RazvanTi

Creat de RazvanTi, Martie 10, 2012, 09:47:53 PM

« precedentul - următorul »

pharaonu75

Rama despre care vorbeste Razvan este "monobloc", nu este doar foita.
Am vazut-o si eu si arata foarte urat.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

bio

Ahha..Ok

Razvan..??aceea rama este ce ai cumparat in iarna de la tirg de la Slobozia..??

Pustu


bismark

    Cei din urma vor fi primii... La Multi Ani, cu sanatate ,implinirea tuturor viselor si succes  :birthday: : sampanie: :bzz: %%- :happy_birthday: ^:)^.Cu respect.
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

bmdna

La multi ani si din partea mea! Problemele de sanatate sa dispara!
Daca totul a iesit bine, inseamna ca ai gresit undeva!

RazvanTi

ar fi bine daca ar fi asa de simplu (sa dispara) as dori asta tuturor.
va multumesc si voua de urari.
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

oroles

Salut!
Am vazut ca in trecut ti-ai facut o centrifuga electrica. As vrea sa imi fac si eu una dar nu stiu cam ce ar trebui sa fac. M-am gandit sa fie la 220v. am 3 motoare de masina de spalat (Albalux). Problema e ca nu stiu ce turatie au. Ma gandisem sa pun axul conectat direct pe axul centrifugii, insa mi-am dat seama ca ar putea fi o problema daca nu corespunde turatia. In plus nu stiu daca se opreste brusc sau continua miscarea. Daca se opreste brusc s-ar putea sa imi rupa fagurii. Iarasi, daca il pun direct pe sarcina, fara angrenaje si raport de transmisie s-ar putea arde motorul (Nu ar fi o problema ca am trei). Mai vorbisem cu fratele meu si imi spusese ca ar fi fost bun un sistem pe lant ca la bicicleta, insa daca se rupe lantul am dat de dracul.

Ma poti ajuta in acest sens? Multumesc!
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

bucovineanu

Se poate adapta o fulie de la o masina de spalat automata, care se monteaza sub butoi si apoi se pune o curea de transmisie pana la motor. Asta inseamna ca axul centrifugii sa fie trecut prin fundul centrifugii si apoi se poate adapta totul.
Eu am o centrifuga la care am adaptat un motor pe 12 v de antrenare a turbinei de racire de la un automobil. Am facut si un sistem de reglare a turatiei si a timpului de functionare cu franare automata la oprire. Cu o baterie auto incarcata se poate extrage miere o zi intreaga.

oroles

Cred ca acelasi lucru il pot face si in partea de sus. Cu o bara de fier in forma de U, inlocuiesc sistemul de rotit al centrifugei (pe care sa il folosesc in caz de se arde motorul. Ma prind cu fulie cum ati spus la motor, pe care il montez la un capat al barei. Nu ma intereseaza sa fie pe 12 volti deoarece nu fac pastoral (deocamdata). Imi puteti arata cum ati facut sistemul de franare? Multumesc!
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

bucovineanu

Fiind alimentat in curent continu franarea e facuta din montajul electronic, prin scurtcircuitarea alimentarii. Astfel motorul devine generator de curent pentru scurt timp si face fanarea.

sorinma

Trebuie sa ti cont ca pe deasupra bagi ramele
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

RazvanTi

scuze ca nu am raspuns pana acum dar nu am mai intrat pe-aici de ceva zile
sa le luam pe rand:
in primul rand motoarele tale de la albalux nu sunt bune. iti trebuie motor cu perii nu motor colivie.
ar merge si cel colivie dar ca sa poti modifica la ala turatia iti trebuie convertizor de frecventa care este extrem de scump(pretul e comparativ cu o centrifuga noua cu autorevers).
motorul cu perii insa, e mai docil in sensul ca il poti alimenta si in curent continuu sau mai corect spus cu tensiune redresata.
motoarele cu perii de la masinile de spalat NU au ca cele colivie 2 bobinaje pentru viteze diferite.
turatia unui astfel de motor la ax este de 12500 Rpm. da nu am gresit: doisprezecemiicincisute.
eu alimentez un astfel de motor cu fuliile originale de la masina de spalat care reduce turatia la axul condus de la 12500 la 800 Rpm. chiar si asa este ENORM de mult.
astfel eu am facut un montaj care ia tensiunea alternativa de 220V de la priza, o transforma in tensiune continua si cu un generator de impulsuri "ii dau" 220v dar pulsat. cu cat se mareste viteza pulsatiilor cu atat creste si turatia motorului. in felul asta pastrezi puterea maxima a motorului pe toata plaja de turatii.
asa cum a zis bucovineanul franarea cosului de asemenea este electronica.
trebuie apoi, dupa cum a zis si sorinma, sa tii cont ca trebuie sa ai loc pe unde sa bagi ramele in centrifuga. deci ideal motorul ar trebui sa fie jos nu deasupra cum am facut eu.

cam astea sunt ideile si problemele descoperite de mine.
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

oroles

 ^:)^
Multumesc, insa m-am pierdut in detalii. Nu prea stiu eu ce sunt "motoarele cu perii" si ce specie sunt ale mele. Mi se pare ca motorul meu nu are in niciun caz 12 500 de rotatii. Stiu ce inseamna motor cu 12 500 de rotatii si din ochi pot spune ca nu are mai mult de 3000 motorul meu. Mai am un motor pe 12 v luat de la o aeroterma de camion (probabil Raba). Turatie are mai mica decat astea de masini de spalat. Pentru ca nu aveam transformator l-am pus direct pe redresor si am vazut ca merge. Voi pune ceva poze cu el maine. Are si dimensiuni mai mici si ar putea fi montat direct in capul axului (eventual cu un angrenaj cu doua roti). Ce crezi, e mai potrivit?
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

bismark

   Sint masini de spalat cu motoare cu perii (adica carbuni)  si motoare sincron adica cu rotor brut si numai stator bobinat. Asta este diferenta. La cele cu carbuni ca si la bormasina poti mari turatia. Si la cele sincron se poate mari viteza dar cu o schema mai complicata.Cu respect  ^:)^
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

RazvanTi

tin sa te contrazic nintel bismark
motoarele sincrone au SI rotorul bobinat  :hi:
atat ca bobinajul rotorului e "in scurt circuit"

merge si motorul de 12 V cu conditia sa aiba ceva putere. nu trebuie multa dar trebuie.
si oricum, montajul cu impulsuri tot iti trebuie si la asta  :)
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro