Hranire de iarna

Creat de daddy22fat, Decembrie 11, 2011, 10:29:58 AM

« precedentul - următorul »

creiveancristi

Am dat la inceputul lunii cate 1kg. de Apimel preventiv la fiecare familie.
Aproximativ cat timp ar trebui sa ajunga acesta?
Precizez ca sunt si roi mai mici si familii pe mai multe rame.

brianoo_bz

sunt din zona sudului tarii  in ultimele zile  au fost temperaturi intre -19 si -21 gr celsius pe timpul nopti    ziua au ajuns pana la -5 gr   as vrea sa fac o verificare sa vad cata hrana mai au stupii   credeti ca ma risc foarte tare?

Nea Costica din Buzau

Citat din: tassevasi din Ianuarie 30, 2012, 06:29:07 PM
a fiert 20 minute  , am oprit focul , am pus  mierea si otetul   , iar  am pus la fiert  pina ce a dat in clocot  si inca 3-4 min ,  se mesteca tot timpul in compozitie .
   L-am luat de pe foc si l-am pus in 3 vase  si  mesteci in el pina se raceste de poti introduce degetul , cu cit se raceste  compozitia se intareste  , nu se lasa din mestecat .      Pe un cintar de buc mic pe care  in prealabil am pus un vas (de iena )  in care am bagat punga goala ,rasfrinta la margini  (eventual cu clesti )  se cintareste  05 kg  si  compozitia  ajunge pt 30 de pungi .
   Spor la treaba .
Vasilica fierbi mierea? :uimit:
Cine are dezordine in atelier [camera, birou], are mintea ordonata!!

tassevasi

Din pacate la aceasta reteta  trb fiarta , ca altfel nu  recristalizeaza  compozitia obtinuta .
  O mai fi si alta solutie  dar eu am luat de la Marin din Serbia  unde are el un filmulet despre  aceste turte .
  In varianta  pudra  nu se mai fierbe dar albinele  il mai da afara , ca zaharul nu  e (000) ca faina , aceasta ar fi explicatia ,    baza-i zaharul fiert , invertit  si iarasi recristalizat ,obtinindu-se un serbet consistent pe care albinele-l consuma in totalitate ( turta ).
  Numai bine .

PS  cind pune-ti citat  , va rog pune-ti 2 ghilimele  inainte si dupa  sa ne dam si noi seama . :D
  Multumesc  :hi:

Nea Costica din Buzau

Sa traiesti Vasilica!  :hi:cind pune-ti ???  :uimit: canoane .tataie!! :rotfl: =)) :rotfl: , masa rotunda ?!!!  ^:)^. Ma eu eram nelamurit, de faptul ca mierea incazita peste o anumita temperatura, isi pierde menirea, daca o consuma omul, si vroiam sa stiu daca o consuma albina, e in regula ?  :uimit: Partea a doua, recunosc, nu ma pricep, si ma besteliti toti,  :zzz:, da o sa ma invatati voi si pe mine!! ^:)^ =D> C.B  :hi:
Cine are dezordine in atelier [camera, birou], are mintea ordonata!!

cocobeny

Cat timp le ajunge o turta de serbet de vreo 400 g.la o familie pe 4 rame in perioada aceasta, multumesc anticipat de raspuns.  :beer:
Cine nu munceste la tinerete, n-are la batranete.

dorindafi

nu este oun nr de zile standard
difera de puterea familiei,de pofta de turta [ in raport de cata miere are ]
se poate intampla nici sa nu se atinga de ea  :hi:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

tassevasi

Citat din: cocobeny din Februarie 15, 2012, 07:59:53 PM
Cat timp le ajunge o turta de serbet de vreo 400 g.la o familie pe 4 rame in perioada aceasta, multumesc anticipat de raspuns.  :beer:

Eu am 1 pe 4 ram , am pus turta pina sa inceapa sa ninga si vad ca nici nu sa apropiat de ia ,  astazi fiind mai cald m-am uitat la toti si inca  nu a inceput la ele !!??.
  Sunt multumit ca sunt toti in viata .
  Numai bine .

mechenici

Salut.Din auzite de la cei care pun turte din decembrie shi pina---------,cica daca pui turta pe 10 luna asta luna viitoare sa nu intirzii de data de 10 ----nu shtiu nu am incercat ,anul trecut am dat shi eu,ca am vazut pe net din ianuarie in febr. nu era mincata in febr putzin in martie a inceput siropul---de regula in ianuarie ar trebui sa aiba miere in rama infebr sa urce dar nu toate ,azi am dat turta latoate dar nu era necesar la toate fam.----parerea mea.
ai cishtigat-continua--ai pierdut-continua

4unix

Am dat turte ultima oara pe 17 ian, intre timp am cumparat serbet de la apicola, mi-as fi dorit apifonda dar n-am gasit, si l-am plasat astazi, am constatat urmatoare situatie :
- tot ce este roi de anul trecut n-a atins turta;
- 90% din familii au consumat-o si a fost nevoie sa le pun serbet.
Am luat si primele "injectii" , dar sunt tare fericit ca a avut cine sa mi le faca.
Va urez iernare usoara si sa nu aveti nicio pierdere, nu mai este mult... :hi:

POSTASUL

Citat din: 4unix din Februarie 16, 2012, 07:33:40 PM

Am luat si primele "injectii" , dar sunt tare fericit ca a avut cine sa mi le faca.
:hi:
veti zice ca sunt masochist dar si mie mie dor de injectiile lor   :smile:  :bzz:  :bzz:   :hi:
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

4unix

Va inteleg deplin si cred ca mai sunt si alti colegi care abia astepta.  :hi:

mape 48-petru manea

Postasule parca asta vara ai pus o poza cu ceva urmari pe fata ta de la injectii---acum ti dor ?

Alutus

Citat din: cocobeny din Februarie 15, 2012, 07:59:53 PM
Daca nu mai au decat foarte putina miere in faguri atunci le va ajunge maximum o saptamana.
Sa nu uiti Darie!

relutu

Buna ziua.Eu am  bagat apifonda pe 02ian,astazi m-am uitat la o familie si turta e pe terminate.Ce ma sfatuiti sa bag tot apifonda sau turte proteice.