Grădina de lângă casă - colţişor de rai.

Creat de romikele, Septembrie 18, 2011, 08:11:12 AM

« precedentul - următorul »

happy

Trandafirii nu se protejeaza decat cei pom,uneori ,cand altoiul este mai putin rezistent la ger!Stai linistit ca rezista si albinele il vor poleniza! :bzz:
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

tassevasi

Trandafirii agatatori se lasa pt a se dezvolta si-i dirijezi cum vrei ,ceilalti se taie  primavara cit mai de jos   pt  a se dezvolta cit mai frumos .
               Exista  un secret pentru a avea flori la trandafiri aproape tot anul , il stiti ?
  Numai bine  si va prezint citeva poze .

POSTASUL

ai niste trandafiri extraordinar de frumosi =D>  zicetimi si mie secretul trandafirilor  , sau e secret :rotfl:  :hi:
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

tassevasi

Acum daca ma rogi nu pot sa te refuz ,cu toate ca nu stie multa lume acest lucru .
     E bine sa stie si altii.
Atunci cind floarea se usuca  (ofileste) se taie cu forfecuta floarea cu inca 2 frunzulite de sub ia  si de acolo da alti lastari cu alti muguri de  flori .
Cum florile nu infloresc toate odata , in acest fel se mentine mereu pina toamna florile .
   Cel mai valoros e cel grena .
Alte poze .
Numai bine .

POSTASUL

Citat din: tassevasi din Noiembrie 21, 2011, 11:33:33 PM
  Acum daca ma rogi nu pot sa te refuz ,cu toate ca nu stie multa lume acest lucru .
     E bine sa stie si altii.
Atunci cind floarea se usuca  (ofileste) se taie cu forfecuta floarea cu inca 2 frunzulite de sub ia  si de acolo da alti lastari cu alti muguri de  flori .
Cum florile nu infloresc toate odata , in acest fel se mentine mereu pina toamna florile .
Numai bine .
multumesc  :thanks:
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

happy

Si mai trebuie ceva la trandafiri ca sa infloreasca tot timpul:apa multa! :wink2:
Felicitari Tasse pentru trandafiri! =D> Cei grena miros in mod sigur.Se simte de la mine :) Am vazut ca ai si o glicina sau este trandafir catarator?
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

pharaonu75

Are dreptate Happy!
Si la mine se simte mirosul! =D>

Cand a venit nevasta-mea si a simtit mirosul, a inceput sa se uite urat la mine... cica am fost la amante! =)) =))
Norocul meu cu Happy, care a spus ca si la el miroase a trandafiri! :D
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

mape 48-petru manea

tassevasi

Intradevar sunt frumosi ,sotia se ocupa de ei .
  Am noroc cu vecina (tinerica frumoasa ) ca e casatorita cu un francez(batrinel) ce a adus din Franta citiva si ne-a oferit si noua .
   Cel agatator din imagine l-am scos si mutat in alta parte, pentru a trece cu remorca cu stupii in gradina , sa nu mai car la ei 60 m  .
  Asa ca am numai probleme cu trendafirii  :P,  ia ma acuza ca eu nu mai stiu altceva decit  stupi,  stupi si iarasi stupi ,eu ca ia numai flori si catei si uite asa in  martie iese la pensie , sa vezi ce ajutor o sa am la albine .
  Ultima data cind a intepat-o  a plins 3 zile si a luat  c m  sa nu mearga la servici unflata .
Cum se face ca numai pe ia o inteapa , a urmarit-o toata gradina  si cind sa intre in casa a intepat-o ,a zis ca nici in casa nu poate sa mai stea de albinele mele  :D
Asa ca o sa am viata si mai grea . :)
  Numai bine .

pharaonu75

A urmarit-o albina pentru ca probabil doamna folosise vreun parfum, spray, anti-perspirant, etc.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

tassevasi

pharaonu75

Nu mai radeti ca poate citeste si doamna pe aici si nu mai vedeti mancare calda! =)) =))

marius_vfp

salut,
domnule tassevasi asi vea sa stiu cum ii inmultiti  acesti trandafiri .
mama mea taie trandafirul cu floarea aproape uscatasi ii pune in pamant direct in timpul toameni , apoi se astupa cu un pet  si apa multa , in primavara dau de mai jos , sansele sunt de 50%.
o zi buna
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

tassevasi

Da Marius in august inceput sept  se taie un lastar , nu neaparat cu fl  , se pune in pamint cu apa multa ,udat in permanenta in aceste luni ,se pune PRT  si in primavare il ai prins cu radacina suficienta .
Numai bine .

gheco

Citat din: marius_vfp din Noiembrie 23, 2011, 08:41:50 PM
salut,
domnule tassevasi asi vea sa stiu cum ii inmultiti  acesti trandafiri .
mama mea taie trandafirul cu floarea aproape uscatasi ii pune in pamant direct in timpul toameni , apoi se astupa cu un pet  si apa multa , in primavara dau de mai jos , sansele sunt de 50%.
o zi buna

Pentru 100% se crapa lastarul in partea din pamant si se pun doua boabe de grau. Radacinile graului devin radacini ale trandafirului.
Toate bune.
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro
www.magazine-online.ro/gheco/