• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

skypi_0040

Creat de skypi_0040, Octombrie 30, 2011, 11:26:57 a.m.

« precedentul - următorul »

skypi_0040

Printre gratare am mai extras si putintica miere de la salcam  (doar asa ca sa ne lingem pe degete), pentru ca ploaia ne-a stricat jucaria. La tei a fost mai binisor dar putea sa fie si mai bine daca-i mai tragea si cate o ploicica din cand in cand. Teiul incepuse bine  dar din cauza temperaturilor foarte mai sa cam uscat nectarul in flori. Cand a inceput sa scada cantarul , a dat o ploaie si teiul si-a revenit ca boxerul din pumni. La urma ce sa vezi? Pe bunatate de miere de tei iti ofera tovarasii 8,5-9 lei/Kg. Nu mai zic nimic, dar nici nu le dau nimic. Mai astept sa vad daca or sa mai creasca putin pretul.  :nod:

skypi_0040

printre altele am mai prins din cand in cand si cate un roisor. Asta care este in fotografie, m-a umplut de nervi. Dupa ce ca era sus in copac si infasurase copacul pe o lungime de 1.5m l-am prins de 3 ori. Eu il puneam in stup si el se ducea inapoi in copac. Abia a treia oara i-am prins si matca.

skypi_0040

Asa este tot timpul. Dupa o seceta crunta ne-am rugat la Dumnezeu sa ne dea ploaie si am primit-o sub forma solida.

skypi_0040

Crinisorii din gradina mea. Sunt frumosi dar nu au miros.

skypi_0040

Cand nu am mai avut rame cladite, le-am pus cate o magazie intreaga cu foite, pe care le-au cladit si umplut cu miere. Cand au de munca lucreaza frumos si foarte curat. vedeti fotografiile.

skypi_0040

Cand nu le dai de lucru, construiesc si pe diafragma

skypi_0040

Am o noua pisicuta , care sper sa ma scape de soricei

pharaonu75

Citat din: skypi_0040 din Iulie 24, 2012, 03:21:39 a.m.
Am o noua pisicuta , care sper sa ma scape de soriceiLa cati soricei ne-ai aratat ca ai prins toamna trecuta, "pisicuta" va avea ce manca...
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)
Sun Photo     YouTube

KTA-APIDORNA - Ski

Cred ca e un sarpe de casa cum se spune,iar impreuna cu ariciul fac treaba buna in combaterea rozatoarelor,insa aricii imi plac iar serpii nu :)
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:[email protected]  http://FOREVERAPI.sunphoto.ro/

skypi_0040

Am auzit ca nu prea-i bine sa ai un arici in stupina. Albinele i se par foarte gustoase. :hi:

pharaonu75

I se par gustoase, insa le mananca doar pe cele moarte, din fata stupilor. In felul asta iti face si curatenie si contribuie la pastrarea sanatatii stupinei!
Eu te sfatuiesc sa iti iei vreo doi arici pe post de ajutor in stupina! :wink2:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)
Sun Photo     YouTube

bee_lover

De acord cu Pharaonu, doar cele moarte, am si eu unul.

skypi_0040

In ultimul timp nu prea am mai fost activ pe forum, insa de stat de geaba nu am stat. Am avut foarte mult de lucru si din cand in cand am mai facut cate o poza prin atelier. Cer scuze pentru mizerie, dar am vazut cat de murdar este in atelier cand m-am uitat in fotografie. Acum este curat!

skypi_0040

Stup cu fund varoua si cu siber din OSB, o buna alternativa pentru cei ce nu au incredere in siberul din tabla. Acesta inchide perfect fundul stupului. Stupul este prevazut cu manere , cleme de fund si gratie de urdinis.

skypi_0040

Se spune ca ultimul tratament contra paduchilor se face cand tot puietul a eclozat. Saptamana trecuta am facut un tratament si m-am speriat. Astazi am mai facut inca unul. Paduchii pe care-i vedeti sunt de data trecuta. Maine ma uit sa vad daca mai sunt asa de multi.