Eu si fetitele mele dragi !!!

Creat de ves.lucian, Ianuarie 14, 2012, 08:46:31 PM

« precedentul - următorul »

ves.lucian

Altoire nereusita veche de cativa ani !!!
Abia azi am dat de ea !!!
La primavara corcodusul din poza va fi altoit in despicatura in crengi cu 7 soiuri de prun !!!
                                                  :razz: :razz: :razz:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Fara sa ai albine poti sa traiesti !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! imi pare rau ca moare daca ma inteapa !!!

ves.lucian

Astazi in vizita la manastirea Feredeu !!!
Am vazut clopotnita noua de aici !!!
Dupa ce ne-am intalnit , parintele Teoctist , prietenul meu , mi-a spus ca a fost adusa de la Bodrog !!!
Sincer , La Bodrog nu am vazut-o !!!
Poate nu am fost suficient de atent !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! imi pare rau ca moare daca ma inteapa !!!

bio

Lucian, nu-i crede daca nu ai vazut ..... eu nu l-as crede .

..sunt golani mari cei unde ai fost in vizita . Nu stiu ce sa mai spuna sa-si vinda marfa.

Kiwi Bee

Dar o apa buna ai baut la izvor?(izvorul Feredeu)

ves.lucian

Da !!! Dar sus la schit !!! O apa super !!! Nu de mult s-a asfaltat pana sus !!!

ves.lucian

Sfîntul Ambrozie, cel numit cu numele dulceţii, s-a născut în marea cetate a Mediolanului cea mult vestită, din părinţi dreptcredincioşi şi de neam bun. Tatăl lui era prefectul Galiei, cu numele tot Ambrozie; căci acesta, iubindu-şi fiul, i-a pus numele său. Cîtă dulceaţă duhovnicească avea să aibă Biserica lui Hristos de la Sfîntul Ambrozie s-a văzut mai înainte, încă din scutecele lui. Căci fiind el prunc înfăşat şi dormind odată ziua afară cu gura deschisă, deodată, zburînd un roi de albine, a venit asupra lui, acoperindu-i faţa şi gura; apoi se vedeau albinele intrînd şi ieşind din gura pruncului, unde puneau miere pe limba lui. Văzînd aceasta, doica lui a vrut să izgonească albinele, temîndu-se să nu vatăme pruncul; dar tatăl lui, care privea acea minune, a oprit-o vrînd să vadă în ce chip va fi sfîrşitul acelei minuni. După puţin timp albinele, ridicîndu-se, au zburat pînă nu s-au mai văzut. Iar tatăl lui, înspăimîntîndu-se, a zis: "De va trăi pruncul acesta va fi mare în popor, pentru că încă de acum din pruncie a arătat Domnul pe sluga Sa. Căci se va împlini asupra lui la vreme Scriptura care zice; Fagur de miere sînt cuvintele cele bune şi dulceaţa lor este vindecarea sufletelor. Pentru că roiul acela era închipuire a învăţăturilor şi scripturilor lui, ce avea să le dea cu dulce grăire către popor, îndulcind inimile omeneşti şi ridicîndu-le de pe pămînt către cer.

ves.lucian

Biserica de la Manastirea Feredeu-Siria !!!
Poza a facut-o un prieten din Ghioroc !!!

ves.lucian

Ultima recolta !!! Azi noapte a aparut si la noi ceva zapada !!! Nu s-a prins decat pe acoperisuri si pe iarba !!!
Le-am cules pe toate !!! Nu au fost afectate de frig !!! Merele rezista pana la -4*C fara probleme !!!

pharaonu75

Luciane, merele alea nu sunt bune... imi pare rau ca trebuie sa iti spun asta... trimite-mi-le mie ca sa te scap de ele! :D
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

albinasebes

ce cutit folositi la altoit? lama dreapta sau curbata? vreau sa imi iau si eu si nu stiu care e mai practic.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

ves.lucian

Folosesc un CUTTER , dar ceva mai mare decat cele uzuale din comert !!! Dar sunt bune si alea !!! conteaza sa taie bine !!!
  Am si un cosor cu lama curbata !!! Mostenire de la bunica-mea !!!
  Cutter-ul il folosesc la altoirea in despicatura !!!
  Vezi ca am un film pe Youtube ( este si pe pagina mea , dar cine-l mai poate gasi ) !!! Cauta  " Altoirea in despicatura "!!! Are 189371 de vizualizari !!!
  De obicei apare primul film !!!
  Pentru altoirea in ochi dormind ai nevoie de un briceag cu tesitura aia in partea de sus in fata a lamei , pentru desprinderea coajei portaltoiului !!!
  Daca mai ai nelamuriri , apeleaza cu incredere !!!

albinasebes

mi-am cumparat un cleste pentru altoit, voi vedea daca isi face banii. vreau sa incerc si eu din primavara asta sa altoiesc cativa pomi. folositi mastic pt altoit sau faceti cu ceara pt altoit? ce fel de banda folositi? merge cea pt izolatii electrice?
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

ves.lucian

Cel mai bun pentru mine este SILICONUL ACRILIC !!! NEAPARAT SI NUMAI ACRILIC !!! Eu folosesc de la Den Braven !!!
  Daca ceva a mers bine , nu mai schimb !!!
  Cu clestele pentru altoit mi se pare ca poti altoi , cu conditia ca altoiul si portaltoiul sa aiba acelasi diametru !!!
  Banda de izolat o folosesc la dozele electrice si la fire !!! Nu la altoit !!!
  Dar sa stii ca merge si cu asta !!!
  Eu nu folosesc !!!
  Vorba lui nea Gica : cum te inveti , asa te rupi !!!

albinasebes

am sa incerc si eu cu silicon acrilic, e mai la indemana si mai ieftin. banda am vazubinet la unii pe net, avantajul e ca strange legatura si nu mai trebuie elastic.
multumesc mult pt ajutor, mai revin cu intrebari.

ves.lucian

Ai vazut filmul de pe Youtube ??? Dupa ce-l vezi , astept comentarii !!!
  Acolo vei vedea ca inaintea siliconului se efectueaza legare cu sfoara si apoi vine siliconul !!!
  Cu siliconul de bandajeaza TOATE  ranile !!!
   mai " ne scriem " !!!