Nea Costica din Buzau

Creat de Nea Costica din Buzau, Ianuarie 19, 2012, 03:39:28 PM

« precedentul - următorul »

tassevasi

Bine ai revenit  Costi !
  Ia mina din galeata ca pe urma te lingi pe degete  :) =D> =D>
  Numai bine si sa fi sanatos   :hi:

orbanstefan64

costicaaaaa ti so stricat TV  ul ?????  =))
ma bucur pt ca i avut realizarri imbucuratoare si ca ai revenit pe forum  :bravo: :bravo: :bravo:
:hi: :hi: :hi:

stefan1

Rezultate foarte bune pentru un an ca asta! Felicitari!! Poate cam multi roi, dar dupa cum vad puietul asa de fain, se poate sa fie totul bine. Exista si un noroc al incepatorului, mai cu seama daca este dublat de munca si pasiune.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Nea Costica din Buzau

Ma chinui o ora sa scriu un mesaj si cand apas pe ,,postare'' imi cade netu, incerc iar.
Va multumesc la toti pt binete si urari!! Pai eu ce sa zic, zic ca ,,vinovati'' de realizarile mele sunteti si voi, lucru pt care va multumesc din nou. Fiind la inceput am avut nevoie de multe rame cu faguri, am cerut sfatul d-lui Bucovineanu cand si cum sa procedez si rezultatul il puteti vedea in pozele cu puiet. Multumesc d-le Bucovineanu pt toate postarile chiar si pt prima cand ma-ti sapunit ca am pierdut doua familii din neglijenta [nestiinta], care sa fiu sincer m-a ambitionat foarte mult si acum se vad ceva rezultate, dar cum se zice ,,primavara se numara matcile [reginele]''.
As vrea sa mai punctez ceva la plusuri [minusurile altadata]:
Am amenanjat o camera mixta, pt extractie si depozitare rame,caturi etc.
Am reusit sa-l determin pe fi-miu Adi sa indrageasca si el aceasta nobila meserie, el impreuna cu nor-mea Eliza si fiul lor cel mic Andrei au decapacit si au extras mierea. Ba mai mult ala mic cand pica o picatura de mierepe jos o lua cu degetul si o baga in gura.
V-am promis ca va spun o aventura inedita petrecuta vara asta, am sa incerc sa ma tin de cuvant.
Cine are dezordine in atelier [camera, birou], are mintea ordonata!!

Nea Costica din Buzau

Cu ce sa incep, cu inceputul chear daca e trist [doar inceputul].
Anul trecut a incetat din viata tata-socru al unui frate de al meu, Grigorescu din com Bozioru.
El ma invatat sa altoiesc si multe altele. Cand s-a produs necazul avea cca 10 fam de albine, si i-am zis fratelui [are si el o casa in Candesti, livada si gradina pe aproape 4000 mp] sa discute cu soacra si sa aduca stupii la el ca-i ingrijesc eu o perioada.Nu l-a interesat propunerea mea, dar la pomana de an am fost invitati si noi si s-a dus doar sotia. Grigoreasca ia zis sotiei ca sotul ei tinea mult la mine [si eu la el sa-i fie tarana usoara] si daca doresc sa ma duc sa iau eu stupii si tot ce tine de stuparit fara nici o plata. Din 10 familii a ramas una singura si chemase un vecin si i-a facut doi roi.
Am acceptat, am sunat-o si m-a rugat sa ma duc cat mai urgent sa-i iau si am rugat-o sa asteptam sa treaca teiul ca era in toi. Asa aratau la vechiul loc si ceva scule. Voi continua maine.

pharaonu75

Mai nea Costica, incepusem sa imi fac griji!  :D
Iti duceam dorul si uite ca ai aparut!
Sa fii sanatos si felicitari pentru activitatea de-o vara! :bravo:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

bucovineanu

Sticla din coltul din dreapta sus, se incadreaza si ea la scule?

pharaonu75

Cutia... este o cutie... din aluminiu... pentru lichide... usor acidulate... usor alcoolizate...

Asa-i nea Costica?  =)) =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Nea Costica din Buzau

Am revenit si va salut!!
- Pai d-nul Bucovineanu, daca nu stimulam si nu completam [in hranitor] toata primavara, albinele mai aveau frecventa marita a zborului la cules, nu mai aveau, asa si stuparul daca nu se auto-stimuleaza  :rotfl: ajunge la epuizare si-i scade randamentul, asa ca Dan a gacit [sac].
- Dane, multumesc pt apreciere si stii tu ,,fierul rau l-arunci in mare si te trzesti cu el in pod''  :)
- Fanica mai am tv dar ma uit doar la sport, cunosc regulele de joc la aproape toate sporturile [nu ma uit la box si derivatele lui], cum sa nu te uiti la volei cand joaca niste gazele creole?
Vara intru in casa dupa ce insereaza, ma uit la stiri si caut filme documentare, filme de aventuri, cu cauboy si cand am musafiri [nepoti] desene animate pe un program unguresc, imi scapa numele.
Sa fiti iubiti!!  :hi:

Nea Costica din Buzau

Continui aventura de la Bozioru:
Am cautat un mijloc de transport [un vecin care are o camioneta iveco cu prelat], m-am dus cu sotia cu matizul, sa pregatim stupii si tot ce trebuia sa luam. Doamna mi-a aratat ce am de luat, de bucurie ca o scap de povara mi-a adus un pet cu gura larga si gatul stramb plin cu trandafirata  :) un paharel si ele s-au dus la cafea si taclale si eu am ascultat sfatul doamnei si am facut doua trebi odata.
Iata inventarul: doi roi, unul in cutie de 10rame 1/1celalalt in cutie orizontala de 18 rame 1/1, o familie in cutie orizontala 18 rame 1/1.
O cutie cu 18 rame cladite cu gaselnita, 5 cutii pe 10 rame  podisoare cu hranitor si capace, vreo 6 rame cu miere batrana capacita, multe scule si echipamente de lucru si protectie.
Le-am carat cu un vecin la poarta cca 50m in rampa.
Probleme am avut cu familia, pt ca lada nu avea manere [cantarea cca 90 kg], dar mai rau a fost ca era caldura mare si erau o gramada de albine pe peretele din fata la ora 23.
I-am spus doamnei ca o sa revin altadata sa-l iau, s-a facut foc si atunci m-am gandit ce ati face voi stuparii in situatia aia, ce ar face albinele daca incepe ploaia.
Am strigat sa-mi aduca un pet cu apa, am luat in gura am pufait pe ele si am reusit sa le determin sa intre.
Intre timp a venit si masina, am urcat totul in masina, cutiile cu albina le-am asezat cu urdinisul catre lateralul masinii.
Am ajuns acasa cu bine [doar sotia a luat un tep pe antebrat], facusem suportul i-am carat iar cca 70 m, i-am asezat le-am deschis urdinisurile si totul a fost bine.
Doar un regret am: avea o centrifuga din lemn [o vedeti in poze] mi-a zis sa o iau nu am luat-o si acum nu indraznesc sa mai zic de ea. Asa aratau cand i-am asezat in gradina mea.

Nea Costica din Buzau

Asa arata acum. Dar vreau sa va spun ca am umblat in ei cand i-am adus si niciunul nu avea matca imperecheata [nu am gasit niciun fel de ou sau puiet]. Aseara m-am uitat in ei, doi au puiet capacit si sunt in regula unul nu, cel din dreapta, sambata ma hotarasc ce fac cu el.
Am pus o poza si cu 10 hranitoare din plastic tot de la Bozioru, si cutia desfacuta in care a fost unul dintre roi si care urmeaza sa fie reparata,dezinfectata si vopsita pana la primavara.
Sa ne  ,,auzim'' cu bine!!  :hi:

Mircea77

Nea Costica, sincer sa fiu mie unul mi-ar fi sclipit ochii la centrifuga aia.
Probabil ca ar fi necesitat ceva reparatii si ingrijire aparte. Daca as gasi un tamplar meserias in zona de munte, pe la Siriu, cred ca as fi tentat sa-mi  fac una.

bucovineanu

Parerea mea ca a ramas neluat obiectul cel mai valoros, care oricand isi poate gasi locul in tr-un muzeu al apiculturii. Cred ca are in jur de 100 de ani.
Cat priveste continutul acelei cutii, cred ca mai degraba e pentru tantori si nu pentru albine.  :rotfl:

Nea Costica din Buzau

Va dau dreptate la amandoi, si eu am realizat valoarea muzeistica si chiar i-am recomandat doamnei acest lucru pt ca dansa stie cine a facut-o, cine a folosit-o primadata etc.
Si centrifuga si stupii aceia orizontali cred ca au aceias varsta, si cum bine a spus d-nul Bucovineanu depasesc varsta de 100 de ani.
In ceace priveste stupii orizontali [sunt 2 au fost 3 dar unul l-am lasat la Bozioru pe considerente aproape de ale d-lui Bucovineanu] aveau albine, si pt un incepator ,,sarman'' nu strica cateva cutii rezerva indiferent cum ar arata.
Sa fiti sanatosi!!
ps: in poza prima miere recoltata anul acesta de nea Costica  :bzz:

Nea Costica din Buzau

La postarea 299 ma laudam cu munca altuia, era vorba de doua rame cu puiet capacit di primul roi.
Acum cateva zile a venit un vecin [cel de la care am lut botci si am facut anul trecut un roi si i-am zis ,,lenesul'', stupului] sa-i dau o rama cu puiet de toate varstele ca a ramas fara matca la unicul stup care il mai are ca restul i-a vandut. Am umblat in primul roi din anul acesta am vazut matca, i-am dat rama sa o tina el si iam tras o poza. Aceasta matca este prima matca obtinuta de mine si autoarea ,, picturilor'' de pe acele rame. De aceia adica de ,,dragul artei'' v-o prezint si voua  :bzz:  :hi:.