dorindafi

Creat de dorindafi, Noiembrie 27, 2011, 05:56:24 PM

« precedentul - următorul »

dorindafi

Citat din: dan sebastian din August 30, 2015, 07:40:19 PM
La el e ca  în Alaska iarna. Depinde cine prinde primăvara.
aici e toata smecheria
intri la iernare cu familii puternice la salcim tragi din pamint si pomii
intrii cu ele slabe nici frunzele nu le pot duce
indiferent de zona unde ne aflam nu tineti mirtoage   :hi:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

Mihai Sergiu

La cate rame cu puiet ajungeti in perioada infloriri salcamului?
Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!

dorindafi

din ce am acuma nu stiu sa-ti spun pt ca ar trebui sa te mint
dar din anii anteriori intre 7 si 10 rame la cei buni. totul depinde cit le indesi pe git si mai ales ce , primavara
ceilalti 3/5rame.  aici aplicam unificarea familiilor daca vrem sa le folosim pt cules ori lasam ca familii ajutatoare , donatoare de puiet pt culesurile care urmeaza , divizari pt a rezulta regine tinere.
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

dorindafi

astazi la ora 9 inainte de darea siropului
dupa 17r si diafragma mai sunt doua rame cu albina care se vede
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

Mihai Sergiu

Dupa parerea dumneavoastra cum ar trebui sa arate un stup inainte de salcam, aici ma refer la o lada de 12r, cate rame cu miere, puiet larvar, puiet capacit, foite ?
Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!

dan sebastian

Dacă ai popor, albina în ambele caturi, să fie negre, faci și 40 kg. per stup dacă sunt condiții favorabile.
Nu o să ai asta decât dacă prepari familiile. Din păcate, natural nu reușește stupul să ajungă la dezvoltarea respectivă indiferent câtă stimulare i-ai da.
La concluzia asta am ajuns. Eu am mers pe variantele tradiționale, stimulare, egalizare, etc.
Aștept și soluția lui Dorință.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

dorindafi

Citat din: Mihai Sergiu din Septembrie 01, 2015, 08:32:33 PM
Dupa parerea dumneavoastra cum ar trebui sa arate un stup inainte de salcam, aici ma refer la o lada de 12r, cate rame cu miere, puiet larvar, puiet capacit, foite ?
,, inainte de salcam''= acum depinde care salcim.  eu nu merg la salcim 1 deoarece e prea departe de mine
primul meu salcim e de pe 5/10 mai. la momentul respectiv am in stupii pt 12r am intre 7si 10 rame cu puiet de la matca respectiva
la plecare va fi 5/6 cu puiet capacit , 2/3 cu puiet de alte stadii
in total 8 rame cu puiet , 2 cu miere , 1 foita+1 goala s-au 2 goale.
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

dorindafi

Citat din: dan sebastian din Septembrie 01, 2015, 09:24:16 PM
Dacă ai popor, albina în ambele caturi, să fie negre, faci și 40 kg. per stup dacă sunt condiții favorabile.
Nu o să ai asta decât dacă prepari familiile. Din păcate, natural nu reușește stupul să ajungă la dezvoltarea respectivă indiferent câtă stimulare i-ai da.
La concluzia asta am ajuns. Eu am mers pe variantele tradiționale, stimulare, egalizare, etc.
Aștept și soluția lui Dorință.
dane tu esti unul dintre cei care au vazut stupii mei in pastoral si ce familii erau in ei
tot ce zici tu ca nu se poate eu iti spun ca se poate cu o singura conditie :  :roll:
,,Nu o să ai asta decât dacă prepari familiile'' = am mai spus ca familiile care sunt aproape pregatite pt cules le unufic ori le ajut cu puiet pt a fi rentabile in pastoral
in pastoral eu duc doar elita si nu am avut de pierdut  si ce este pt dezvoltat ori familii ajutatoare ramin pe vatra   :hi:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

dorindafi

complectari de hrana
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

ciucur

Citat din: dorindafi din Octombrie 03, 2015, 08:02:38 PM
complectari de hrana
Sunt curios daca pastrati rama prezentata in poza sau o topiti.
Despre familii, ce sa zic. 'Aproape' bine. Nu mai puneti poze de astea cu monstrii, ca se sperie incepatorii.  :P
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

dorindafi

o pastrez pt la anu sio asa mai departe
e rama de anul asta  :hi:
care crezi ca-r fi problema  :roll:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

ciucur

Citat din: dorindafi din Octombrie 04, 2015, 10:33:35 AM
o pastrez pt la anu sio asa mai departe
e rama de anul asta  :hi:
care crezi ca-r fi problema  :roll:

Pai voiam sa vad daca nu sunt eu prea pretentios. Era un test pentru mine. Rama se vede ca nu e veche.
Eu ramele care sunt crescute cu celule de trantor (chiar daca sunt in zona coronitei de miere) sau deformate pe unde sunt sarmele, le topesc.
De exemplu am o familie care nu e in stare sa creasca ramele frumos, indiferent cand bag foita la crescut. O urmaresc de 2 ani (fiica reginei de acum doi ani e stapana) si la anul o sa ii schimb regina.
In rest sunt blande si strang miere.
Numai bine!
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

dorindafi

uite , asta e de 3 ani si a intrat in cuib pt iernare
cintareste 3,200kg si ca ea mai sunt inca cinci in cuib cu plus s-au minus 2/300g
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

dan sebastian

Dorine, ai prea multă miere. Mai trimite și la alții. Apropo, câtă păstură se găsește sub căpăcelele de miere?
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

Eugen B

Aia e buna daca o pui la marginea cuibului, dar fiecare face cum stie. Si eu voi mai face ultima revizie si atunci stiu exact daca mai bag ceva in ei sau nu