Eu si fetitele mele dragi !!!

Creat de ves.lucian, Ianuarie 14, 2012, 08:46:31 PM

« precedentul - următorul »

ves.lucian

azi am rarit piersicile din piersicii mei !!! cartea spune ca rarirea se face in jur de 10 cm una fata de alta !!!
puteti vedea ce de piersici sunt prin iarba !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Fara sa ai albine poti sa traiesti !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! imi pare rau ca moare daca ma inteapa !!!

pharaonu75

Cu ce substanta stropesti piersicii si nectarinii? Cand?
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

ves.lucian

e o poveste mai lunga !!! ca sa fiu mai scurt , cea mai importanta stropire impotriva basicarii frunzelor pentru anul asta este in octombrie anul trecut cand jumatate din frunze au cazut !!! se stropeste cu zeama bordeleza concentratie 3% !!!
  urmatoarea stropire a fost cea cu solutie de insecticid plus ulei mineral ( sunt solutii care au si fungicid - eu am facut rost de ZEAMA SULFOCALCICA ) , care are tot ce am zis mai sus !!!
  urmatoarea stropire am dat-o dupa caderea florilor - fungicid sistemic SCORE +BRAVO + INGRASAMANT FOLIAR !!!
  mai departe depinde de ce gasesc la magazinele fitosanitare !!!
  oricum , o stropire o fac cu SCORE , apoi cu ce gasesc !!! foarte nbune sunt CHAMPION si SHAVIT !!!
  si iarasi tot asa pana vine toamna !!!
  te mai tin eu la curent cu ce mai stropesc !!!  :hi: =D> :-c :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :new: :ok: :yes: :thanks: :i_love_you:
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! imi pare rau ca moare daca ma inteapa !!!

pharaonu75

Chiar te rog, pentru ca am vreo 4 piersici si 2 nectarini cu care ma cam chinui an de an!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

ves.lucian

ai fost , esti si vei fi tot timpul prietenul meu !!!  :hi: :razz: :nod: =D> :-c :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :ok: :yes: :thanks: :i_love_you:

pharaonu75

Profit si eu de acest fapt si iti mai fur cate o informatie despre pomicultura! =)) =))

ves.lucian

ramane cum am stabilit !!!  :hi: :ok: :yes: :thanks: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

happy

Merge foarte bine si Dithane pr. basicarea frunzelor cu ceva insecticid langa.Inseamna ca ai timp daca raresti  fructele din pom!
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

ves.lucian

din pacate nu ai dreptate !!! nu prea am , dar imi fac !!! si piersicii sunt mici !!! am unul , SUPERBA DE TOAMNA , care este dublu ca si ceilalti !!! nu am cum sa raresc fructele din el !!! mi-ar trebui  careva ore si nu pot sa-mi permit luxul asta !!!  :rotfl: =)) :rotfl: =)) :rotfl: =)) =D> :-c :beer: :beer: :beer: :ok: :yes: :thanks:

ves.lucian

daca tot veni vorba de piersici , va prezint o carte buna !!!  :hi: :nod: :razz: =D> :-c :beer: :beer: :beer: :ok: :yes: :thanks:

ves.lucian

azi am topit ceara !!! nu am mai facut-o de vreo 2 ani !!!

ves.lucian

dupa ceara , am reusit sa storc mierea de la salcam !!! am avut si ajutor !!! de nadejde !!!

ves.lucian

la stupul asta de vreo doua saptamani tot rup pe botci !!! poate s-au adunat pe scandura de zbor sa vada terenul si maine sa o taie !!! dimineata ma ocup de el !!! de fapt vreau sa ma apuc de toti !!! au inceput de astazi sa aduca polen de amorpha la greu !!! e buna amorpha dupa salcam !!!

ves.lucian

recolta de ieri !!! multumit sunt !!!

ves.lucian

astazi am facut pasul 2 pentru trecerea de la Dadant pe MER !!! primul pas a fost inlocuirea a doua , trei rame Dadant cu 4 sau 6 rame de MER !!! cuiburile fiind formate de doua corpuri MER suprapuse , exact echivalentul Dadantului !!! o munca destul de anevoioasa , dar a mers destul de bine pana la urma !!!
pasul 2 a fost formarea cuibului stupilor tot pe doua corpuri de MER dar numai cu rame 1/2 redus !!! am avut cate 10 rame construite in fiecare cat , caturi pe care tocmai le-am extras ,si in care am gasit cate 4 , 5 rame cu puiet capacit , numai bune pentru ce aveam eu nevoie , plus cele care au fost dinainte in cuiburi , plus cateva rame cu fagure artificial !!!
prima operatiune de astazi a fost izolarea matcii in scula de marcat matci la fiecare stup pe rand , apoi am pus in cuiburi cate 20 de rame MER , am lasat matca sa coboare pe rame in jos , peste am pus gratia Hanemann , apoi inca doua corpuri de MER cu ramele 1/1 care inainte erau in cuib !!! din aceste rame va ecloziona puietul de care am mare nevoie !!!
peste 21 de zile nu voi mai avea nici o rama Dadant 1/1 in stupi !!!
voi incerca din ramele 1/1 care se preteaza sa decupez care un fagure 1/2 redus !!!
sincer nu pot fi 100% convins ca va merge bine ceea ce imi doresc , dar 99% cred ca va fi in regula !!! ma bazez inclusiv pe ceea ce spunea nea Gica , Dumnezeu sa-l ierte , despre volumul ideal al cuibului , manopera mai putina , etc !!! le mai stiti si voi !!!
acuma ma gandesc ca peste vreo 9 zile , atunci cand in ramele de 1/1 care acum sunt deasupra gratiei Hanemann va fi doar miere , pastura si puiet capacit , as mai intercala un corp de MER intre corpul 2 si corpul 3 , peste corpul 3 punand gratia Hanemann !!!
daca nu va merge , oricand pot trece din nou pe cuiburi cu rame 1/1 , iar corpurile MER sunt ideale pentru caturi !!!
mai studiem si mai vedem !!!
asa aratau stupii mei astazi ( ma rog , ieri ) !!!