• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Topitor ceara "sub presiune"

Creat de tassevasi, Noiembrie 09, 2011, 11:36:03 p.m.

« precedentul - următorul »

bucovineanu

Citat din: marius_vfp din Noiembrie 12, 2011, 06:33:47 p.m.
domnule bucovineanu, de ce se deterioreaza in absenta apei , puteti sa detaliati , oare topitoarele solare nu fac acest lucru , sunt recomandate sau nu ? :sad:

Daca temperatura la care este topita e mai mare de 100 de grade, lucru care se obtine usor in procesul de topire a cerii, ceara isi modifica structura si devine foarte casanta. Daca esta tinuta o perioada maai lunga la peste 120 de grade capata culoare neagra si e de aruncat. Pentru a pastra calitatile cerii  atunci cand prelucram ceara la foc, acest lucru trebuie sa se faca numai in prezenta apei.

marius_vfp

va multumesc pentru raspunsurile prompte ,
domnule obombo , categoric ca nu la 400 grade, ziceam doar ca acel aparat poate degaja aer pana la 400 grade , dar se poate regla .
domnule bucovineanu , deci sa inteleg ca intre 100 si 120 de grade totul e ok , ma gandesc oare cate grade se ajunge maxim intrun topitor solar, are cineva topitor solar dinte voi?, e rentabil scoate toata ceara din rame sau e mai putin eficient decat cel pe apa/abur
La cel pe apa , am vazut cum se filtreaza uleiul pentru a se obtine biodiesel , se amesteca cu apa la o anumita temperatura, oare la filtrarea cerii nu se poate proceda la fel ,  daca amestecam apa clocotita cu ceara (sau le punem la fiert impreuna pentru scurt timp)sa scoatem impuritatile din ceara se poate, ma gandesc ca rezidurile din ceara se decanteaza la fundul apei si putem evacua apa care e mai grea apoi lasam sa se raceasca si scoatem ceara ?
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

KTA-APIDORNA - Ski

Decembrie 09, 2011, 11:59:17 p.m. #32 Last Edit: Decembrie 10, 2011, 12:15:50 p.m. by romikele
       Acesta este modelul de topitor cu abur pe care i-l folosesc....(scuze de calitatea video)

bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:[email protected]  http://FOREVERAPI.sunphoto.ro/

serban-cristi


serban-cristi


marius_vfp

salut,  super treaba , sa ne traiasca rusii ca neau dat butelii si avem cu ce face treaba
presupun ca butelia e doar pe post de generator de aburi , corect ? restul  ,adica topirea fagurilor se face in cutia de lemn .

propun pentru producerea aburului sa cautati generatorul de aburi a lui Traian Vuia . e mult mai eficient acolo in foto se pierde o cantitate foarte mare de caldura .
spor la treaba
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

pharaonu75

Citat din: marius_vfp din Ianuarie 03, 2012, 02:05:16 a.m.
...
propun pentru producerea aburului sa cautati generatorul de aburi a lui Traian Vuia . e mult mai eficient acolo in foto se pierde o cantitate foarte mare de caldura .
...


Baga si tu un link, o poza, un pdf...
Adu informatia aici!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)
Sun Photo     YouTube

serban-cristi


marius_vfp

era ,cred, mai simplu si mai incapator , daca era in forma dreptunghiulara sa intre bine ramele  :yahoo_cry:
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

marius_vfp

Citat din: pharaonu75 din Ianuarie 03, 2012, 02:42:21 a.m.


Baga si tu un link, o poza, un pdf...
Adu informatia aici!

sa traiti sefu am inteles
sa incep cu un mic "copy paste" cam despre ce e vorba .
" Având în minte realizarea unui motor de avion cât mai bun, Vuia a reuşit să inventeze generatorul de abur cu combustie internă şi ardere catalitică. Generatorul cu vaporizare aproape instantanee avea la bază trei principii: ideea ciclurilor termodinamice, a combustiei accelerate şi a transmiterii căldurii prin convecţie forţată. Prin încercările repetate de a construi generatoare de abur de foarte înaltă presiune (100-120 kgf/cm², faţă de 10 At valoarea uzuală a vremii), Vuia a pus bazele tehnologiei folosite ulterior la centralele termice care utilizează cicluri complexe de presiune foarte înaltă.

O altă realizare a inventatorului român a fost şi generatorul cu focar cu mare intensitate a combustiei. Sarcina termică a focarului era de 200 x 106 kcal/m3.

În unele cercetări Vuia a fost ajutat de bănăţeanul Gavrilă Brola, cu care a început să colaboreze începând cu 1934. G. Brola alături de profesorul G. Ribaud au continuat cercetările începute de Vuia, iar în 1952 au realizat un generator cu circulaţie forţată, care avea la bază principiul lui Vuia. Generatorul, expus la Expoziţia Internaţională al încălzirii de la Paris din 1957, a fost fabricat în serie în Franţa, Belgia, Anglia şi Germania. "


Bine ca a plecat la altii ca la noi se stie cum e treaba .

acest generator e compus din mai multi cilindri de diferite dimensiuni bagate unul in celalalt etansate la capetele opuse  astfel ca focul sa intre pe cel mai mic cilindru trece apoi in urmatorul dar intrarea se face pe la capatul opus astfel focul trece ca printr-un labirint , circuitul apei e urmatorul , fiecare cilindru pe exterior este infasurat intro serpentina , legaturile sunt facute pe capete de la interior la exterior , adica de la cilindrul mic la cel mare , intrarea adica turul se face pe la exterior pe la cilindrul mare adica, si se scoate ,returul, pe la mijloc ,pe la cilindrul mic , astfel apa se incalzeste treptat pana atinge temperatura de fierbere , la iesire se pot obtine vapori de apa si sub presiune si foarte fierbinti , , spre sa gasesc ceva foto , si le postez .
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

marius_vfp

incearcati aici :

http://www.bar.acad....a/gen/gen1.html 

desenul e la ultima pagina 55
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)
Sun Photo     YouTube

marius_vfp

salut, azi am facut curat printre traznai si am dat de cartea lui vuia  sper fotografiile sa va fie de folos

spor la treaba
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

mosunick

Octombrie 23, 2013, 03:22:43 a.m. #43 Last Edit: Octombrie 23, 2013, 01:12:06 p.m. by pharaonu75
Cred ca asa ceva ar fi bun tuturor celor care vor sa isi faca singuri faguri.
Am cautat mult dupa videoul asta pe care l-am vazut acum mai bine de un an si nu mai stiam unde...si ma bucur ca pot sa il impart cu dvs.
http://www.youtube.com/watch?v=vH4RajBJ9AU#ws
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

Kiwi Bee