Iarna grea,omatul ...

Creat de bismark, Februarie 26, 2012, 05:05:04 PM

« precedentul - următorul »

bismark

Pentru roi_ag, la mai fac echilibrarea familiilor inainte de culesul la salcim si din familiile mai puternice scot rame cu puiet si le mut in familiile mai slabe si astfel toate pleaca de la acelasi nivel, astfel reduc si posibilitatea roirii.Pentru Cornel, nu am fund antivaroa ci o gaura de 6 cm cu sita care sta si iarna si vara deschisa in partea din spate pe directia urdinisului astfel curentul de aer care se formeaza reduce condensul care de obice se formeaza dupa diafragma. Zilele astea a burnitat si a fost frig si nu am putut continua cu curatatul si controlul in cuib.Cu respect  :bzz: ^:)^
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

corneliuhrom

multumesc pt informarie d le bismark [sa aveti spor la pregatirile  de primavara  si  %%-]

roi_ag

Gaura de 6cm să aveți grijă să o închideți când faceți tratamentul  cu Varachet.

bismark

Nu am inchis-o niciodata si nu am observat sa iasa fum pe acolo, mai degraba mai iese un pic de fum pe la capac si ce este mai bine ca iese un pic de fum pe la coltul opus urdinisului ce inseamna ca fumul trece prin toata familia.Concluzia este ca intre urdinis si acea gaura se face un curent care impinge fumul spre interior. Eu fac 2 tratamente cu VF numai dupa ce se termina absolut tot puietul iar primavara mai fac un tratament dupa primul control la celulele de trintor daca exista infestare daca nu atunci nu mai fac tratamente  ca nu este corect sa intoxic o generatie de care am mare nevoie in primavara pentru crestere.La un raport de 1/10 nu este un pericol mare albina reusind sa se descotoroseasca singura ajutata fiind si de extragerea cit mai des a ramei cu larve de trintor.Deocamdata astept o vreme mai buna pentru curatenie si control la puietul de trintor stiind ca varooa prefera celulele de trintor. Cu respect  :bzz: ^:)^
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

stefan1

Pentru bismark
La implinirea frumoasei varste de 70 de ani, vreau sa-ti urez sa-ti dea Doamne-Doamne inca multi ani cu sanatate si vigoare, cu multumire sufleteasca si bucurii.
  LA MULTI ANI!
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Closcutz

tinumaftei

Fifi

La Multi Ani! Multa sanatate si fericire alaturi de cei dragi.
:happy_birthday:
Sunt incepator va rog sa dati cu sfaturi si nu cu pietre.

vranceanul

La multi ani cu sanatate, bucurii, dorinte implinite si zile insorite !
Are omu* ceva in cap, doar nu se scarpina degeaba!

MirceaCalin

Multă sănătate cu bucurii şi ani mulţi fericiţi !!!

mape 48-petru manea

LA MULTI ANI SI SANATATE MAXIMA !

andrei_georgian

Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma.

bucovineanu

LA MULTI ANI si numai buni sa fie, cu sanatate si impliniri.

ciucur

Nimic nu se pierde, totul se transforma.

bismark

Multumesc, tuturor celor care au respect pentru un mos si doresc sa fim mult timp de aici in colo competenti in ce spunem. De asemeni doresc tuturor multa sanatate si succes in toate cele.Si daca Dumnezeu nu-mi va scurta rabojul sa nu se supere nimeni de ce zice cite un mos pe aici.Cu mult respect  :bzz: %%- ^:)^