deloc si nu au oua sau puiet. Restrangerea se face numai in cazul cand in cuib exista rame neocupate de albine. La largirea cuibului se introduc rame intre rama acoperitoare si prima rama cu puiet. Daca albinele au zbor si aduc si polen se poate da sirop, asta numai daca este nevoie.

stefan38

ms pt raspuns.pot pune folie peste rame acum ,cand a inceput sa se incalzeasca?

bucovineanu

Eu am podisoare din lemn si nu folosesc folia. Dar din ce spun colegii care o folosesc, se poate pune folie, deoarece acum albinele au nevoie de cat mai multa caldura in cuib pentru a putea incalzi cat mai bine  puietul. Totusi daca se pune folie mai trebuie marit urdinisul, pentru a nu se produce condens.

dorindafi

Citat din: stefan38 din Martie 16, 2012, 10:10:17 AM
ms pt raspuns.pot pune folie peste rame acum ,cand a inceput sa se incalzeasca?
STEFANE NENE , UITE CUM STAU LA MINE ALBINELE DUPA RESTRANGEREA CUIBULUI
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

doru AN2

Stefane  pot sa te ajut cu raspunsuri la unele intrebari. Tel. 0767053413. :-c

stefan38

salutare!azi a fost vremea frumoasa cam 18 grade si m-am uitat la ei si m-am linistit.am gasit la toti oua si larve si putin puirt capacit.am mai scos din rame care nu avea albine multe.am pus fagurii cu miere de pe margine mai aproape de ramele cu puiet.cred ca am facut bine.unul singur l-am gasit mai slabut.dk mai avea albina pe 3 rame dar i-am lasat 4.insa are si el oua si larve si sper sa se dezvolte.