• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Poze cu si despre albine

Creat de pharaonu75, Noiembrie 06, 2011, 06:58:54 p.m.

« precedentul - următorul »

pharaonu75

Citat din: mape 48 din Noiembrie 25, 2011, 08:39:26 p.m.
nu este adevarata este un trucaj  =)) =)) =))


E trucata cu... Startovit! :rotfl: =)) :rotfl:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)
Sun Photo     YouTube

Kiwi Bee

Am gasit un site cu poze frumoase(nou pt mine) despre apicultura de prin lume. fotograful frnacez a calatorit prin mai multe tari. De la NZ la Cameron, de la RO la USA, de la Nepal si Rusia la Argentina si Mexic.
Mi se pare interesant sa vezi diferentele si asemanarile dintre stilurile de apicultura pe care ni le arata acest fotograf. Apicultura pe acoperisul caselor in New York si Paris, pastoralul mecanizat din RO si polenizarea mecanizata din USA sau vinatul mierii in Nepal si Cameron.Se pare ca in aceste ultimele doua tari (Nepal , Cameron) nu sint probleme mari cu varroa.Faguri cu diametru de peste 1m in Nepal sint fantastice.
Fotograful ne prezinta si o mica comunitate de maori din NZ care se ocupa de apicultura.Fotograful a inteles esentza stilului de viatza din NZ(si a prins niste momente faine) urmat si de majoritatea albilor si de al maorilor...............alcool sa fie.........si se lucreaza.
Dar sa nu mai bat asa mult din tastatura  vedeti linkul : http://www.thehoneygatherers.com/html/photolibrary17.html

PS-folositi gogu la traducere(totul e pe engleza)

POSTASUL

A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

Obombo

Noiembrie 27, 2011, 08:27:53 p.m. #18 Last Edit: Noiembrie 27, 2011, 08:41:03 p.m. by Obombo
Frumoase pozele din NZ, numa' un lucru n-am inteles, tipu' ala, Norman, nu se dezbraca niciodata de combinezon?  :D
De fapt mai e un lucru pe care nu l-am inteles: "Romania The honey of Bohemia"
Fotograful asta cred ca a chiulit de la orele de geografie. Frumoase oricum si pozele din Romania; super albina pe floarea soarelui.


Niste poze de azi, albine pe flori de mosmon japonez (Eriobotrya japonica):

Kiwi Bee

Obombo, oricum sa fie cu geografia francezului mie imi plac pozele facute despre albine si binenteles apicultori. Eu vad o lagatura strinsa intre ceea ce scrie el alturi de poze si pozele despre apicultori. Fie acele poze facute in New York sau Nepal sau RO oamenii sint simplii care pun mina si lucreaza si acest lucru trebuie apreciat.
totodata ai vazut bine, acel apicultor NZ nusi da jos combinezonul apicol........ zic eu. De ce? Uite ca am lucrat la tzara citiva ani intro timplarie de aluminiu facind usi si ferestre de aluiminiu de la A la Z.Aveam un coleg cca. 35 de ani cu 4 copii.In patru ani cit am lucrat impreuna lam vazut de 2 ori imbracat "elegant la nivel de NZ" cind firma facea un mic chef la restaurant cu 2-3 zile inainte de Craciun. In rest in orice zi al anului (si zile cind era sarbatoare prin sat) lam vazut numai in hainele de lucru cu bocancii de lucru(bocanci cu otzel de protectie la degete).Ca era dumineca sau Pasti , ca era festival de Craciun sau concediu de vara (3-4 saptamini) tot in hainele de lucru lam vazut.

Referitor la pozele francezului, cel mai emotionant pt mine au fost vinatorii de miere din Nepal. am cautat pe youtube si am gasit un documentar din 6 episoade al unui britanic care sa dus sa vineze si el miere cu localnicii din Nepal. Acei faguri imensi lipiti de stinci sint ceva fantastici. Reactia coloniilor de albine atunci cind apar musafiri nepoftitzi (albinele fac un val mexican de zici ca trece curentul-electricitatea- prin ei) este fantastica. Stilul de lucru al localnicilor cu unelte traditionale si filozofia urmata de acestia este atit de simpla ca probabil mai simplu nici nu ar putea fi. De ex. ei nu recolteaza mierea nici de la jumate din colonii pt ca nr. de colonii sa nu scada la anul urmator sau in viitor astfel mentinind un nr. mare de colonii in fiecare an.
Se pare ca nici varroa nu le poate reduce numarul(despre asta nu se vorbeste).

Ma tot gindesc daca sar putea oare pune o colonie de Apis Dorsata Laboriosa intrun stup Warre sau unul Alpine(acesta cu rame cu fundatie de ceara fara model de celule, doar o coala de ceara). Voi ce parere aveti?


POSTASUL

Cristi da te rog si tu cateva detalii la pozele care leai postat  :thanks:  extraordinar asa ceva chiar nu am mai vazut ,  pe apa???  :uimit:
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.


serban-cristi

Pozele din Argentina cu multa apa este pe o vreme cu multe inundatii.

POSTASUL

Citat din: serban-cristi din Ianuarie 01, 2012, 11:20:07 p.m.
Pozele din Argentina cu multa apa este pe o vreme cu multe inundatii.
suportii erau preventiv facuti asa de inalti , probabil stiau ca o sa cresca nivelul apei  :roll:
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

serban-cristi



serban-cristi