• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

pavilion sau container.....stupi cu fund tip<antivaroa> ...din experienta noastr

Creat de zgl, Octombrie 27, 2011, 11:56:20 p.m.

« precedentul - următorul »

zgl

 :bzz:
am in lucru un container apicol ...vreau sa i fac fundurile stupilor cu sita <antivaroa>
ce spuneti.....e un lucru intelept?
astept parerile voastre pro sau contra....oricum ne vom folosi toti.. :)
albina plateste....

zgl

intreb pentru ca am in minte urmatoarea situatie ipotetic posibila....rame rupte sub greutatea mierii...ramele strapung sitele si....dezastru...la interior... :bzz:
albina plateste....

bucovineanu

Citat din: zgl din Octombrie 28, 2011, 12:04:36 a.m.
intreb pentru ca am in minte urmatoarea situatie ipotetic posibila....rame rupte sub greutatea mierii...ramele strapung sitele si....dezastru...la interior... :bzz:

Ramele se pot rupe datorita caldurii, daca nu s-a scos mierea, se muta pavilionul respectiv si ventilatia e deficitara mai ales daca mutarea se face pe distanta lunga si ne prinde ziua. Cei care fac pastoral ne pot spune mai multe.

Obombo

Daca tot veni vorba de faguri rupti, vreau sa va prezint un eveniment recent si fara explicatie, un fagure cu miere in partea superiora si celule goale care au continut puiet in partea de jos. Fagurele, construit dintr-un artificial montat pe sarma ondulata, a colapsat cand a fost scos din stup. http://www.forumdiagraria.org/api-f53/favo-da-nido-scuro-e-crollato-t31137.html

stefan1

  Vad ca lupti pe doua fronturi, si pe forumul italian!
  La poza aia as face cateva observatii:
    - se pare ca sarma e cam subtire, dar daca spui ca e ondulata, ar fi OK
    - eu insarmez in VV si atunci nu mai poate sa alunece pe verticala. La o alunecare mica se pot insa ondula fagurii, de aceea folosesc si o sarma orizontala amplasta mai sus, cam pe linia centrului de greutate al unui fagur de cuib.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

zgl

sa zicem ca i fac cu fund antivaroa...cata caldura vor degaja stupii? si cum va influenta asta modul de lucru in pavilion sau container apicol?
albina plateste....

cipriene

salut,
eu anul asta la stupii care au avut fund antivaroa (cu subarele trase), nu am avut deloc probleme, nici macar barbile acelea pe care le fac albinele la urdinis in perioadele calde. intradevar stupii au fost varsati dar nu vad care ar fi diferenta daca ar fi fost pe pavilion  :hi:
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

zgl

ma gandesc la faptul ca fiecare familie de albine degaja caldura .....prin sitele de ventilatie....wow...ce cald cred ca va fi inauntru..... :bzz:
albina plateste....