• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

COOPERATIVA AGRICOLA BEE FRIENDS API - PRAHOVA

Creat de Monica Mirea, Decembrie 28, 2011, 05:28:14 p.m.

« precedentul - următorul »

POSTASUL

Aprilie 15, 2012, 08:16:48 p.m. #15 Last Edit: Aprilie 15, 2012, 09:11:20 p.m. by POSTASUL
Citat din: BOB0 din Aprilie 15, 2012, 06:58:54 p.m.
Citat din: ion patrut din Aprilie 14, 2012, 10:56:17 a.m.

Dle. Patrut ,nu stiu cate alimente a-ti cumparat Dv. pe cartele P.C. R. dar v-a intreb alt ceva mai plauzibil , cati a-ti vazut cautind la lazile de gunoi  alimente? Cati oameni   i-si  puneau capat zilelor, ca nu  aveau  bani sa -si inreitina familia ,sa  procure  medicamente ,s- a plateasca ratele sau alte nevoi?De ce milioane de oameni aleg BEJENIA parasind tara ,de  fericire?Accesul la o locuinta , invatamant, sanatate ,erau gratuite . Copii dotati de la tara nu aveau probleme in a invata la orice facultate .  Acestea sunt realitati , nu pot fi negate. Nu tin parte comunistilor , aveau si ei  partile lor rele ,ca doar de aceia s-a revoltat lumea in ,89 . Nu-mi plce politica dar prea a-ti apasat pe tragaci in favoarea celor de azi.

donu BOBO , ce va confiscat dv comuinistii la infiintarea ceapeurilor , sau parintilor dv !!??? sa nu mai spun ce inaintasi vau murit in al doilea razboi  !!!!!!!!! Asa ca ciocu mic , puturosii pot pleca  si cei ce sunt pleava societatii  ; pot  sa se arunce oricand de la etaj [ au astia de la funerarii de lucru] deci nici o problema  ; si  daca nu aveti de lucru veniti la noi , da voi vreti sa va  inbogatiti peste noapte si sa va  trageti de bricinari cu unii care sunt gospodari de generatii !!!!!!!!!!!!, apai nu se ajunge asa usor !!!!, puneti osu la trebaa   :hi:
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

Kov iulian

Aprilie 15, 2012, 09:44:06 p.m. #16 Last Edit: Aprilie 15, 2012, 11:31:13 p.m. by Kov iulian


:stop_the_war: :stop_the_war: :stop_the_war: :stop_the_war: :stop_the_war: :stop_the_war: :stop_the_war:

Va rog sa nu ne certam tocmai acum de pastii , ne-am si abatut de la subiect  si le stricam oamenilor subiectul .

Va rog eu mult haideti sa ne oprim si sa fim cumpatatii, e usor sa jignim dar mai greu sa stergem din amintire o jignire .

Poate nu ar fi trebuit sa ma implic in acest subiect, am facut-o fiindca nu mi-sa parut corect sa sarim la gatul unei Doamne si sa o acuzam de diverse lucruri oculte .

Daca stim ceva concret despre cineva sa vorbim dar asa, ce rost are sa atacam fara rost o initiativa a cuiva care vrea sa faca ceva in tara asta, e mai bine daca plecam afara sa ne umilim in fata strainilor, sa ii spalam la ........ ?

Haideti sa facem ceva la noi in tara sa le luam bani europenilor .

BOB0

  Din respect pentru autorii TOPICULUI  dar si al FORUMULUI  nu mai dau curs discutiilor , cu toate ca am destule argumente vizand  ultima Dv.postare,nu este locul aici de astfel de discutii.  :bzz: %%-

ion patrut

am sa dau un ultim raspuns la discutia de fata in special domnului bobo :Am prins cei mai prosti ani ai regimului comunist am prins anii in care conducerea de partid a venit si nea luat porcul care il crescuse tata pentru al taia la craciun deci trei copii am ramas fara carne pe masa de craciun motivul? tata a refuzat sa faca contract pe porc sunteti in varsta si stiti despre ce este vorba eu am fost respins de la proba pe aptitudini la examen la liceul militar motivul? tata a refuzat sa devina membru de partid, eu ajungand sa lucrez tocmai prin turnu severin , cand mam angajat in anul 1985 in luna februarie nu am primit cartela de alimente pana la inceperea semestrului 2 deci 4 luni am mancat tocana de legume cu biscuiti simpli motivul? nu eram din judetul mehedinti si nu aveam viza de flotant.Deci vezi dumneata le stiu pe toate si as putea sa insir de astea o noapte intreaga. In acele vremuri o duceau bine cei care preaslaveau regimul si pe ai sai conducatori Si mai e ceva cand a venit colectivizarea tatal meu a refuzat sa se inscrie in COOPERATIVA motivul? mostanea pamant in urma improprietariiri pentru ca tatal lui murise pe front, si pentru ca a refuzat se semneze distinsii TOVARASI lau bagat un pic la zdup(vreo 6 luni acolo) pentru ai veni mintea la cap. Sanatate va dorezc si daca atunci ati dus-o bine formati si dumneavoastra o COOPERATIVA

Kov iulian

Aprilie 16, 2012, 02:54:25 p.m. #19 Last Edit: Aprilie 16, 2012, 03:25:21 p.m. by Kov iulian
Citat din: Monica Mirea din Aprilie 13, 2012, 04:48:20 p.m.
Salutari tuturor apicultorilor,

Am revenit deoarece avem noutati in activitate. Pentru cei interesati, ne gasiti la noua locatie din Ploiesti, str. Gheorghe Doja, nr. 74 - in zona Pietei Halelor Centrale spre Politia de pe Gheorghe Doja.
Am reusit sa amenajam un magazin cu produse pentru apicultura - Utilaje, ustensile apicole, faguri de ceara, biostimulatori, medicamente si produse naturiste.
Achizitionam ceara atat la schimb cat si cu plata.
De asemenea in aceeasi locatie am reusit sa amenajam si o sala de curs pentru apicultura, cresterea animalelor si cultivarea plantelor.
Organizam intalniri consultative in fiecare prima si ultima sambata din luna intre orele 10.30 si 14.00 pe subiecte de interes pentru apicultori:Puteti pune si niste fotografii de la acea locatie ?

Cineva acuza ca sunteti o asociere in familie, pot sa va spun ca imi dau seama prin cate greutati ati trecut pana sa infiintati acea asociere .

Si pe mine ma batea gandul intr-o perioada sa ma apuc de o activitate in agricultura, solarii , am prieteni, amici rude  care nu prea o duc bine cu banii asa ca le-am zis haideti fratilor sa ne asociem sa ne apucam de agricultura luam bani de la UE si facem treaba, eu sunt trecut prin astea va invat si pe voi ce trebuie sa facetii unde trebuie sa mergetii.

Pot sa va spun ca instrambau toti din nas si zambeau, uni chiar faceau caterinca  ia tu bani de la UE, fa tu asociere apoi daca vedem ca ai reusit facem si noi .
( asa suntem noi romanii radem de orice om care vrea sa faca ceva )
Acum sa schimbat foaia, nu mai merge munca in spania, franta, nici in tara , mie incep sa imi mearga treburile si acum prieteni se dau pe langa mine sa ii invat si pe ei .

Nu o sa fac asta, fiindca au ras de mine( iar cine rade la urma rade mai bine ), eventual daca o sa fac ceva voi face alaturi de niste verii mai seriosii  voi face ceva in familie pt ca eu nu sunt  o persoana tupeista sa ma cert cu un strain fiindca nu si-a respectat obligatiile mai bine ii bat obrazul unui neam .

octav

Nu vreau sa se inteleaga ca sustin vechiul regim, insa cateva poze arata ce s-a facut in anii de dupa revolutie. JAF. Si mai ales in ultimii 8 ani.
Poza 1,2 conducte de irigatii de 2,5m diametru care a functionat pana in 2004 (revolutia portocalie). Era o magistrala de irigatii din Dobrogea.
http://jimm69.sunphoto.ro

Fa cat mai multe greseli cu putinta, dar tine minte un singur lucru; nu fa de doua ori aceasi greseala. Si te vei dezvolta ---
OSHO - Curajul Placerea de a trai periculos

octav

Pod de cale ferata furat si dat la fier vechi, impreuna cu 10 km cale ferata. Din 2000 dezafectata.
http://jimm69.sunphoto.ro

Fa cat mai multe greseli cu putinta, dar tine minte un singur lucru; nu fa de doua ori aceasi greseala. Si te vei dezvolta ---
OSHO - Curajul Placerea de a trai periculos

octav

Cariera de calcar dezafectata si distrusa o data cu calea ferata.
http://jimm69.sunphoto.ro

Fa cat mai multe greseli cu putinta, dar tine minte un singur lucru; nu fa de doua ori aceasi greseala. Si te vei dezvolta ---
OSHO - Curajul Placerea de a trai periculos

octav

Inca o data, NU sunt nostalgic. Nici nu am cum ca eram prea mic atunci, insa toate astea s-au intamplat cu ajutorul autoritatilor, printre care zic eu principalii vinovati: POLITIA care NU si-a facut datoria.
http://jimm69.sunphoto.ro

Fa cat mai multe greseli cu putinta, dar tine minte un singur lucru; nu fa de doua ori aceasi greseala. Si te vei dezvolta ---
OSHO - Curajul Placerea de a trai periculos

Kov iulian

Aprilie 20, 2012, 03:48:25 p.m. #24 Last Edit: Aprilie 20, 2012, 03:51:21 p.m. by Kov iulian
Stiti cum am facut noi romanii ?

Sa fac o analogie, e ca si cum am fi fost copii si ne-ar fi muncit si chinuit parintii ( nu ne-ar fi dat jucarii din cand in cand ) din munca noastra a unor copii s-au ridicat case, s-ar fi cumparat una alta,

L-am un moment dat ne-am fi rasculat impotriva lor si  ne-am razvratit si ne-am gandit  sa ne razbunam ?

Am distrus si jefuit totul, iar ce a ramas am dat pe degeaba strainilor .

Spuneti si voi buna treaba am facut nu e asa, bine ne-am mai razbunat nu e asa ?

Alutus

Iulie 05, 2012, 08:33:33 p.m. #25 Last Edit: Iulie 05, 2012, 08:39:05 p.m. by Alutus
Citat din: BOB0 din Aprilie 15, 2012, 06:58:54 p.m.
Citat din: ion patrut din Aprilie 14, 2012, 10:56:17 a.m.
discutia ia amploare spui ca suntem individualisti ? ca facem totul pentru noi si nu dam nimic inapoi societatii? dar societatea ce face pentru noi? pentru mine personal nu face nimic mie imi este mai bine acum ca inainte de 89. nu vreau sa-mi aduc aminte de cartelele la alimente : nu vreau sa-mi aduc aminte de obligativitatea de a fi membru PCR si multe alte hidosenii ale vechiului sistem.Inainte de 89 au dus-o bine altii  clica partidului comunist.E adevarat si acum sunt oameni care o duc foarte bine si care o duc foarte greu dar cine muceste nu moare de foame ce sa mai zic la forbe si statistici ne pricepem foarte bine
Dle. Patrut ,nu stiu cate alimente a-ti cumparat Dv. pe cartele P.C. R. dar v-a intreb alt ceva mai plauzibil , cati a-ti vazut cautind la lazile de gunoi  alimente? Cati oameni   i-si  puneau capat zilelor, ca nu  aveau  bani sa -si inreitina familia ,sa  procure  medicamente ,s- a plateasca ratele sau alte nevoi?De ce milioane de oameni aleg BEJENIA parasind tara ,de  fericire?Accesul la o locuinta , invatamant, sanatate ,erau gratuite . Copii dotati de la tara nu aveau probleme in a invata la orice facultate .  Acestea sunt realitati , nu pot fi negate. Nu tin parte comunistilor , aveau si ei  partile lor rele ,ca doar de aceia s-a revoltat lumea in ,89 . Nu-mi plce politica dar prea a-ti apasat pe tragaci in favoarea celor de azi.Partea proasta e ca ,de acum incolo incepem sa platim factura ultimilor 22 de ani?...Luminita de la capatul tunelului lui Ciorbea, se pare ca nu se  va vedea prea curand.

1. Cred ca d-l Patrut minte de ingheata apele, nu putea sa cumpere alimente pe cartela pt ca ... nu erau aproape de loc.
2. Aleg bejenia... pt ca acum pot alege.
3. Sanatate?! Plombele dentare facute cu gips amestecat cu ciment?
4. Locuinte ?! Egalizarea aspiratiilor si mod de control prin cartea de imobil si sef de scara.
5. Realitatile?! Astea da, nu pot fi negate! Se afla la doi pasi de Slobozia in campie sub forma de sate si  de bordeie naruite , de cruci ale deportatilor care erau vinovati de a fi chiaburi cu 1 ha de pamant ,o sfoara de padure o vaca si o capra, de a fi ofiteri ai armatei romane, de a fi fiii unor fruntasi ai societatii, de a fi sasi sau sarbi, de a fi preoti ai unei culte opuse comunismului, de a fi altfel decat idealul omului nou... Este plina campia de ele .Iar mai incolo este canalul care a curmat mii de vieti ale elitei romanesti. Pe acestea s-a cladit fericirea celor 45 ani si uitarea noastra.
Sa nu uiti Darie!

viorel55

Iulie 07, 2012, 05:55:23 p.m. #26 Last Edit: Iulie 08, 2012, 02:41:39 p.m. by pharaonu75
Citat din: Monica Mirea din Decembrie 28, 2011, 05:28:14 p.m.
Buna ziua,

Imi cer mii de scuze - am incercat sa modific putin si din greseala am eliminat subiectul

Dorim sa va anuntam ca dupa multe sfortari si alergatura am reusit sa ne unim si sa infiintam si in Prahova o Cooperativa Agricola care isi propune sa vina in intampinarea agricultorilor cu servicii si informatii necesare dezvoltarii si accesarii de fonduri europene.
:new: De asemenea ne-am autorizat si pentru Formare profesionala pentru adulti - pentru urmatoarele cursuri: "Apicultura", " Cresterea animalelor" si " Cultivarea plantelor"
Pentru informatii nu ezitati sa ne contactati la numarul de telefon 0751 116 347 sau pe mail [email protected] .

Sarbatori fericite si sa va dea Domnul liniste in suflete si in case, sa va lumineze calea si prosperitate in stup.

Ca raspuns la solicitarile postate:

Buna ziua,

Bine v-am regasit si sper ca Nasterea Domnului a fost pentru fiecare un prilej de bucurie in familie impreuna cu cei dragi.
In ceea ce priveste postarea statutului pe un site public nu cred ca este cea mai potrivita forma de promovare - sunt totusi acte private care vor fi comunicate personal celor care fac o cerere de inscriere, inainte de formularea adeziunii la actul constitutiv si statutul cooperativei.
Pentru orice alte detalii pe care doriti sa le cunoasteti va asteptam cu intrebari fie aici pe site, fie pe mail - [email protected] sau la telefon 0751 116 347.
Din ianuarie vom incepe prima sesiune de cursuri - pentru cei interesati va asteptam pentru inscrieri.

Sarbatori fericite in continuare.Ne spuneti si noua care este taxa de inscriere in cooperativa dv.  ?????

gedos4u

era 500 lei noi, cochetam si eu cu ideea si m-am interesat... poate intre timp s-a mai modificat, ca la banii astia m-au descurajat complet.

Kov iulian

Depinde, daca ati fi platit acei bani unei entitati asociatie apicola + SRL  de la care at fi cumparat material apicole cu adaos comercial, atunci da nu s-ar fi meritat .

Dar in cazul unei cooperative( grup de producatori) lucrurile sunt un pic diferite .( sau cel putin asa ar trebui sa fie )
Fiindca se fac contracte pe tot grupul pentru cantitati mari de miere, procesatorul de miere ofera un pret mai bun ca pentru restul lumi fiindca e sigur ca va primi o anume cantitate de miere .


Si nu va trebui sa astepte poate o aduce unu, poate aduce altu .
La achzitii de materiale  la fel se cumpara la gramada la un pret mai bun fiindca se cumpara mai mult .
Cantariti avantajele si dezavantajele si luati hotararea pe care o credeti corecta .


Eu am mai spus pe aici, daca nu va convin asociatiile/cooperativele altora adunativa fratilor cel putin 5 persoane si faceti-va propria asociere cooperatista, luatile bani celor de la UE si pe asociere si pe fiecare in parte .
M-as bucura sa vad in fiecare judet oameni care se asociaza si iau bani de la UE si isi fac laboratoare de extractie, centre de procesare doar asa scoatem tara si pe noi insine din problemele astea financiare in care ne zbatem acum cu toti .


Trebuie sa incepem sa miscam altfel ne vom prabusi economic ca tara .


Nu va suparati pe mine dar asta e adevarul  :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi:

viorel55

Aprilie 13, 2015, 02:51:29 p.m. #29 Last Edit: Aprilie 13, 2015, 02:57:51 p.m. by viorel55
Dupa cum vedeti ,au trecut aproape 3 ani de la ultima postare si reprezentantii cooperativei nu au mai revenit cu nici un comentariu asupra  activitatii lor.
Aceste cooperative au fost infiintate ,in principal, pentru obtinerea punctajului in plus(fata de asociatii) la proiectele privind Mas. 112 sau 141.Activitatea lor in realitatea romaneasca este identica si la fel cu activitatea asociatiilor,desi legile ce reglementeaza cele doua entitati prevad activitati si forme de organizare diferite.

Art. 3. din  Legea 566/2004- legea cooperatiei:
Cooperativa agricolă este o asociaţie autonomă cu un număr nelimitat de membri, cu capital variabil, care exercită o activitate economică, tehnică şi socială pentru a furniza bunuri, servicii şi locuri de muncă exclusiv sau preponderent membrilor săi.

Art. 4. din O.U.G. nr. 26/2000 privind asociatiile si fundatiile :
Asociatia este subiectul de drept constituit de trei sau mai multe persoane care, pe baza unei intelegeri, pun in comun si fara drept de restituire contributia materiala, cunostintele sau aportul lor in munca pentru realizarea unor activitati in interes general, comunitar sau, dupa caz, in interesul lor, personal nepatrimonial.

Dupa cum vedeti cooperativa trebuie sa" exercite  o activitate economica" adica sa lucreze(sa comercializeze,sa proceseze,etc)  folosind "capitalul variabil" incasat (depus)de membrii sai la inscriere,ca parti sociale.
Din cate stiu eu aceasta cooperativa nu  face in realitate,pentru membrii sai ,NIMIC IN PLUS  decat face o asociatie.Singurul avantaj a fost punctele care li s-au dat in plus pentru proiectele susamintite,aceasta fiind un avantaj artificial creiat de MADR, care se pare ca acum a inteles ca nu trebuia acordat si a renuntat la el(cel putin asa  au promis).
   Daca stiti vreo coopertativa care functioneaza cu adevarat (nu doar PNA)in tara  spuneti....